tristan01 je napisal/-a:ecoblue je napisal/-a:V karavana (bmw 3, A4) bi po moje šel voziček brez težav, sicer pa pri enem letu že otroci počasi shodijo in po moje voziček sčasoma ni potreben več, opažam da jih večinoma potem nosijo v tistih "nahrbtnikih" za kakšne daljše izlete(razen če je tretji na poti)
Bi bil precej presenečen (negativno) nad uporabnostjo teh avtomobilov. Sam vozim aktualno trojko karavana in se mi pošteno kolca po prtljažniku ki ga je imela prejšnja Octavija. Avto je udoben za peljat, varčen, ergonomski... ampak v resnici je to lifestyle karavan za dva in ne družinski voz.
Doma je Mutsy Igo voziček. Ko dam v prtljažnik košaro in podvozje ter previjalno torbo (nujno zlo kadar si na poti z otrokom ostane v prtljažniku prostora le še za kako vrečko iz supermarketa.
LP Tristan01
sonic je napisal/-a:Drži vse, kar si napisal.
Je pa res tudi nekaj drugega, kar sem sicer na forumu že pisal: vozički za dojenčke 0-9 mesecev res zasedejo nenormalno veliko prostora, a po drugi strani tak voziček uporabljaš samo ene dobrega pol leta - potem ko malček že sedi, pa lahko nabaviš precej priročnejši in manjši 'marela' voziček (oz. ne lahko da ga nabaviš, skorajda moraš ga, ker (vsaj pri nas je bilo tako pri prvi in pri drugi) kmalu sploh noče več biti v prvem vozičku, smo morali hitro prešaltati na marelo).
Tako da je pomojem skoraj bolje če se ne obremenjuješ s temi tavelikim vozički in kako jih boš prevažal - res da nekaj mesecev je jeba, ampak to mine.
tristan01 je napisal/-a:Tvoja ocena je precej optimistična... Dokler otrok ne shodi je marela voziček no-go. Dokler otrok ne sedi rabiš košaro. Kakovostne imajo trdo školjko in zasedajo res ogromno prostora, saj se zloži le streha. Ampka tudi ko otroka prestaviš v športni del podvozje ostane enako, le košaro nadomestiš s sedežem. Tako si na velik voziček obsojen približno za leto dni. Kakšen mesec gor ali dol odvisno od otroka.
Po mojih izkušnjah pa ko otrok shodi še ni konec težav, saj se kmalu začnejo tricikli, poganjalčki, kolesa, skiroji, avtomobilčki na pedala ali baterije... če živiš vsaj malo aktivno življenje potem otroku omogočiš kdaj pa kdaj kakšen izlet v park, prestolnico, na obalo in ni ga lepšega kot da s sabo vzame svoje prevozno sredstvo. In smo zopet pred dilemo ali bomo nekajkrat na leto razstavili kolo v prafaktorje in ga tlačili v limuzino ali rabimo karavana/enoprostorca.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov