Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Nova Toyota Auris TS vs. Kia Ceed SW - mnenja

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 26, 2014 7:20 pm

svetilnik je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:Zanimivo, da razmišljaš o Aurisu potem pa našteješ samo minuse :lol:

Focus 1.6 Ecoobost? Ampak ne vem če je še v akciji, ga je v sorodni temi nekdo kupil za smešno nizko ceno.

Niso sami minusi, avto je všečen, edini močen minus zame je lega samega avtomobila in edino to me odbija...
Kar pa se tiče focusa 1.6, nikoli, ker je motor več kot prešvoh... je pa 2.0 ideal

Kar pa se tiče same debate, se skoraj popolnoma strinjam s TOYOTO, 2.0 diesel ;)

1.6 ecoboost ima 150 konjev, čipa se na 190...1.6 dizel pa je prešvoh ja ( čeprav gre po moje boljše od 1.8 tdci nečipanga )
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po jan 27, 2014 7:48 am

svetilnik je napisal/-a:Niso sami minusi, avto je všečen, edini močen minus zame je lega samega avtomobila in edino to me odbija...
Kar pa se tiče focusa 1.6, nikoli, ker je motor več kot prešvoh... je pa 2.0 ideal

Si mogoče vozil samo testnega Aurisa 1.4 D-4D ali celo 1.33 benz? Tako kot pri Golfu imata ta dva zadaj poltogo premo, 1.6 benz, hibrid in 2.0 dizel pa imajo posamično vpetje.

Focus 1.6 je bil mišljen bencinar s 150 konji, 2.0 dizel je švohnejši, akcijska cena pa je bila mislim da 4k € nižja od dizla, kar ne dobiš tako hitro notri s porabo.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Če jan 30, 2014 1:26 pm

Kia Ceed je predrag. Kupi Auris ni kaj za razmišljat. Za manj denarja dobiš kvalitetnejši avto, pa tudi ko starega enkrat prodaš dobiš veliko več za "japonca".
Drži, da ima Kia modernejše zadnje vzmetenje (kot je nekdo pred menoj omenil),ampak Toyota z "zastarelim" podvozjem je v praksi veliko bolj stabilen avto. Vozil sem oba avta tako, da ne govorim kar "na pamet."
KIA naj že neha s tem zavajanjem: KIA-NAJVEČ AVTA ZA VAŠ DENAR!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če jan 30, 2014 3:44 pm

Za Kio Ceed ti lahko Veronika uredi dodaten popust - seveda če si resen interesent.

:D

Malček smeha.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So feb 01, 2014 7:39 am

[quote="TOYOTA"]svetilnik...focus ima trše podvozje in mislim, da je platforma od mazde 3,katera je tudi trša, pri fordu je mene motil le menjalnik, sicer govorim za mondea in ista težava je bila pri mazdi 6, sta pa oba konkretno bolj športno naravnana v primerjavi z avensisem, čeprav tukaj govorimo o nižjem rangu mislim, da je podobno...servisi so okoli 150€[/q

Menjalnik je odličen, vsaj pri mojem. Mislim pa, da je ravno obratno, da imata mazda 3 in pa nekateri volvoti focusovo podvozje. mogoče se motim...

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So feb 01, 2014 7:44 am

maniaxxx je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:
J.McLane je napisal/-a:Zanimivo, da razmišljaš o Aurisu potem pa našteješ samo minuse :lol:

Focus 1.6 Ecoobost? Ampak ne vem če je še v akciji, ga je v sorodni temi nekdo kupil za smešno nizko ceno.

Niso sami minusi, avto je všečen, edini močen minus zame je lega samega avtomobila in edino to me odbija...

Kar pa se tiče same debate, se skoraj popolnoma strinjam s TOYOTO, 2.0 diesel ;)

1.6 ecoboost ima 150 konjev, čipa se na 190...1.6 dizel pa je prešvoh ja ( čeprav gre po moje boljše od 1.8 tdci nečipanga )

Se oproščam, malce površno sem prebral in mislil, da je govora o 1.6 dizelašu. Se popravljam, kar se tiče avtomobila, bencinarja, bi bil moj nakup brez kakeršnegakoli razmišljanja ford focus 1.6 150 KM. Po mojem okusu ni boljšega avtomobila v tem rangu. Vozil sem ga in bil kar blizu nakupa, odvrnila pa me je ena stvar in to je poraba bencina... žal... :(

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So feb 01, 2014 7:46 am

J.McLane je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Niso sami minusi, avto je všečen, edini močen minus zame je lega samega avtomobila in edino to me odbija...

Si mogoče vozil samo testnega Aurisa 1.4 D-4D ali celo 1.33 benz? Tako kot pri Golfu imata ta dva zadaj poltogo premo, 1.6 benz, hibrid in 2.0 dizel pa imajo posamično vpetje.

Focus 1.6 je bil mišljen bencinar s 150 konji, 2.0 dizel je švohnejši, akcijska cena pa je bila mislim da 4k € nižja od dizla, kar ne dobiš tako hitro notri s porabo.

Se oproščam, mislil sem, da je govora o dizlu... Bil sem pred nakupom tega zame odličnega focusa, pa me je od nakupa odvrnila poraba...
Vozil sem prejšni model aurisa s tem motorjem... pa ne bom sedaj pljuval po njem, je že mimo... ;)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane So feb 01, 2014 10:19 am

Stari Auris z novim nima veliko skupnega.

Pa nikjer nisi zapisal koliko letno prevoziš oz. koliko ti kaj porabijo trenutni avti, ker razmerje bencin : dizel je realno nekje pri 7,6l : 6,3l, če misliš, da ti bo dizel porabil manj, računaj da ti bo potem tudi bencinar porabil manj in se razlika še manjša.
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik So feb 01, 2014 3:50 pm

Ne glede na kilometre se mi ga zaradi porabe žal ne izplača kupiti... Vsekakor bi si avto "privoščil" pri vožnji, pri priganjanju pa naredi kar lep vrtinec iz rezervoarja v motor ;) Tudi prodajalec, ki mi je prodal tega focusa, katerega imam sedaj, mi ga je zaradi načina vožnje posteno odsvetoval, čeprav je bil v močni akciji... ga je pa zelo pohvalil ;)
Ni mi pa jasno, zakaj se v slo ne prodaj focus 2.0 dizel, saj ga je potrebno naročiti in čakati dva meseca. Vsi kopujejo 1.6 disel, katerega mi je trgovec odsvetoval, da bom z njim nezadovoljen, kar se je tudi potrdilo s testno vožnjo..
Malo sem zašel iz posta... ;)

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Po feb 03, 2014 9:49 pm

svetilnik je napisal/-a:Ne glede na kilometre se mi ga zaradi porabe žal ne izplača kupiti... Vsekakor bi si avto "privoščil" pri vožnji, pri priganjanju pa naredi kar lep vrtinec iz rezervoarja v motor ;) Tudi prodajalec, ki mi je prodal tega focusa, katerega imam sedaj, mi ga je zaradi načina vožnje posteno odsvetoval, čeprav je bil v močni akciji... ga je pa zelo pohvalil ;)
Ni mi pa jasno, zakaj se v slo ne prodaj focus 2.0 dizel, saj ga je potrebno naročiti in čakati dva meseca. Vsi kopujejo 1.6 disel, katerega mi je trgovec odsvetoval, da bom z njim nezadovoljen, kar se je tudi potrdilo s testno vožnjo..

Kupujem avto v tem razredu. Vozil sem Ceed, I30, Aurisa in Fokusa. Podvozje ima Fokus zagotovo najboljše, Auris le malo zaostaja (čeprav ima zadaj poltogo premo), korejca sta premehka,. Testni Fokus (prevoženih 10000km) me je izredno razočaral s črički! Tako, da tudi pomislim ne o nakupu Forda!
Ni bilo dosti polemike kaj kupiti, naročil sem dizel Toyoto, ki je od teh najcenejša , najbolj zanesljiva, najbolj drži ceno...
Motor bom imel tak kot sem ga vozil 8,5 let v Corolli 1,4 D4D. Prevozil sem 200 000 km brez problemov, pod pokrovom motorja ni bilo nikakršnih posegov!
Za marsikoga je tak motor s "samo" 90 KM moped, vendar v praksi deluje odlično. Ni pa mi jasno kje so konji pri 128 KM korejcih, ki ne "vlečeta" tako kot je napisano na papirju?

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po feb 03, 2014 9:57 pm

miko je napisal/-a:
svetilnik je napisal/-a:Ne glede na kilometre se mi ga zaradi porabe žal ne izplača kupiti... Vsekakor bi si avto "privoščil" pri vožnji, pri priganjanju pa naredi kar lep vrtinec iz rezervoarja v motor ;) Tudi prodajalec, ki mi je prodal tega focusa, katerega imam sedaj, mi ga je zaradi načina vožnje posteno odsvetoval, čeprav je bil v močni akciji... ga je pa zelo pohvalil ;)

Kupujem avto v tem razredu. Vozil sem Ceed, I30, Aurisa in Fokusa. Podvozje ima Fokus zagotovo najboljše, Auris le malo zaostaja (čeprav ima zadaj poltogo premo), korejca sta premehka,. Testni Fokus (prevoženih 10000km) me je izredno razočaral s črički! Tako, da tudi pomislim ne o nakupu Forda!
Ni bilo dosti polemike kaj kupiti, naročil sem dizel Toyoto, ki je od teh najcenejša , najbolj zanesljiva, najbolj drži ceno...
Motor bom imel tak kot sem ga vozil 8,5 let v Corolli 1,4 D4D. Prevozil sem 200 000 km brez problemov, pod pokrovom motorja ni bilo nikakršnih posegov!
Za marsikoga je tak motor s "samo" 90 KM moped, vendar v praksi deluje odlično. Ni pa mi jasno kje so konji pri 128 KM korejcih, ki ne "vlečeta" tako kot je napisano na papirju?

Nisem vozil nobenega od teh,ampak,se mi je pa zdelo,da boš to napisal.Tudi sam bi izbral Aurisa TS.Edino bi pri dizlu še premislil,ali vzeti močnejšega.Napiši kaj o njej,ko boš jo dobil.Koliko je dražji 2.0 D4D?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik To maj 12, 2015 4:20 pm

Sem pa komaj danes opazil in me je zelo presenetilo, da ima Auris zadnje zavore bobnaste... :roll: :huh:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google [Bot], Google Adsense [Bot], zundapp in 3 gostov