Ne dolgo nazaj sem že pisal na forum za nakup avtomobila in prosil za nasvete. Z vašo pomočjo sem kupil Passata in to točno tistega, ki ga je priporočil en od vas članov. Avto imam zdaj v lasti že približno 2 meseca in deluje odlično, udobje fenomenalno in še in še.

Zdaj pa je nepričakovano kmalu dobila službo partnerka in je včeraj že začela delati. Prav mučiva se, kako uskladiti prevoz, da prideva oba v svojo službo pravočasno in s čimmanj čakanja en na drugega.. enostanvno to več ne gre..
Torej.. avto "za na morje" oz za daljše razdalje imava. Zdaj pa je prišel čas, da kupiva še enega, samo za v službo.
Do službe ima 25km, torej bo dnevno delala 50km. 20 dni v mesecu bo v službi, torej 20x50km=1000km mesečno = cca 12.000km letno.
Ostale zahteve:
- bencinar ali dizel
- oblika avta ni važna
- do cca 1500€
- preverjena mašina (da bo čim manj izrednih servisov oz jih ne bo)
- poraba do cca 7l/100km
Predvsem me zanima, kaj naj gledam. Najbolj se nagibam na stare Nissane (bencinarje), ki res delajo tako kot treba. Kaj še lahko gledam? Recimo Renaultov 1.6 16V ali pa podobna mašina pri Peugeotu? Honde, Toyote in ostali JAP avtomobili so tudi sinonim za kvaliteto.
Če manjka kakšen podatek pa mi le sporočite.
Hvala lepa in lep pozdrav,
Labb