Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Re: Zamenjava avta za nov avto

Napisal/-a emozul Ne avg 16, 2015 7:22 pm

mbenzema je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:
mbenzema je napisal/-a:Vsakemu je lazje dat 200e na mesec 6let,kot pa 12000 v kosu..

Hvala za odgovore

Zakaj že?

Mogoce eni posteno garamo za normalno placo,placujemo stroske te in one in nimas kaj za nasparat. Kaj pa naj? Naj sparam vsak mesec 200e, sest let pa grem pol avto skesirat ko bo ze 6 zunaj?? Al je lazje placevat 5,6 let 200vsak mesec in gres po avto takoj?
Naj ti dam primer..za kaj pa imas ti (predvidevam) narocnino na telefon? To je tut kredit .

A jaz pa kradem-res si se nizko spustil!
Glej nisem mislil nič slabega, sam meni se zdi, da je 200 evrov na mesec za avto preveč, avto je že brez lizinga/kredita VELIK strošek.
Hotel sem samo to povedat, da potem raje kupiš avto za ca. 8000 evrov!

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne avg 16, 2015 10:00 pm

Vsak se sam odloči,kaj se mu zdi sprejemljivo.Eni se precenijo (preveč zapufajo),drugi kupe na lizing zaradi ugodnosti (gotovino naložijo drugam),tretji imajo raje nov avto in pri,primer,8000 gotovine,vzamejo ostalo na obroke,kot da kupujejo rabljeno na "slepo".Jaz nisem pristaš kupovanja rabljenih na lizing ali kredit,ampak,ne pada mi na pamet,poučevat druge,kaj je smiselno.To še ne pomeni,da ne bom mogoče kdaj naredil tudi to.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po avg 17, 2015 11:08 am

Vsak se odloči sam zase. Ni pa rečeno, da je to pametno ali racionalno. Vztrajam pri tem, da če ne moreš skeširati avta, imaš predober avto za svoje prihodke ali pa si finančno nediscipliniran.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po avg 17, 2015 1:36 pm

Ti kar :roll: ...
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To avg 18, 2015 9:12 am

Hvalabogu, da vsak odloča sam zase, zato dejmo pustiti to možnost že apriori kot sprejeto. Bo bistveno manj krega na forumu.

Malo off. Jaz pa imam življenjski moto, da je človek, ki iz nič naredi bajno bogastvo (in po smrti zapusti dedičem ogromne denarje dedičem, ki se pokoljejo med seboj) slab upravitelj. Zakaj?

Ker je najbolje, da človek uživa v sadovih svojega dela in bi bilo idealno, da vse tisto, kar sam za časa življenja prigara tudi sam za časa življenja porabi. Bilanca blizu ekvilibriuma Tako bi vsi poskrbeli za sebe, sposobni bolj, lenuhi manj, predvsem pa ne bi bilo nobene potuhe s strani bogate dediščine. Človek bi tudi manj grabil zase, ker za spodobno preživetje ne rabiš milijard (in z obračanjem se ti imovina še povečuje) ob predpostavki, da bi "moral" potem to zagonit v času do smrti.
Še bolj simpl kot pasulj, a ne?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul To avg 18, 2015 12:10 pm

Locher je napisal/-a:Vsak se odloči sam zase. Ni pa rečeno, da je to pametno ali racionalno. Vztrajam pri tem, da če ne moreš skeširati avta, imaš predober avto za svoje prihodke ali pa si finančno nediscipliniran.

Se strinjam, ker avto je najslabša naložba.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher To avg 18, 2015 12:56 pm

Firediver je napisal/-a:Hvalabogu, da vsak odloča sam zase, zato dejmo pustiti to možnost že apriori kot sprejeto. Bo bistveno manj krega na forumu.
Malo off. Jaz pa imam življenjski moto, da je človek, ki iz nič naredi bajno bogastvo (in po smrti zapusti dedičem ogromne denarje dedičem, ki se pokoljejo med seboj) slab upravitelj. Zakaj?

Floskule. Kot bi se vsi, ki jim je zapuščeno bogastvo, poklali med sabo. Sploh pa so običajno temu veliko bolj podvrženi plebejci, ki se na mrtvo (s)kregajo za drobtinice (npr. par tisočakov), kot bi bilo celo bogastvo. Verjetno vsak pozna kak tak primer.

Firediver je napisal/-a:Ker je najbolje, da človek uživa v sadovih svojega dela in bi bilo idealno, da vse tisto, kar sam za časa življenja prigara tudi sam za časa življenja porabi. Bilanca blizu ekvilibriuma Tako bi vsi poskrbeli za sebe, sposobni bolj, lenuhi manj, predvsem pa ne bi bilo nobene potuhe s strani bogate dediščine. Človek bi tudi manj grabil zase, ker za spodobno preživetje ne rabiš milijard (in z obračanjem se ti imovina še povečuje) ob predpostavki, da bi "moral" potem to zagonit v času do smrti.
Še bolj simpl kot pasulj, a ne?

Nekdo pač mora začeti in imeti vizijo, ki sega dlje od lastne sebičnosti: zame, potem se mi pa je*e! Hlapčevsko razmišljanje, ki hlapce drži na klancu. Bogati pa medtem postajajo še bolj bogati in ob tem še lepo živijo. Generacija za generacijo.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr avg 19, 2015 5:25 am

Locher je napisal/-a:
Floskule. Kot bi se vsi, ki jim je zapuščeno bogastvo, poklali med sabo. Sploh pa so običajno temu veliko bolj podvrženi plebejci, ki se na mrtvo (s)kregajo za drobtinice (npr. par tisočakov), kot bi bilo celo bogastvo. Verjetno vsak pozna kak tak primer.

Nekdo pač mora začeti in imeti vizijo, ki sega dlje od lastne sebičnosti: zame, potem se mi pa je*e! Hlapčevsko razmišljanje, ki hlapce drži na klancu. Bogati pa medtem postajajo še bolj bogati in ob tem še lepo živijo. Generacija za generacijo.

Glede na tvoje odgovore predvidevam, da izpadeš iz mojega načina razmišljanja. Plebejci se mora res s tem ukvarjajo za par tisočakov šele po smrti zapustnika, ampak bogati se grebejo in tožarijo že za časa življenja (pač ne morejo izpustiti prve priložnosti za milijone).

Za tebe je bogatenje - dejmo temu reči "daleč čez mero preživetja" - naslednja stopnja sebičnosti? Se strinjam!
Čeprav človeku, ki dela in zasluži toliko, da normalno preživi skupaj s svojo družino, ne bi rekel, da je sebičen. Hlapec pa tudi ne, tak izraz uporabljajo predvsem tisti, ki zagovarjajo bogatenje na račun takih ljudi, ki s poštenim delom ne zmorejo poskrbeti za svojo družino, ker pač mora bogati postati še bolj bogat. Ergo, kdo dela potem reveže in hlapce?
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov