Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Vovk N
Nov uporabnik

Nakup rabljenega vozila

Napisal/-a Vovk N Po jul 06, 2015 9:49 pm

Zdravo!
Zanimam se za nakup Citreona C4 Picasso. Zasledil sem nekaj zanimivih oglasov pri različnih avtohišah in sicer:

- ANITINSTUDIO d.o.o. Grosuplje Avto ( http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... on%20AVT... )
- CRONO d.o.o. ( http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Tendance )
-AS Plus ( http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... sive%20B... )
- F1 AVTO d.o.o. ( http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9738889&show=1 )

Predvsem me zanimajo vaše izkušnje z omenjenimi avtohišami oz. prodajalci!
Hvaležen bi bil za vsak odgovor

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Re: Nakup rabljenega vozila

Napisal/-a LeQuack Po jul 06, 2015 9:54 pm

Uvoženi dizli z magičnimi kilometri, ni kej čakat, samo kupit.

Vovk N
Nov uporabnik

Napisal/-a Vovk N Po jul 06, 2015 9:59 pm

Se mogoce kako da preveriti kilometre, ce so realni? In kje? Kaj vse je pomembno vedeti ce je avto uvozen?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jul 07, 2015 1:10 am

Zakaj je to v splošni debati in ne v Kupovanju avtomobilov? Prestavljam.

esem je napisal/-a:
O zbijanju km in posledično nedoločljivosti stroškov

Čeprav je bilo to že stokrat povedano - še 1X samo zate.
Dobri primerki stanejo enako v Nemčiji in pri nas. S takimi torej dilerji ne morejo nič zaslužit, bi bili celo na zgubi (stroški, transport ipd). A v Nemčiji imajo tudi "slabe" primerke, ki niso nujno slabi, so pa bistveno cenejši zaradi ogromnega števila km (v Nemčiji, It, F delajo trg. potniki tudi čez 1000 km/dan). In (samo!!) take naši dilerji pokupijo, jih malo spucajo/osvežijo/popravijo, predvsem pa jim bogato prevrtijo km ter jih nato prodajajo za ceno odlično ohranjenih z malo km. Nekateri tudi pisno garantirajo km - bi se ti z njimi bodel več let po sodiščih (kjer morda uspeš edino, če takoj po nakupu sodni izvedenec preveri km)? Razliko med audijem s 130-150 k km in audijem s 400-500 k km pobašejo v žep, prav tako si žepe bašejo mehaniki - in to oboje gre iz tvojega žepa.

Tvoj ima nekje 150000 km, kar ustreza tem prevrtenim avtom iz tujine (velika večina ima okoli 130) - zato domnevam(o), da je tvoj tudi iz tujine. Če res misliš, da ima 8 let star dizel iz tujine manj kot 20000 km/leto (toliko jih kdo naredi v enem mesecu), se ojunači, verjemi in se pusti nategnit.

Upam, da je jasno, da se o stroških ne da govorit - verjetno pa ne bodo majhni. Morda na samem začetku ja (+ velik servis, vztrajnik, dize?), a je veliko vprašanje za kasneje.

Ali pa se potrudi najti našega s 100% preverjeno zgodovino - kar se kdaj tudi prodaja.
Žal tako je...

Vovk N
Nov uporabnik

Napisal/-a Vovk N To jul 07, 2015 7:35 am

Hvala za opozorilo in odgovore. Ampak ti C4P niso 8let stari. Letniki so od 2011-2013. In 2012 letnik z 122.000km se vam zdi to premalo? To je cca. 40k km letno (jaz jih naredim toliko za 3leta) O.o
Kar se tice uvozenih avtomobilov, imam citroena c4 uvozenega iz italije in moram reci da mi odlicno sluzi ze 4leta. Nobenega stroska razen rednih servisov. Kupujem vecji avto ker imam 2 otroka in rabimo vec prostora. C4P kupljenega v SLO pa skoraj ne najdes na avto.net.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To jul 07, 2015 7:38 am

Potem pa ni dileme..denar je tvoj in s tem tudi odločitev. Pa veliko sreče!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron To jul 07, 2015 8:19 am

Jaz sem kupil (leta 2010), S-maxa, pripeljanega iz DE, starega takrat 2 leti. Avto lepo ohranjen, precej opreme, kakšna praska tu in tam, ampak nič groznega. Na števcu pa 150 kkm, servisna knjiga, računi srevisov!! Avto je bil najcenejši na avto.net izmed vseh 2008 letnikov, ki so se takrat prodajali in eden izmed boljše ohranjenih (vsaj izmed tistih, ki sem jih pogledal v živo).

No, ko je imel avto okoli 152 kkm na števcu, sem bil z njim na pooblaščenem servisu (pred nakupom, ga nisem peljal nikamor na pregled) in tam najdejo neko napako, ki je bila zabeležena pri 168 kkm... :huh:

Seveda sem takoj poklical trgovca in se je izgovarjal, da on ni vrtel km in so jih očitno "švabi"... ampak, če pa nočem avta, mi vrne kupnino!

Ker mi je bil avto všeč in ker na avto.net takrat praktično ni bilo rabljenih s-maxev iz SLO (bila sta samo 2 oglasa), pa še leasing sem vzel in bi to pomenilo neke dodatne stroške... v glavnem avto sem kljub temu obdržal.

Danes ima avto slabih 250 kkm na števcu. Večjih problemov do sedaj ni bilo (vztrajnik, velik servis, nek senzor, nekaj pri klimi).

Če kupuješ uvožen avto, skoraj 100% ima prevrtene km, ker drugače naši posredniki ne morejo zaslužit!!

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jul 07, 2015 8:26 am

Vovk N je napisal/-a:Hvala za opozorilo in odgovore. Ampak ti C4P niso 8let stari. Letniki so od 2011-2013. In 2012 letnik z 122.000km se vam zdi to premalo? To je cca. 40k km letno (jaz jih naredim toliko za 3leta) O.o
Kar se tice uvozenih avtomobilov, imam citroena c4 uvozenega iz italije in moram reci da mi odlicno sluzi ze 4leta. Nobenega stroska razen rednih servisov. Kupujem vecji avto ker imam 2 otroka in rabimo vec prostora. C4P kupljenega v SLO pa skoraj ne najdes na avto.net.

Moj avto je letnik 2011/marec, sem prvi lastnik, pa ima danes 172.000 km....

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To jul 07, 2015 9:59 am

Vovk N je napisal/-a:Hvala za opozorilo in odgovore. Ampak ti C4P niso 8let stari. Letniki so od 2011-2013. In 2012 letnik z 122.000km se vam zdi to premalo? To je cca. 40k km letno (jaz jih naredim toliko za 3leta) O.o

Če so uvoženi, potem vedno sklepaj, da nekaj je moralo bit "narobe" oz. slabo, da se je švercarju splačalo avto it iskat in uredit ter plačat vse uvozne takse in papirje!

Ne pozabit, da se pogosto zgodi tudi to, da se uvaža razbite avte (totalka!), pogosto je to kombinacija z vrtenjem kilometrov.

Poleg tega ne pozabit niti tega, da verjetno tega avta ne boš imel dokler ne razpade...in upam, da ko ga prodajaš naprej ne boš prepričeval ljudi, da so kilometri realni. In pozabit ne tudi tega, da vsakič, ko se proda tak avto, dobi nategunski švercar € v žep. Torej podpiraš to početje.

Uporabniški avatar
honeybee
Novinec

Napisal/-a honeybee To jul 07, 2015 10:48 am

Sva nedolgo nazaj z nekom gledala cene na dražbah in kake so pri nas. Celi avti z neko manjšo realno kilometrino so podobna cena kot pri nas. Sva rekla to se ne splača greva gledat dalje.
In evo, malo večja kilometrina, ter praske ali počen odbijač itd pa je cena že dokaj mamljiva če ga v Slovenijo pripelješ. Popraviš ugodno in imaš dobiček.

Noben od naju ni švercer ampak sva gledala iz čiste radovednosti in sva imela približen vpogled koliko zaslužijo. Raj sam dol kot pa preko koga spravit.

lp
darkside

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To jul 07, 2015 1:52 pm

Pri ANITINSTUDIO d.o.o. Grosuplje Avto sem bil kako leto nazaj. Sem šel malo uč vržt. Po ogledu določenega modela določene firme, mi je blo prec jasno, da so se vrteli okoli števca.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh To jul 07, 2015 5:11 pm

No, vse iz uvoza pa spet ni tako slabo. Sicer ima večina verjetno res prevrtene kilometre, ni pa nujno. Ponavadi leasing hiša proda avto pred 160.000 km, predvidevam da so vsi tej C4P bili v lasti leasing hiš v Franciji.

Jaz sem pred pol leta kupil leto in pol staro C4 (navadno, ne Picasso), ob nakupu je imela kar 135.000 km.

Poglej za kakšno C4P, jo pojdi pogledat in v kolikor je bila servisirana na Citroenu, ti bodo na servisu lahko potrdili/zavrgli realnost kilometrov glede na servise, ki so bili opravljeni. Jaz nisem imel te sreče, moja C4 je bila servisirana na nepooblaščenem serviserju (verjetno partner od leasing hiše), zato tega nisem mogel preveriti, sem se pa vseeno glede na ohranjenost odločil zanjo.

PS: Poglej malo C4P pri Avto Jerovšek v Grosuplju, zanj slišim le dobre besede in vem da vsake toliko tudi pripelje kakšno C4 in C4P iz Francije. Dvomim, da bi se on igral z vrtenjem števcev.

Bertek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertek To jul 07, 2015 5:41 pm

Pozdravljen,sem slučajno videl temo.
Mogoče te zanima moj c4
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ue%20FAP...

Kupljen od 1.lastnice,realni km ter lepo ohranjen.

Vovk N
Nov uporabnik

Napisal/-a Vovk N To jul 07, 2015 8:50 pm

Bertek hvala za ponudbo, verjamem da je avto tak kot se za gre, ampak me zanimajo C4P z ledicam malo novejši od l.2011 in dalje. Bil sem na Citroen servisu in tudi tam so rekli da so boljši z ledicam.

Bertek
Nov uporabnik

Napisal/-a Bertek To jul 07, 2015 9:59 pm

Poglej pri Jerovšku...ma ene 2 lepa tam. verjetno je sicer uvoz?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 08, 2015 6:18 am

hahehihoh je napisal/-a:No, vse iz uvoza pa spet ni tako slabo. Sicer ima večina verjetno res prevrtene kilometre, ni pa nujno. Ponavadi leasing hiša proda avto pred 160.000 km, predvidevam da so vsi tej C4P bili v lasti leasing hiš v Franciji.

Ja, zbijanje kilometrov iz 160k na cca. 90k pa res ni tulk hudo. Sploh, če ima avto predpisano menjavo zobatega jermena na 200k, kar se veliko folka drži ko pjanc plota :) Pol je pa proizvajalec vsega kriv :D
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a Dawid1 Sr jul 08, 2015 6:56 am

Če si lahko sposodim temo, sem se tudi sam precej zagrel C4 Picasso, oz. c4 grand picaso.

Gledam sicer mel letniki 2008 - 2011.

Če ima kdo izkušnje, oz. pozna malce bolje te motorje in menjalnike, predvsem me zanima avtomatski menjalnik.

Na kaj vse je potrebno biti pozoren pri nakupu (razen seveda vizualni izgled/karamboliranost/kilometri....).

Hvala in lp,

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr jul 08, 2015 10:43 pm

Vovk N je napisal/-a:Bertek hvala za ponudbo, verjamem da je avto tak kot se za gre, ampak me zanimajo C4P z ledicam malo novejši od l.2011 in dalje. Bil sem na Citroen servisu in tudi tam so rekli da so boljši z ledicam.

Mater si zbirčen. :) Kake ledice? Kako boljši z ledicami? Torej - facelift je boljši/bolj narejen/bolj zanesljiv? Dvomim, tehnologija je pomoje bolj ali manj enaka, motorizacijo dvomim da so dosti prenavljali...ali je boljši samo zaradi LED-ic?

Kupi tisto, kar je bolj ziher, ne pa tisto, kar ti nekdo reče, da je boljše (po nevemkakšni logiki) - očitno se ne spoznaš dosti na avtomobile, in to še posebej pomeni, da kupuj bolj na ziher. Ta od @Bertek-a (če je res vse tako tipi topi) ima malo kilometrov in teh par let razlike ne pomeni nič na dolgi rok. Torej je že v štartu cenejši in zna bit, da bo vzdrževanje ravno tako cenejše, ker ne bo presenečenj z nerealnimi kilometri.

In samo za popestritev:
http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... c4-picasso
C4 Picasso, letniki 2010 in novejši te po statistiki bolj pogosto pustijo na cesti.

PS: NIKOLI ne poslušaj pooblaščenih servisov, razen če tam delajo znanci za katere si ziher, da so pošteni.

5cenic
Novinec

Napisal/-a 5cenic Sr jul 08, 2015 11:20 pm

Pri bratu v službi so imeli avtomobile v poslovnem najemu al neki podobnega. Poanta, avti v 5ih letih niso smeli narediti več kot 150k kilometrov in ker so se veliko vozili so jih naredili že v 2-3 letih. Ker so neki penali za prekoračitev kilometrov so avte vrnili z nekim doplačilom in se zapeljali v Francijo po rabljene.

No brat je takrat dobil za slabih 4k evrov leto in pol starega Cliota 1.5 DCI... avto je v letu in pol naredil 200k kilometrov!!! Da o tem kako je bil zjajcan sploh ne govorim. Toliko o tem koliko kilometrov imajo lahko ti avtomobili.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 27 gostov