Kot že naslov pove bi potreboval nekaj pomoči pri nakupu avta. Najvišja možna cena avta je napisana zgoraj. Vem da za ta denar nebom dobil nevem kaj

Hvala in lep dan
Tisekpo je napisal/-a:zgleda uredu sam mogoče mal preveč požrešno zame. Nekak sm zožu izbor na: Renault clio 1.2 16V ali fiat punto 1.2 16V ali pa hyundai getz 1.3(usi letnik 2005). Zanima me katerega od teh avtov mi najbolj predlagate in zakaj. Na enem drugem forumu so rekl da je hyundai getz najbolša izbira vendar nism sigurn. Hvala LP
ojnica je napisal/-a:Seat ibiza 1.4 16v, motor izpopolnjen in je vredu, poraba 5.5-7l.
Firediver je napisal/-a:ojnica je napisal/-a:Seat ibiza 1.4 16v, motor izpopolnjen in je vredu, poraba 5.5-7l.
Glede na to, da je letnik 2005 in da naj bi imel 16 ventilov me čudi, da je enako močan (75KM) kot starejši PSA 1.4 8 ventilc, ki si ga lastim (l. 2000).
Tudi navor (126Nm pri 3800 RPM vs. 120Nm pri 3400 RPM) je primerljiv oz. glede razporeditve pri PSA malce boljši, ker max doseže pri nekoliko nižjih obratih.
V čem je fora?
hippo je napisal/-a:Firediver je napisal/-a:ojnica je napisal/-a:Seat ibiza 1.4 16v, motor izpopolnjen in je vredu, poraba 5.5-7l.
Glede na to, da je letnik 2005 in da naj bi imel 16 ventilov me čudi, da je enako močan (75KM) kot starejši PSA 1.4 8 ventilc, ki si ga lastim (l. 2000).
Tudi navor (126Nm pri 3800 RPM vs. 120Nm pri 3400 RPM) je primerljiv oz. glede razporeditve pri PSA malce boljši, ker max doseže pri nekoliko nižjih obratih.
V čem je fora?
To je še motor iz Golfa 4 in Polota.
cc09 je napisal/-a:Najbolj racionalen nakup v tem razredu za ta denar je clio 2 1,2 16V. Najboljša mašina in najboljši pleh - če ni razbit, rje ne boš našel, niti pri 2002 letniku ne. Ne boš ga dobil brez abs-a, klime, električnih šip itd., večina jih ima 4 airbage, pa seveda 4 zvezdice kar takrat ni bilo pogosto v tem razredu. V tem razredu če hočeš nizko porabo pač ne boš dobil rakete, pa ta clio sploh ni tako počasen. Daleč od tega da si kakšna ovira na cesti z njim. Niti ne vem kako bi glede tega lahko bila kaj boljša ibiza z istimi konji, ali pa getz.
Če te racionalnost ne zanima pa zapri internet in kupi kar ti je všeč. Po možnosti dizla ja.
Kateri znanci ti predlagajo polota 1,2? Tisti, ki imajo polno dvorišče volkswagnov ali tisti, ki so že imeli tudi kaj drugega? Po moje je to najslabše kar lahko izbereš. Tudi ibiza bi bila boljša, getz pa sploh.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov