Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Re: Nasvet glede nakupa rabljenega avta

Napisal/-a Daedalus To maj 05, 2015 10:35 pm

ojnica je napisal/-a:Malo čudno, da za 2000 evrov nebi dobil dober avto, jih je na trgu res polno, če ne iščeš ravno posebni primerek.

Definiraj "dober avto". Tehnični bodo že naredili v večini, olje bodo meli v motorju, pa vsa 4 kolesa. To kar je zate menda že kar uspeh. Za 2000€ dejansko dobro ohranjenih in redno vzdrževanih ter brez da bi rabil v roku 1 leta od nakupa vanj zmetat 500 ali več € jih sigurno ni veliko, še posebej ne v razredu, ki ga gleda avtor. Če bi kupoval manjše avtomobile še nekako. Kar je Golf razred in večje je pa že večinoma dizlov (seveda zgonjenih do amena), bencinarjev je žal že v štartu precej malo. Izluščiš ven kakšne bivše razbitine, razvaline, samokolnice, rikverc-furajoče, problematične motorje in Pežoje in si na dokaj majhni izbiri.

Sicer je pa itak vse odvisno od tega koliko si hazarderja oz. koliko te boli kita za lasten denar versus vložene živce v vse skupaj. Lahko si pač rečeš "jebatga, verjetno karkoli kupim ne bo brez problemov" (kar je v osnovi seveda resnica) in kupiš 1. kanto ki ti pride pod nos na avto.net-u in "živiš za danes, ne za jutri", al kakorkoli že to delate pri vas na gmajni. =P

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica To maj 05, 2015 10:47 pm

Stari avti še kar delajo pa niti ni treba tolk vlagat oz. so stroški precej precej manjši od avti, ki stane 8000 evrov in je star 8 let ter potrebuje že konkretni izredni servis za jurja mogoče dva, če tega servisa ni delal bivši prodajalec.
Izpušni, zavore, sklopka, amortizerji in še in še nič ni večno.
Kupiš tisto, kar lahko pol tudi vzdržuješ, recimo menda ima punto izjemno ugodne cene delov.

Daedalus:
Brez panike, sem zadovoljen s katerimkol avtom, tud kak golf 2 dizl nebi bil slab ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr maj 06, 2015 7:36 am

Ne smemo pozabiti, da mora bit avto za 2000eur zmožen tudi nekajkrat na leto opraviti daljše poti, kot je omenil avtor teme, kar po mojem še bolj zoži izbor, saj moraš biti gvišen v svoj avto, preden se odpraviš na tako pot.
Za na šiht in po opravkih par 10 km na dan je pa itak vsak avto dober - če ti že crkne, že pokličeš koga, da te mimogrede pobere.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr maj 06, 2015 8:37 am

Skleneš asistenco pri triglavu do 500 evrov stane pod 30 evri.
Pridejo, naložijo, odpeljejo kamorkol.

Uporabniški avatar
ŽuŽeK
Novinec

Napisal/-a ŽuŽeK Sr maj 06, 2015 9:03 am

Mi imamo doma Scenica II (2005) in Focusa (2009) oba imata 1.6 16V motor in lahko povem da smo zadovoljni z obema. Res je da je Focus veliko boljši kar se tiče voznih lastnosti, Scenic pa je veliko bolj uporaben avto. V spolšnem mislim, kar so povedali tudi drugi, da nimaš kej zgrešit z atmosfercem 1.6 je pa potrebno biti pazljiv pri Renaultih, ki imajo kartico saj je zelo občutljiva na padce al pa ozke žepe in najbolj prijetno ko si v tujini pa ti avto ne vžge ker ne more prebrat kartice :?
Če pa te mika VW pa ne kupuj 1.4 16v, ki so bili v golfih IV oziroma si ob nakupu avta s tem motorjem pripravi še ene 2k€ saj je jama ki ima zelo globoko dno. :huh:
lp

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr maj 06, 2015 10:15 am

ojnica je napisal/-a:Skleneš asistenco pri triglavu do 500 evrov stane pod 30 evri.
Pridejo, naložijo, odpeljejo kamorkol.

Z asistenco omiliš posledice, za strošek odprave vzroka nedelujočega vozila pa še vedno plačaš sam, a ne?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Napisal/-a ojnica Sr maj 06, 2015 12:03 pm

[quote="ŽuŽeK"]
Če pa te mika VW pa ne kupuj 1.4 16v, ki so bili v golfih IV oziroma si ob nakupu avta s tem motorjem pripravi še ene 2k€ saj je jama ki ima zelo globoko dno. :huh:
lp[/quote]

letnik 1998-2001 pol so odpravli posledice, ibizi, cordoba, golf l.2003 bi že moral imet popoln motor.
Drugače pa men dela brez problema, imam realnih 245000km, olja požre do 1l/15000km. Tak da...

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr maj 06, 2015 12:30 pm

Tonxs
Nov uporabnik

Napisal/-a Tonxs So maj 09, 2015 8:12 am

Super,vidim da ste se le razpisali al kako bi lahko temu reku? :)
Drugače pa z potrplenjem in za vsakim € več ter z dobro pomočjo,ni vraga da se nebi moglo najdit dober primerk.
Čeprav študiram da bi rajši dober traktor kupo in bom imel nekaj časa mir? :D

Tonxs
Nov uporabnik

Napisal/-a Tonxs So maj 09, 2015 8:13 am

5cenic je napisal/-a:Evo par nasvetov:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9702557&show=1&avto=Opel%20Astra%201.6%2016V-ILIRSKA%20BISTRICA - treba preverjati stanje olja drugače pa super avto
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9699301&show=1&avto=Fiat%20Stilo%201.6%2016V%20Dynamic - takega sem jaz gledal, ko sem razbil Megana pred 5 leti, nato sva vzela z ženo od tašče Corso
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9695987&show=1&avto=Ford%20Focus%201.6%2016V
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9695519&show=1&avto=Fiat%20Stilo%201.6%2016V%20Dynamic - karavan ogromno prostora
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9678630&show=1&avto=Citroen%20Xsara%201.6i%2016V%20Exclusive - bi blo treba prevert ampak od teh našteti vsekakor najboljši, 2004 letnik tko da niti ni tako star...

hmm ne izgleda slabo 8)

Tonxs
Nov uporabnik

Napisal/-a Tonxs Sr maj 13, 2015 7:18 am

Pozdravljeni
Mal sem pregledoval in bral (avtonasveti.com,avtomagazin) glede Mazda Premacy 1.8i 2001 letnik in piše da so to solidni avti, pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem avtom oz. kakšna so vaša mnenja?

Uporabniški avatar
Al_Capone
Novinec

Napisal/-a Al_Capone Sr maj 13, 2015 3:13 pm

Tonxs je napisal/-a:Pozdravljeni
Mal sem pregledoval in bral (avtonasveti.com,avtomagazin) glede Mazda Premacy 1.8i 2001 letnik in piše da so to solidni avti, pa me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s tem avtom oz. kakšna so vaša mnenja?

http://www.mazda-si.net/ tle boš sigurno našel kej....

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr maj 13, 2015 3:32 pm

Tam je bolj malo, nasploh je bilo v Eu malo prodanih. Nekaj je napisanega pri Poštenem Janezu (ja, tudi taki obstajajo - v Angliji :mrgreen: )

Pa vso srečo z rezervnimi deli v naslednji letih za redek japonski avto izpred 15 let. Jaz ne bi... Za kaj zelo posebnega vedno, a Premacy je skoraj najdalj od posebneža ali vsaj zanimivega avta, bolj neizstopajočega (dolgočasnega, brez pravih plusov, ki ti pospešijo ritem srca) avta ne boš našel zlahka.

Vsekakor sta C XP ali C C4P boljša izbira, da se ju dobiti (večji izbor - za zanesljivost/ohranjenost oz posebne želje), sta udobnejša in enoprostorsko uporabnejša kot Premacy, bila sta najbolj zanesljiva (med vsemi Citroeni in med vsemi enoprostorci sploh), deli pa se valjajo naokrog. Je pa še njun bratranec (ista tehnika) P 4008 in 5008.

------------------------------------------

Tonxs - ne piši več postov zaporedoma (hkrati, ne z večdnevnim zamikom)! Uporabi "uredi", večkrat citiraj (ne predhodnega posta), preberi pravilnik.

Tonxs
Nov uporabnik

Napisal/-a Tonxs Sr maj 13, 2015 6:59 pm

Mal ponovno obujam temo glede nakupa rabljenega avta :).
Namreč zanima me vaše mnenje glede določenih znamk/avti,ko so mi zanimive in potencijalno za pogledat
in ja določene stvari smo že pisali in obdelali .

No to sledeče znamke :
- Ford Focus 1.6 16v 2002 letnik
- Citroen Xsara Picasso 2.0 HDI 2001 letnik
- Fiat Stilo 1.9JTD 2002 letnik
- Škoda Octavia 1.9TDI 2000letnik
- Seat Leon 1.9SDI 2000 letnik

Kaj pravite,se splače kaj v okviru tega po/gledat?
P.s : Upam da spet nisem kaj z##bal glede posta :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov