Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

JG2
Novinec

Re: Kupovanje novega,večjega avtomobila

Napisal/-a JG2 Sr jun 10, 2015 10:37 am

iDanijel
Nov uporabnik

Napisal/-a iDanijel Sr jun 10, 2015 1:03 pm

stellaria84 je napisal/-a: Najraje bi videla, da je prodaja prek avtohise, da lahko menjam staro za staro.

Prodaj avto sama, če boš menjala izgubiš 500 € minimalno. Noben ti ne bo rabljen avto vzel v račun po tržni vrednosti, ker si mu všeč, vsi gledajo, da ustvarijo profit.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Sr jun 10, 2015 1:43 pm

Osebno prodal avto za 900 eur. Avtohiša bi mi ponudila 800 eur, ampak ker bi bilo treba nekaj zrihtat bi mi ponudili manj. Prodano kupcu za 900 eur s tem, da je bil seznanjen, da je treba narediti.

lp
darkside

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Sr jun 10, 2015 4:18 pm

Glede na to, da je denar za drug avtomobil problem in da BMW pri hiši dobro služi, predlagam da raje investiraš v dober strešen prtljažnik in trugo. Za voziček in psa bo prostor v prtljažniku, ostala karma pa naj roma na streho.

Bolje plačati jurja za prečke in trugo, kot pa za 10 jurjev kupiti loterijsko srečko.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr jun 10, 2015 4:25 pm

Ali enoprostorec ali pa tako kot je @tristan01 napisal, truga gor in je zadeva rešena. Pa še veš kaj imaš...

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash Sr jun 10, 2015 6:53 pm

stellaria84, kakšen pes pa bo to?Velik, majhen?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če jun 11, 2015 7:38 am

tristan01 je napisal/-a:Glede na to, da je denar za drug avtomobil problem in da BMW pri hiši dobro služi, predlagam da raje investiraš v dober strešen prtljažnik in trugo. Za voziček in psa bo prostor v prtljažniku, ostala karma pa naj roma na streho.

Bolje plačati jurja za prečke in trugo, kot pa za 10 jurjev kupiti loterijsko srečko.

V tem primeru se zelo pridružujem omenjenemu.

Za dani znesek, katerega se namenja nakupu avtomobila, je iskanje primernega avtomobila (beri: primerka, s katerim ne bo eventuelnih dodatnih stroškov) precej tvegana poteza. In glede na to, da je želeni nakup v celoti vezan na financiranje, pri čemer ne ostane prav nobene rezerve za potencialna nenapovedana popravila, je kupec na varni strani zgolj z nakupom novega avtomobila - pri čemer omenjene (prostorske in finančne) zahteve "zadovoljuje" zgolj kakšna nova Dacia z dCi agregatom (Lodgy, Dokker, Logan MCV), s katero pa (verjetno) ne bosta ravno zadovoljna.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če jun 11, 2015 5:34 pm

Evo ena lepa Laguna 08 ravno na Avtonet zadnjih 100
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20d...
Slika

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če jun 11, 2015 9:44 pm

Ivan36 je napisal/-a:Evo ena lepa Laguna 08 ravno na Avtonet zadnjih 100
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.0%20d...
Slika

A v svizca, ki zavija čokolado tudi verjameš? Avto verjetno iz uvoza, star sedem let in 61.000 km. Ob enem pa še konkretno založen z opremo.

Če je tole dokazljivo s servisno zgodovino in ostalim... Je sigurno kot zadetek na lotu.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jun 12, 2015 6:38 am

LOL, ta Laguna je idealen primer "prste stran" tipa avtomobila. Iz uvoza, brez servisne, neznano št. lastnikov (kar morda sploh ni več relevantno) in RES magični kilometri. Saj ni res, pa je.

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Pe jun 12, 2015 1:31 pm

Fantje najlepse se vam zahvaljujem za pomoc in nasvete. Situacija je resena :) :) in presrecna sem, ker je volk sit in koza cela. Zad3va pa taka. Stric je menjal avto z mano, on bo imel mojega bmwja jaz pa sem nova lastnica skode yeti. ;) Ni sicer biser velikosti, vem pa kaj imam in ima ogromen stresni kufer kar mi bo povecalo prostor. Aja psa pa dobim staforda. Najbolj sem vesela, da bmw ostane doma :D

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop Pe jun 12, 2015 8:29 pm

stellaria84 je napisal/-a:Fantje najlepse se vam zahvaljujem za pomoc in nasvete. Situacija je resena :) :) in presrecna sem, ker je volk sit in koza cela. Zad3va pa taka. Stric je menjal avto z mano, on bo imel mojega bmwja jaz pa sem nova lastnica skode yeti. ;) Ni sicer biser velikosti, vem pa kaj imam in ima ogromen stresni kufer kar mi bo povecalo prostor. Aja psa pa dobim staforda. Najbolj sem vesela, da bmw ostane doma :D

Čestitam, da vam je ratalo dobro čez pridet z avtom. Tako vsaj veste kaj ste dobili. Veliko varnih kilometrov vam želim....
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 Pe jun 12, 2015 9:53 pm

Hvala Bishop :) Se bom potrudila. Moram pa rect, da sem nad izbiro rabljenih avtomobilov pri nas, mocno razocarana :/ samo nategovanje in zelja po zasluzkih. Upam, da se bo kdaj popravilo na boljse.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jun 12, 2015 11:34 pm

stellaria84 je napisal/-a:Fantje najlepse se vam zahvaljujem za pomoc in nasvete. Situacija je resena :) :) in presrecna sem, ker je volk sit in koza cela. Zad3va pa taka. Stric je menjal avto z mano, on bo imel mojega bmwja jaz pa sem nova lastnica skode yeti. ;) Ni sicer biser velikosti, vem pa kaj imam in ima ogromen stresni kufer kar mi bo povecalo prostor. Aja psa pa dobim staforda. Najbolj sem vesela, da bmw ostane doma :D

Aha in motor je 1,2 Tsi, + basic oprema ?!

stellaria84
Nov uporabnik

Napisal/-a stellaria84 So jun 13, 2015 6:16 pm

1.4 tsi (150KM)... Ambition

slafari
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a slafari To jun 16, 2015 8:04 am

tok ene debate rešitev je bila pa doma ;)

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash To jun 16, 2015 9:29 am

Tolk smo debatirali in jo zmedli, da ni vedela, kaj kupiti. Če ne bi bilo nobenega odgovora, bi ona imela sedaj kak zjeban rabljen avto. =P
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov