Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Re: Dacia Sandero 1.2 16V LPG plin+bencin

Napisal/-a Cefizelj Pe jun 12, 2015 11:57 am

No to ti je pa že fletna in hudo konkurenčna opcija. Clio s tem motorjem je kar šparovc, dodaš plin in si na konju.

kuzokirana@gmail.com
Nov uporabnik

Napisal/-a kuzokirana@gmail.com Sr jun 17, 2015 6:54 am

Še neki me zanimma, kako se ta motor (0.9) obnese pri polnem avtu? Prijatelji me svarijo da je to dosti prešvoh motor in da lahko pričakujem probleme.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr jun 17, 2015 9:52 am

Heh to je spet kakšna taka brihta ki vidi da je motor velik manj kot liter pa je že nepremičnina. :) Zmeni se za Cliota ali Sanderota za testno vožnjo pa posedi notr 3 kolege in boste videli, na pamet je težko govorit ker kar je za nekoga nepremičnina je za drugega raketa.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr jun 17, 2015 11:32 am

https://www.youtube.com/watch?v=6tRWYfdtos0
Kar lepo potegne za takšen mlinček pod pokrovom :) Proti 1.2 atmosfercu je sigurno precej bolj živahna zadeva, sploh v nižjih vrtljajih.. Pomoje tudi pri polnem avtomobilu ne bo problemov, za kakšno prehitevanje ali pospeševanje v klanec ga bo pač potrebno malo bolj stisnit v obrate, to pa je to...

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr jun 17, 2015 1:30 pm

Pri nas vem da je bilo tako med sorodniki: Kolko kubična je mašina. 1600 je. Aa,jaz pa mam 1900.
In zdaj misli ta človek da ima boljši motor v resnici se pa skrije lahko. In tako je bilo pri nas,ko sem omenil cliota z 0.9 Kaj si nor,to so motorji za matiza. To nikamor ne bo šlo. Veliko ljudi š vedno ne ve,da so motorji danes drugačni. Kar strah me je ko dobimo novo 308 domov. Smose že pogovarjali,da po eni strani sploh ne bi povedli,da je 1.2 thp ampak 1.6... 0,9 pihne pri renaultu 1.2 in to ne samo v pospeških,navoru in hitrosti. Tudi porabi manj. Edino logično da je star pa že zelo preizkušen.

kuzokirana@gmail.com
Nov uporabnik

Napisal/-a kuzokirana@gmail.com Sr jun 17, 2015 5:10 pm

Evo ravnokar sm prišel s testne vožnje. Avto se mi zdi da dovol potegne proti temu kar sm do sedaj vozil (focus 1.4 75KM). subjektivno gledano se mi zdi motor pod 2000 obrati malo len, nad 2000 pa precej poskočn. Za primerjavo, kdor pozna cesto, ki pelje na sveto goro, gor sm prišel v 3 brzini, vendar motor ne sm it pod 2000 obratov. Na avtocesto pa žal nism šel.

drugače pa hvala vsem za odgovore, ko se še kaj spomnem bom pa še kej prašu

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee Če jun 18, 2015 6:02 pm

Cefizelj je napisal/-a:Heh to je spet kakšna taka brihta ki vidi da je motor velik manj kot liter pa je že nepremičnina. :) Zmeni se za Cliota ali Sanderota za testno vožnjo pa posedi notr 3 kolege in boste videli, na pamet je težko govorit ker kar je za nekoga nepremičnina je za drugega raketa.

Točno tako, naročenega imam s tem motorjem in ko sem ga probal sem bil presenečen. Dejansko te zna malo prilepit na sedež :)

Sem pa skoraj 100%, da tvoji kolegi vozijo kako nemško vozilo. Ker ko sem svojemu kolegu omenil, da moj 0.9 clio na liter ustvari večjo moč kot njegov nemec pa me je že kar grdo pogledal.

Gre se za downsizing. Tudi Ford ima 1.0 EcoBoost motor s 150 KM kar je ogromno za liter prostornine.

lp
darkside
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov