Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

nered
Novinec

Mnenje Opel Sig, Vec in Volvo S60 ? Alternativa za velike ?

Napisal/-a nered Po jul 27, 2015 7:34 am

Kupujem avto do nekje 2800 eur želje pa sem imel slednje:

1) 2002 letnik +
2) disel ali plin z porabo za (zaenkrat studentov zep)
3) udobni sedeži

V mislim sem prvotno imel Opel Vectra 1.9, 2.0 ali 2.2 motor. V Opel Vectri 2003 sem ze sedel in se mi zdi zelo udobno kar mi je dosti pomembno ker sem 1.96m v velikosti in mi bolečine v hrbtu niso tuje. Trenutno imamo doma Opel Astro 2013 letnik in so sedeži nočna mora za večje razdalje iz Celja v Ljubljano pridem in se že počutim neudobno daljše razdalje kakšna obala je zelo neugodno.

Včeraj pa sem prvič opazil ta avto (Opel Signum) in mi je bil iz prvega pogleda zelo všeč od vznotraj in zunaj, malo večji od astre in malo manjši od vectre pa me zanima kakšne imaste stari ali trenutni lastniki mnenja in na kaj morem paziti pri teh avtih.

Poleg Vectre pa sem gledal še BMW 320d, Volvo S60 in Audi A4.
Nebi imel karavana ali predolge limuzine recimo (Volvo S80) ker sem navajen na manjša vozila (Polo, Astra).

Mnenje glede Opel Signum, kako je z kvaliteto notranjosti, vožnje na dolge razdalje in motorji ?
Opel Signum ali Vectra ali Volvo S60 ?
Alternativa naštetemu za velike ljudi ?

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 20Elegance
Mi je zalo zanimiva, ampak me malo odvrača kilometrina. 280km je to veliko za tak motor, bi moral takoj storiti veliki servis, kaj lahko pričakujem pri takem motorju ?

Gledal sem še slednje:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 03:%20320d
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 36-OBROKOV
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... t%201.9DTI

Glede Vectre se ne spomnim ampak me zanima ali ima tko kot Signum na notranji strehi predale in kabinsko luc spredaj in zadaj ?

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Re: Mnenje Opel Sig, Vec in Volvo S60 ? Alternativa za velik

Napisal/-a opelboy To jul 28, 2015 9:27 am

Za Signuma bo marsikdo dal roko v ogenj, da bo naredil vsaj še 100kkm BP. Pri teh avtih se res osredotoči na zgodovino avta, po možnosti čimmanj lastnikov, ki vejo čimveč o avtu (ne prodajajo buč).

Mogoče se ti bo zdel 2.2 DTI malce robat v prostem teku, upravičeno - motor je star ko greh, ampak preizkušen. Če teče lepo nimaš kaj delat, ker ima ketno namesto jermena. Samo servisi na 1 leto/15kkm in kvalitetno sintetiko not ulivat pa bo :)

Kar se tiče samega avta je problem v pušah zadnjih vzmetnih nog, končniki stabilizatorjev, amortizerji so bogi če so original.. Klasične okvare podvozja, nič dragega ampak če menjaš vse se kar nabere..

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK To jul 28, 2015 9:44 am

Jaz bi izbras signuma.. Preprosto avto dober zgleda, ni jih veliko na cesti. Verjetno je to največji hatchback kadarkoli narejen :D
Slika

_primoz_
Nov uporabnik

Napisal/-a _primoz_ To jul 28, 2015 11:07 am

Sam sem imel Signuma, sicer facelift verzijo in 1.9cdti, ampak lahko rečem, da je avto zelo udoben in prostoren. V bistvu je sprednji del(do B stebrička) identičen kot Vectra, prav tako podvozje. Na zadnji klopi(vsak sedež nastavljiv naprej/nazaj in naklon) pa je celo več prostora kot v Vectri, saj lahko sedeže pomakneš do konca nazaj, ali pa do konca naprej, če rabiš prtljažnik. Le sredinski sedež zadaj ni ravno udoben(če ga sploh rabiš).

Tej opli(Signum, Vectra C in tudi astra H) imajo radi težave z tempomatom(ročica + CIM modul) in loputo za kroženje zraka v kabini. Meni se je oboje pokvarilo. Pri čemer se loputo z malo spretnosti da popravit doma.

Sam sem bil z avtom zelo zadovoljen, pa še dosti lepši je od vectre(po mojem okusu) :)

Če te še kaj glede Signuma zanima pa kar vprašaj ;)

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jul 28, 2015 12:32 pm

Če hočeš pa še kakšno alternativo z 2.2 ali 1.9 motorjem, poglej malo za saab-i. Jst sem vzel 9-5 pred kratkim, pa je zakon vozilo za malo denarja. Tehnično precej podoben vectri, našopan z opremo, pelje se fantastično, harman kardon ozvočenje, bež usnje, odlični zici, ogromen prtljažnik. Motorji 1.9 od fiata so zelo trdoživi, če le odpraviš nekatere malenkosti, ki jim lahko delajo težave (sam sem preventivno blindiral egr in pobral lopute iz sesalnega kolektorja).

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr jul 29, 2015 10:14 am

Mislim, da se bom pol kr odlocu za Opel Signum sem sel gledat enega v Celju (RECAR) ampak je znotraj katastrofa (kajenje/polamana notranjost) na slikah se ne vidi ampak premik voznikovega sedeza ne deluje je odtrgana rocica in zajla, sredinski naslon je odtrgan samo stoji tako, srednji sedes/naslov vzadaj je pravtako odtrgan:
http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 02.2%20DTI

Slednja dva sta mi se vsec:

Ampak malo izven cenovnega razreda tako, da sem se odlocil se kak mesec dva sparati da bi lahko gledal nekje tam do 4000 pa mogoce se
pride kak dober na prodajo sicer bom pa lahk potem gledal mogoce se kako A3, A4, ampak mi je res Signum se vedno bolj vsec kot Audi/BMW modeli.

rob512
Nov uporabnik

Napisal/-a rob512 Sr jul 29, 2015 10:55 am

Dobiti dobrega signuma je enako kot zadetek na loteriji.
pa veliko sreče pri iskanju

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr jul 29, 2015 11:45 am

rob512 je napisal/-a:Dobiti dobrega signuma je enako kot zadetek na loteriji.

Zakaj pa to ? Zaradi letnika, kvalitete ?

Kateri avti pa so alternativa Singum-u ? Ne mislim, da splosno kateri avto bi bil meni alternativa ampak po razredu/velikosti/opremi recimo za bi reku A3/Golf alternativa Astri pol kaksen A6 ce bi obstajala hatcback varianta. Kaj bi se lahko gledu za taksen denar, da bi bilo priblizno v rangu tega avta ?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr jul 29, 2015 1:16 pm

nered je napisal/-a:

Kateri avti pa so alternativa Singum-u ? Ne mislim, da splosno kateri avto bi bil meni alternativa ampak po razredu/velikosti/opremi recimo za bi reku A3/Golf alternativa Astri pol kaksen A6 ce bi obstajala hatcback varianta. Kaj bi se lahko gledu za taksen denar, da bi bilo priblizno v rangu tega avta ?

Renault VelSatis je tok velik samo zanesljivost....

nered
Novinec

Napisal/-a nered Sr jul 29, 2015 3:53 pm

Renault VG je napisal/-a:
nered je napisal/-a:

Renault VelSatis je tok velik samo zanesljivost....

Nekak mi ni do Renault-a ceprav VelSatis mi je znotraj zelo vsec.

rob512
Nov uporabnik

Napisal/-a rob512 Sr jul 29, 2015 7:12 pm

nered je napisal/-a:

sem ga iskal dve leti
avto je super če je OK
drugače pa lahko z lahkoto vložiš od 2 ali 3 tisoč evrov nanjega

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Sr jul 29, 2015 9:56 pm

Jah, če boš gledal tak klump kot je bil tist s 1.linka potem je avto res jama brez dna. Kot vsak rabljen avto.
Najbolj pametna izbira bi bil tisti iz 1.posta..navkljub kilometrom, kar je btw popolnoma normalno za 11 let. Uglaunem, glej nekaj s preverjenim poreklom, zgodovino - brez dilerjev itd.

nered
Novinec

Napisal/-a nered Če jul 30, 2015 8:45 am

opelboy je napisal/-a:Jah, če boš gledal tak klump kot je bil tist s 1.linka potem je avto res jama brez dna. Kot vsak rabljen avto.
Najbolj pametna izbira bi bil tisti iz 1.posta..navkljub kilometrom, kar je btw popolnoma normalno za 11 let. Uglaunem, glej nekaj s preverjenim poreklom, zgodovino - brez dilerjev itd.

Tisti iz Recar je povsem polom zdaj ima sjoraj za 1000eur spremenjeno ceno.

Ta je bil vceraj objavljen pq mi je zelo vsec sploh zato da je bil prodajalec lastnik zadnjih 8 let ce se da preverit seveda.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če jul 30, 2015 9:19 am

En medklic

Fiat Croma je na popolnoma isti osnovi kot Sig, Vectra in Saab 9-3 (ne 5, kot veliko ljudi misli). Tko da v neki teoriji lahko vse te 4 avtomobile gledas kot zelo enakovredne.

Kot bivsi Croma lastnik lahko povem par + in -:

+ meni se zdi vzdrzevanje poceni, in to preko uradnih servisov.
+ avto se odlicno vozi, daje zelo velik obcutek varnosti
+ klima je odlicna
+ prostora je za sedeti ogromno (vec kot vectra recimo, ker ima drugacne naklone sedezev in manj agresivno armaturo)
+ motorji so naceloma zelo zelo fajn (a rabijo doloceno vzdrzevanje, kar pretice vecini modernih dizlov in gre meni na zivce)
+ xenon luci ima super (boljse od konkurencnih xenon luci, recimo accord, passat)
+ motorji brez problema prezvecijo normalno agresivni chip tuning
+ najbrz najboljsi price perfomance avto
+ absolutno odlicni prednji sedezi
+ zelo dobra zvocna izolacija
+ prtljaznik sicer ni rekoder v volumnu, a je drugace odlicen in avto s sistemom prevracanja sprednjega sedeza lahko pelje tovor do 280 cm (preverjeno)

- motorji rabijo vzdrzevanje v smislu ne ravno ful vzdrzljivih alternatorjev, egrjev. Z DPF problemov nisem nikoli imel
- podvozje je, zaradi teze najbrz, precej pod stresom. Vsaj sprednji del
- klima ima neke motorcke za usmerjanje zraka, ki po parih letih zacnejo crkovati in mors menjat. Je dosti dela.
- klasicna italjanska slamparija, torej cricki, kaksna zanic plastika, take reci
- avto ni za po mestu. motorji in menjalnik majo dosti raje avtoceste, magistralke
- meni so otroci unicili 2 notrnanji kljuki. Ni ravno tezko, mehka plastika pac
- avtomatski menjalnik je bojda zelo soliden, ampak ce se da sele v letnikih 2008+
-
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov