Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

brobida
Nov uporabnik

?? Nakup megane 3 1.6 16v chip tuning

Napisal/-a brobida Ne jun 07, 2015 3:12 am

Pozdravljeni,

Kupujem avtomobil in sem v rahli dilemi pred odločitvijo. Nisem podprt z znanjem na tem področju, zato se obračam na vas.

Ogledanega imam Megana 1.6 16v s prevoženimi 28.000 km. Avto je letnik 2012. Skoraj kot nov( zunaj in znotraj- razen prask), redno servisiran, ima tudi še tovarniško garancijo. Na videz vse OK - ne ok odlično!

Malo pa me drži dol tole: Avto ima opravljen chip tuning, pridobil naj bi 6KM in seveda na navoru, hkrati pa naj bi imel manjšo porabo. Lastnik je zadevo opravil pri prijatelju, vzrok pa naj bi bila lenost avtomobila.

Na kaj biti pozoren, pri nakupu? Se lahko pojavijo kakšne težave? Kako je z tako mašino?

hvala in lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Re: ?? Nakup megane 3 1.6 16v chip tuning

Napisal/-a f.taunus Ne jun 07, 2015 8:01 am

Tace proč, ima verjetno bgrajeno kako napravico na kak senzor, ki uničuje motor. Lahko pa ima samo kakšne magnetke, ki ne služijo ničemur. To da je avto bil kao len in se je na njem delalo nekaj podomače, me odbija, sploh pa zato ker težava ni odpravljena in ga zagotovo zato tudi prodaja.

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Ne jun 07, 2015 8:01 am

Se zavedaš da ke garancija, vsaj na motor brezpredmetna? Z posegom v motorno elektroniko,je,bila vsajmgaramcija na motor in elektroniko izničena. Tako, da se na tisto ne zanašaj, poleg tega nebi kupoval alvta ki so ga čipirali razni fušarji...
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne jun 07, 2015 8:40 am

6KM ne bo uničilo motorja,več pa itak ne gre iz atmosferca.Če je noter tuningbox,ga lahko odstraniš in tudi preveriš ali je kaj drugače,če je čipan,je pa malo butasto,ker lahko izgubiš garancijo.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

brobida
Nov uporabnik

Napisal/-a brobida Ne jun 07, 2015 10:32 am

Hvala xxl, pixie in f.taunus za hiter odgovor.
Opravljen naj bi bil poseg na računalniku avtomobila, torej ni tuningbox. Kot sta omenila pixie in xxl je s tem verjeno zaključena stvar glede garancije( hvala za opozorilo - nisem pomislil na to). Kaj pa vzpostavitev prvotnega stanja računalnika( premalo se spoznam na to)? In recimo kakšne posodobitve programske na računalniku, ne izničijo sprememb?

6KM ni veliko sploh kar berem okoli po forumih(kot pravi xxl več itak naj ne bi šlo), skrbijo me edino mogoče okvare če ne gre za kvaliteten poseg v nastavitve.

Kot pravi f.taunus, tudi mene odbija da je bila stvar verjetno delana po domače. Lahko da se motim.
Na chip tuning pa sem bil opozorjen s strani lastnika in ne avtohiše kjer se avto prodaja in zato na ta pogovor nisem bil pripravljen. Lastnik ni sadil rožic med pogovorom, deloval je pošteno, povedal zgodovino, vzrok za prodajo in tudi vzrok za chiptuning vozila. Ponudil je morebitno vzpostavitev prvotnega stanja. Vemo pa kako je: telefon prenese vse. Tudi na probni( sicer ne dolgi) je avto deloval OK.

Je mogoče da od avtohiše izsilim kak pregled, ki bi pokazal dejansko stanje vozila? Je kaj na kar biti pozoren?

Fantje, hvala za odgovore!!

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne jun 07, 2015 10:37 am

Vprašaj lastnika kje je bilo delano. Tuner ima itak shranjeno originalno mapo. Greš tja, naložijo original in je to to. Tisti tuning je bil pa verjetno delan zaradi boljše porabe, itak se z atmosfercem ne da praktično nič ustvarjat. S takim avtom nima bit kaj narobe. Maš kakšen link?

brobida
Nov uporabnik

Napisal/-a brobida Ne jun 07, 2015 11:21 am

Ja, kot ugotavljaš Cefizelj, tuning je bil delan po pripovedovanju lastnika, zaradi boljšega navora in manjše porabe.

Evo link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9764089&show=1.

Vsak nasvet dobrodošel!

lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Ne jun 07, 2015 11:31 am

Ne vem no, mene to ne bi odtegnilo od nakupa. Če je še poraba manjša sedaj te nima kaj skrbet. Itak se pa zna narest da bodo tuning povozili na servisu s kakšnim upgradeom swja. Edino piše da je avto prodan, tako da če ga nisi ti kupil. :)

brobida
Nov uporabnik

Napisal/-a brobida Ne jun 07, 2015 12:12 pm

Cefizelj, hvala!

Potem sem pravilno sklepal, glede sw-ja in posodobitev. Sem pa skeptičen, ker nimam potrebnega znanja da bi sam ocenil. Ravno zato sem se tudi obrnil na vas uporabnike ....
Nekako me drži tudi dejstvo, da avtohiša ni povedala za tole, dokler nisem omenil sam - potem so pa tudi oni vedeli ;). Nekako imam raje da stvari vem prej, kot pa da sem totalno nepripravljen!

Kupec naj bi bil jaz, zapleta se okoli cene - se še pogajamo...

lp

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne jun 07, 2015 9:37 pm

Stisni jih malo v kot http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... eneratio...
Res ni primerljivo po opremi,pa vendar,premisli,novo je novo,5 let garancije in brezplačnega servisiranja ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: cellist, Google Adsense [Bot] in 4 gostov