Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

care20
Nov uporabnik

Kia Ceed SW

Napisal/-a care20 So jun 27, 2015 7:27 pm

Zdravo!

Zanimam se za tale avto:

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... ATIS%20K...

Je to vredno nakupa...kaksen je nasloh ta avto(motor,pleh...itd)

Kaj je s tem Kasko gratis 7 let...mogoce nateg?kaksne zaje*ancije v primeru razbitja avtomobila ?

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Kia Ceed SW

Napisal/-a lisko Ne jun 28, 2015 9:53 am

Tale "navaden" 1.4 motoček je že v navadnem ceedu prešvoh...kaj šele v karavanu...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

care20
Nov uporabnik

Napisal/-a care20 Ne jun 28, 2015 12:49 pm

Kaj pa nasploh....a je vredu motor?torej tukaj imam kasko placan za 7 let?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne jun 28, 2015 1:10 pm

Te bodo pa pri lizingu obral za kasko mogoče bo tudi osnovno zavarovanje dražje kot pri drugi zavarovalnici in se bo pokrila cena za kasko aja pa servise boš mogel delati pri njih ki pa bodo kar zasoljeni z ceno ;)

ps.: danes ni nič gratis vse se plača tako ali drugače
Zadnjič spremenil pskoda, dne Ne jun 28, 2015 1:13 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Lp

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Ne jun 28, 2015 1:12 pm

Kasko imaš plačan samo v primeru leisinga. Potem te pa tako pride leasing tako drag, da si na istem.

care20
Nov uporabnik

Napisal/-a care20 Ne jun 28, 2015 1:33 pm

pskoda je napisal/-a:Te bodo pa pri lizingu obral za kasko mogoče bo tudi osnovno zavarovanje dražje kot pri drugi zavarovalnici in se bo pokrila cena za kasko aja pa servise boš mogel delati pri njih ki pa bodo kar zasoljeni z ceno ;)

ps.: danes ni nič gratis vse se plača tako ali drugače

saj mi je bilo takoj sumljivo...kako se najbolje splaca kupiti avtomobil?
kredit ali leasing...prvic kupujem in mi ne gre to najbolje

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Ne jun 28, 2015 1:38 pm

Pač idi v salon in naj ti naredi informativne izračune. Kar napamet govorit kaj bos preplačal je brezveze, ker nekje dobiš kar dobre popuste če vzameš na lizing. Če imaš kakšnega otroka boš pri lizingu profitiral recimo pri vrtcu in otroških dodatkih, saj ti avtomobila ne bodo upoštevali... Potem idi še na banko in povprasaj za kredit in bos videl kaj se ti najbolj izplača.

care20
Nov uporabnik

Napisal/-a care20 Ne jun 28, 2015 1:45 pm

emilo je napisal/-a:Pač idi v salon in naj ti naredi informativne izračune. Kar napamet govorit kaj bos preplačal je brezveze, ker nekje dobiš kar dobre popuste če vzameš na lizing. Če imaš kakšnega otroka boš pri lizingu profitiral recimo pri vrtcu in otroških dodatkih, saj ti avtomobila ne bodo upoštevali... Potem idi še na banko in povprasaj za kredit in bos videl kaj se ti najbolj izplača.

kaj pa drugac avtomobil je vredu...nameravam ga imeti vsaj 10 let...je to dober ali slab nakup?

emilo
Nov uporabnik

Napisal/-a emilo Ne jun 28, 2015 2:01 pm

care20 je napisal/-a:
emilo je napisal/-a:Pač idi v salon in naj ti naredi informativne izračune. Kar napamet govorit kaj bos preplačal je brezveze, ker nekje dobiš kar dobre popuste če vzameš na lizing. Če imaš kakšnega otroka boš pri lizingu profitiral recimo pri vrtcu in otroških dodatkih, saj ti avtomobila ne bodo upoštevali... Potem idi še na banko in povprasaj za kredit in bos videl kaj se ti najbolj izplača.

kaj pa drugac avtomobil je vredu...nameravam ga imeti vsaj 10 let...je to dober ali slab nakup?

Svetujem ti, da si ogledaš in preizkusiš čim več avtov in se boš moral sam odločit. Sam sem po 3-4 letih, kar si lastim Ceeda zelo zadovoljen, zato sem pred dobrim mesecem tudi zamenjal za Ceeda SW, ker potrebujem nekoliko večji prtljažnik. Je pa 1.4 bencinar res podhranjen, ampak če nisi preveč zahteven se pelje čisto lepo.

care20
Nov uporabnik

Napisal/-a care20 Ne jun 28, 2015 4:44 pm

Sem ze odlocen da bo ta avto moj,saj je res pocen...pa se lep je zelo...edino tome moti da je mal slab motor v njem,mocnejsega pa ni za dobiti(bencinarja)...a pustijo na servisih da prineses svoje olje?

RobiG96
Nov uporabnik

Napisal/-a RobiG96 Ne jul 26, 2015 4:50 pm

Sam mam ceeda sw 1.6 letnik 2009 sam sem več kot zadovljen z delovanjem tudi moči ima 1.6ka dost (cca 1300kg)... Če boš vzel novega pa niti slučajno ne jemlji 1.4. Fotr ma navadnega ceeda 2014 in je 100kg težji od mojga. Vzel je 1.4 in v primerjavi z mojim ne vleče tko fajn. Ni glih nepremičnina ampak se pozna da je težji in švohnejši.

Sriple Tix
Novinec

Napisal/-a Sriple Tix Ne jul 26, 2015 5:39 pm

Sam sem iz 2.2 dizla, zaradi menjave službe in posredno prevoženih zgolj kakšnih 200 km mesečno, prebasal na 1.4 bencinskega karavana i30, ki je skoraj enak Ceedu. Za normalno življenje in pujsanje po okolici je to povsem dovolj, saj z lahkoto doseže vse evropske cestne omejitve, prehitevalnim eskapadam pa niti namenjen ni. Nekajkrat letno opravim tudi pot v Sarajevo, kar nanese 1200 km v obe smeri in s potjo se ne ubadam nič dlje kot prej, saj s tempomatom nastavljenim na 130 km/h še vedno peljem ravno tako hitro kot 90% vseh ostalih udeležencev avtocestnega prometa.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov