Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: predlogi za manjši trivratnik

Napisal/-a Ivan36 To jun 16, 2015 9:14 pm

Fiesta !

Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Sport Start Stop bencinski motor, 998 ccm, 92 kW (125 KM) 13.990 €
Slika

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott To jun 16, 2015 10:04 pm

Ivan36 je napisal/-a:Fiesta !

Ford Fiesta 1.0 Ecoboost Sport Start Stop bencinski motor, 998 ccm, 92 kW (125 KM) 13.990 €
Slika

fiesta premajhna! SEm pa dobil idejo za fokusa.S prejšnjim fordom sem naredil 300000 km.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To jun 16, 2015 11:21 pm

Trivratnih avtomobilo je vedno manj,ker se ne prodajajo preveč. Nikoli še nisem videl trivratnega hyundaia i30 in celo fieste in 208 in poloti so vsi po vrsti 5-vratni. Mogoče pa si da gor kak dodatek da bo športneje avtomobil izgledal? Drugače pa novi renault megane coupe. Meni še vedno top po obliki. Čudovit je. Je že en čas zunaj in lepo ziher avto,ker so napake najbrž odpravili. Jih je pa ta model že od začetka baje malo imel.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Sr jun 17, 2015 7:56 am

Moj glas gre tudi za ford fiesto :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 17, 2015 7:58 am

Peuggeott je napisal/-a:Rabi avto reda velikosti Peugeot 308, ker se ukvarja z dresuro psov in mora imet nekaj prtljažnika saj jih vozi v potovalnih boksih. Nista velika vendar ju ne more tlačit v mini prtljažnik.

Peuggeott je napisal/-a: ... Trivratnik ji je velika želja zaradi športnega izgleda ...

Naj kljub vsemu pogleduje po petvratni verziji (lepota gor ali dol), saj so lahko trivratne precej nepraktične - na omenjeno opozarjam, ker sem tudi sam imel cca pet let avto s tremi vrati. Nenazadnje se težave pojavijo že zaradi daljših in težjih sprednjih vrat (napram petvratni verziji), kar lahko posledično povzroča probleme na ožjih parkirnih mestih pri kobacanju v avto. Trivratna zasnova se hkrati izkaže za precej nepraktično tudi pri vsakodnevnem odlaganju jaken, torbic, ipd, katere večinoma odlagamo na zadnje sedeže, da o eventuelnem prevozu majhnih otrok niti ne govorim.

V končni fazi je moč najti v C (oziroma tzv. Golfovem) segmentu petvratne različice s športnejšim (oziroma kupejevskim) izgledom, kar ustvarijo s skrito kljuko zadnjih vrat v C stebričku, avto pa deluje kot trivratnik (kot npr. Leon prejšnje generacije). Eden izmed primerov je Alfina Giulietta (zgolj kot primer, ki sovpada v cenovni okvir: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 5%20Prog...). Naslednja zelo zanimiva opcija bi lahko bila tudi Hondin Civic (trenutna akcija novega vozila, ki pa je že preko cenovne meje: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... SKA%20CENA), pri čemer se Civic lahko pohvali z izjemno radodarnim volumnom (!) prtljažnega prostora ter precej uporabno opcijo podiranja zadnje klopi.
Opcijsko pa bi sam še gledal vselej dinamičnega Seata Leon s TSI agregatom (http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Stop%20T...), ki je le bistveno bolj iskriv od osnovne Cee'dove motorizacije.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Sr jun 17, 2015 8:39 am

Se strinjam s Chanom, 5V je precej bolj praktičen in v primeru kakšnega naraščaja, ne bo potrebe po menjavi.

Focus izgleda precej dinamično, kljub temu, da je 5V (3V mislim da sploh ne obstaja več), pa tudi vozne lastnosti bi znale biti precej dinamične, vsekakor bolj kot pri ceedu. Tako podvozje, kot tudi motor, ker turbo ima precej več navora in je vožnja bistveno lahkotnejša kot pa z atmosfercem.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jun 17, 2015 9:43 am

nebivedu je napisal/-a:Daihatsu sirion.

Slika

tu plinska bomba ne gre v pratljažnik, kaj šele kletka s pesi.....
PS. reci, da si se hecal s tem, ker drugače te ne bom več resno jemal =P :lol:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Napisal/-a Ivan36 Ne jun 21, 2015 10:57 pm

Evo ga DS3 ! :evil: 13.990 € Zadnjič jih še ni bilo :DDD
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 082%20Chic
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 22, 2015 8:17 am

hvala bogu da Megan - če si že primerjal ta dva...Citroen (takšen ali drugačen)je zadnja stvar, ki bi jo kupil v tem rangu > še Kio raje =P

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Če jun 25, 2015 12:14 pm

Slovenski pozdrav!
S hčero sva dosti pretestirala in predebatirala, odločila se je da bo vzela Peugeot 308. Od vseh je imel največji prtljažnik in največjo dolžino od odbijača do zadnje klopi.Zelo gosposko se pelje, sem se prvič peljal z njim in je bila lepa vožnja. Mene je volan malo motil, ker se mi je zdel preveč športen in direkten ,ampak hčeri je bilo pa ravno to všeč. Mladi imajo druge standarde.

Kia je soliden avto,vendar trivratnik ima premajhen prtljažnik ampak nimajo še v ponudbi motorja s turbino. Občasno rada vozi hitreje in sem ji svetoval, da bo imela z turbom večje užitke pri hitri vožnji, ker so boljši pospeški.
Najslabši od vseh se nama je zdel Seat Leon, čeprav ji je bil tudi všeč.Imel je glasno podvozje, tudi ropota ni manjkalo v kabini pa še najdražji.

Drug teden, ko pride z dopusta ga bomo šli kupit/naročit.Odločamo se med Active-Acess in barvo bela ali rdeča. Če ima kdo predlog prosim.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jun 25, 2015 12:30 pm

Naročila bo verjetno 308 z 1.2 THP 130 kajne? Motor je odličen. Tudi mi imamo naročenega 308 s tem motorjem in opremo style.+nekaj dodatne preme. Hčerka naj se odloči koliko ji pomeni ekran na dotik,volan,prestavna ročica in ročna v usnju,zadnji park senzorji,lita platišča...Sam accesa ne bi vzel,ker je preveč osnoven in me moti da nima litih platišč,usnja na teh delih,ki sem jih naštel,niti komand na volanu,nobenih senzorjev. Meni to veliko pomeni,nekomu pač ne. Po mojem mnenju pa je ekran v notranjosti tudi lepši,kot pa navaden radio...Nejboljše razmerje med ceno in dobljenim pa imaš pri paketu style. Prtljažnik pa je itak brez konkurence.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Če jun 25, 2015 12:40 pm

1.2 THP motor. Na to sem pozabil, style je še.Kaj style je vmesno med access in active? Ker prodajalec je omenjal neke pakete opreme in nekaj da se mora dodatno zraven naročit za večji popust. Vse skupaj je zmešnjava s temi opremami pri Peugeotu.

Mogoče veš če je možno tisto mrežo zadaj naročit za pse.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jun 25, 2015 9:56 pm

Style je oprema med active in allure. V google napiši peugeot 308 dodatna oprema in klikni prvi link in imaš tudi pregrado za pse.

Peuggeott
Novinec

Napisal/-a Peuggeott Pe jun 26, 2015 6:43 pm

pleomax je napisal/-a:Style je oprema med active in allure. V google napiši peugeot 308 dodatna oprema in klikni prvi link in imaš tudi pregrado za pse.

Fenomenalno kako urejena iz pregledna zgibanka dodatne oprem. Ni da ni,sem si jo sprintal in jo bom pokazal hčeri.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Pe jun 26, 2015 10:08 pm

Res je,lepo je pregledna zloženka. Veliko sreče in zadovoljstva s 308. Me veseli,da je izbrala 308. Pred nekaj dnevi je bil tudi motor,ki ga boste kupili, izbran za motor leta v kategoriji od 1,0-1,4L :)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov