Pozdravljen!
Sam sem 2 leti nazaj kupoval Peugeota 207 in najprej preizkusil 1.4 8V, nato še 1.4 16V.
Odločil sem se za drugo verzijo, pa ne zaradi motorja ali porabe ampak izključno zato, ker je bil prvi avto kadilski in še s 3 vrati (imel sem neizmerno srečo pri izbiri).
Do sedaj nisem imel z avtom nikakršnih težav (22.000Km), 5000 km nazaj sem dal vgraditi plin in zadeva lepo laufa še danes.
Olje, filtre, svečke itd., menjam sam, približuje pa se počasi glavni servis na 90.000, ki pa bo 100% opravljen pri pooblaščencu.
Mašini mislim, da sta popolnoma enaki, tako pri 206, 207 kot tudi pri Citroenovih verzijah avtomobilov c2,c3,c4.
Pri prebiranju forumov pred nakupom sem večkrat zasledil napako pri 1.4 8V verziji, kjer naj bi večim uporabnikom spustilo tesnilo glave.
Mašina 1.4 16V, KFUC naj bi bila enaka tudi pri Mini Cooperju in je bila razvita s pomočjo BMW-ja.
Če zaključim: Meni je že ta mašina z 89KM bolj švoh, sploh si ne predstavljam, da bi kupil manj močno verzijo.
Vseeno pa preizkusi oba motorja pred nakupom
Aja glede porabe si še napisal:
Hmmm meni je avto pil 6l ali pa 5,9 če sem res ekstremno pazil in nikoli nabijal obratov.
Sicer te ravni porabe res nisem nikoli zadržal ampak sem pri enem tanku enkrat sprobal do kakšne minimalne porabe lahko pridem.
Običajna poraba je bila 6,2-6,4 l bencina na 100km. ( Sedaj pa popapca točno 7l plina in nekje 0,7l bencina ).
Seveda je mogoče moja poraba malce višja, ker imam dekl'co doma v hudih hribih, pa še takrat ponavadi nimam živcev furat po totalno zlomljenih cestah
Skratka to je vse, če te še kaj zanima me lahko vprašaš v ZS.
Vseeno pa bodi pazljiv pri nakupu avtomobila, predvsem zaradi vrtenja kilometrov ipd...

LP