Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

308SW 1.2THP ali focus karavan 1.0?

Napisal/-a phoebus Sr okt 14, 2015 8:56 am

kupujem nov avto in v končnem izboru sta ta dva. za dizla je kilometrov premalo, vozil sem že 1.2THP ki me je navdušil, 1.0 bom še peljal (malo me skrbi da ima samo 170 v primerjavi z 250Nm).
Modela sta praktično enako draga, gre se za allure in titanium z nekaj dodatki.

Peugeot je vecji in bolj obdelan v prtljažniku, ima (na papirju?) močnejši motor, nekaj več opreme (navigacija, sprednji senzorji, zadaj kamera, full led luči, električna ročna ipd), focus pa ima (subjektivno) boljši kokpit in naj bi bil bolj preverjen model, zaradi pogostosti pa bo najbrž tudi lažje dobiti (cenejše) dele.

res je tudi da led luči in električna ročna znajo biti dragi za popravilo...

garancije imata oba 5 let, na pezoja dobim še 2 extra na motor in menjalnik (7 let).

kaj bi vi vzeli? :)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Re: 308SW 1.2THP ali focus karavan 1.0?

Napisal/-a svetilnik Sr okt 14, 2015 3:46 pm

Ne bom ga hvalil, zato ker vozim forda, toda kljub temu, da me bodo sedaj napadali, bom rekel, brez premisleka forda. Z obema sem naredil kar nekaj km (focusom okoli 1500, s peugeotom(ne sw) pa okoli 150), toda skoraj v vseh pogledih zmaga focus. Boljši položaj za volanom, boljša lega na cesti, boljša izdelava, preverjeni tricilindraš brez napake, 4x nagrajen, poceni vzdrževanje... Peugeot ni grd, tudi notranjost je lepa, sploh pa me je navdušila oblika in športnost volana, ima tistih 5koničkov več in mogoče mu gre v prid to, da je 1.2 in zato malce poskočnejši. O tisti navigaciji pa sem ravno tukaj nekje na forumu površno prebral, da ni to to... potem pa še preverjene govorice glede slabih izkušenj pri peugeotih, katerim se iz prve roke lahko pridružim tudi sam.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr okt 14, 2015 4:27 pm

http://sa-agencija.si/ne-spreglejte/ede ... rugi-manj/ Focus ni ravno za zgled kar se kakovosti notranjosti tiče. Tudi sam lahko potrdim,da ni ne vem kaj in glede na to,da gre za isto ceno,sploh ni kaj za razmišljat. 308 je varnejši,prostornejši,močnejši,meni veliko lepši sploh s full led lučmi,ki imajo življenjsko dobo daljšo od samega avtomobila. 1.2 ima tudi neprimerno več navora. Lega praktično nič slabša,povednost volana pa precej boljša pri 308 kot piše v testu.Pri nas so že vsaj 12 let peugeoti zraven nemcev(slabi servisi) in so se oobnesli odlično prav tako dobri in ne predragi servisi.Od 2011 so prišli z novo generacijo avtomobilov(od 508 dalje) in poudarjali prav to da so kvalitetnejši.Očitno jim je uspelo(članek o 508 in 2008). Pa še rjavijo ne. To so moji argumenti,ti boš pa že izbral tisto kar ti je najboljše :)

metor
Novinec

Kraj: GO

Napisal/-a metor Sr okt 14, 2015 5:11 pm

X2 Imam navaden ne SW s tem motorjem in če bi še enkrat kupoval v tem razredu bi se enako odločil.
Don't worry, be happy ;)

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr okt 14, 2015 5:30 pm

phoebus : kaj si pa vozil do zdaj ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr okt 14, 2015 5:37 pm

Če ti je subjektivno bolj všeč focusov cocpit potem vzemi tega. Subjektivno se jaz nanj ne bi mogu navadit in bi vzel Pežojca.

Po kvaliteti je pa itak vse en isti šodr. Nagaja lahko en ali drug, pri pežoju moraš edino merkat da pametno izbereš servis kamor ga boš vozil.

Buče o preteklih napakah ene in druge znamke so pa itak tko kot da bi pr vedeževalki u kroglo gledou. Mi imamo doma 307 SW in dela že od novega ko urca pa bi isto lahko prebral na tisoče strani prelitega žolča raznih forumskih specialcev.

V končni fazi vzemi tistega ki ti ustreza vizualno in po filingu, ostalo je stvar sreče.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Sr okt 14, 2015 8:21 pm

zelo težka odločitev, ker sta si oba zelo podobna. ford je sicer bolj klasične oblike med tem ko je pri peugeotu malo več kreativnosti....še posebej sw gt je res hud :evil: http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0180%20Avt.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Sr okt 14, 2015 11:52 pm

Potipajte materiale po avtu in nenazadnje tudi vonj kakšen ima. Ta kratki 308 ima skoraj tako velik prtljažnik kot focus karavan. No saj focus ima itak enega najmanjših v razredu. Če ti je to pomembno seveda sploh.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če okt 15, 2015 9:34 am

@phoebus: Pri katerem prodajalcu pa si dobil dodatni dve leti na motor in menjalnik? Sklepam, da gre za ročni menjalnik?

Ko boš peljal focusa, se boš sam brez večjih težav odločil. Ta dva avtomobila sta si bolj različna kot pa zgledata: peugeot je narejen za udobje, focus pa se dobro počuti med ovinki (opazno trši). Sam sem sicer dobil občutek, da je peugeot noter bolje izdelan in bo zdržal več kilometrov brez čričkov.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če okt 15, 2015 10:43 am

Če greš na izgled in občutek v notranjosti, je meni lepši Ford. O motorju pa nima smisla debatirat, nobenega od teh dveh mlinčkov.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Če okt 15, 2015 2:41 pm

Prav je, da prebereš teste, toda odločitev mora biti na koncu tvoja in to po kar nekaj prevoženih kilometrih. Zame slovenski testi niso kredibilni in nek novinar kateri je prej pisal trače, sedaj pa teste z nekaj prevoženimi km ne more biti merilo. Sam si na srečo že zdavnaj več ne lastim peugeota in si ga tudi nikoli več ne bom, forda pa imam sedaj že drugega in verjetno bom tako nadaljeval. Imam pač razloge za to. V poštev bi mi prišla samo še kakšna mazda 3 in pa seveda honda civic, toda ta dva sta kar dražja in servisi niso ravno poceni. Še vedno pa trdim, da peugeot estetsko naredi lep avtomobil, odzunaj in znotraj. Kar pa se tiče mlinčkov, vsak ima svoje potrebe, zato je to brezveze komentirat...

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Če okt 15, 2015 7:05 pm

Ma jest grem sam na gugla vpisat "težave peugeot" pa "težave ford", pa mi je v sekundi jasno katerega bi kupil :D

Uporabniški avatar
UDO1
Novinec

Napisal/-a UDO1 Če okt 15, 2015 8:33 pm

To ti pa res velik pove ja... sploh če "težave" zamenjaš s "problemi" :D

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če okt 15, 2015 8:58 pm

Ker so imeli težave stari modeli 10 in več let nazaj to pomeni da so vsi isti še vedno?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 15, 2015 10:42 pm

Nekomu je enkrat počila guma na pežoju in tudi on ve, da pežoja ne bo NIKOLI več imel. :roll: :lol:

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Če okt 15, 2015 11:07 pm

evo fantje, odločitev je padla, avto je zaaran :)
prej sem vozil safrana... in zdaj ko sem vozil oba, lahko rečem da je bilo vprašanje (za tistega ki ju je vozil) smešno... iz safrana sem šel itak na peugeota :$

najprej na "trde fakte", 1.0 se sploh ne more primerjati s THP, ki res lepo (glede na velikost) vleče in malo pije (sicer ima opazen turbo lag). na istem krogu (mesto, avtocesta, v hrib) sem imel s podobno vožnjo na peugeotu ob nasmesku na obrazu 7.5, na fordu na, reci piši prek 9 litrov porabe (ob prosjacenju "dej dej dej"). po mestu je bil ford super, z manj laga in lepo poskočen, drugje pa ga je bilo treba kar vrteti da je dal kaj od sebe.
druga varianta bi bila močnejša, 1.5 masina (kar bi dvignilo ceno za ca 2500- razlika po ceniku 2000, iz zaloge (imajo samo 1L) pa še 500 popusta.

dal bi tudi to, če bi mi ustrezalo ostalo, bolj subjektivno. ford mi je bil preveč trd, preveč direkten. pa v praksi je bila armatura ki mi je bila prej bolj všeč... saj vem, zelo subjektivno, tako da brez krega :p... hektična. miljon enih gumbov, ki so na sliki in osvetljeni na mestu delovali super, v praksi pa mi je bolj pasal pezojev minimalizem in dodelanost detajlov (prtljaznik, občutek plastike,...). vem, subjektivno.

na koncu je res najbolj pretehtal občutek na cesti...

manjka pa pezoju še kak predal spredaj, pa lahko bi imel boljšo plastiko na spodnjem delu armature, pa.... vem, C segment...

thunderbolt: 7 let na motor in menjalnik je neka "Vis zlata garancija". ime avtohise je v imenu produkta :)

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Če okt 15, 2015 11:38 pm

10 let nazaj? Ubistvu ja, slabih 10 let nazaj se je začelo z raznimi temami "je poraba 1 liter olja na 1000 km normalna?" Res, priznam, od tega trenutka dalje se mi je francoz zameril. Kljub temu da to niti ni bil njhov motor. Ampak s tem se je tudi pokazalo, koliko se lahko zaneseš na slovenske pežojeve serviserje. Je tudi en naš soforumaš nekaj napisal o tem, če ste slučajno kaj spremljali forum zadnje leto.. Na drugi strani je pa focus z pregovorno dobrim podvozjem, ter večkrat zaporedoma nagrajenim 1.0 ecoboost motorjem.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 15, 2015 11:45 pm

Dobro si izbral, čestitam in srečno vožnjo!

Za tiste trdobučne ostaline iz prejšnjih tisočletij pa: "Yebeš avto, ki ga moraš za vsak drek 7 let vlačit do Visa. Najbolje vzet stalno karto za trajekt" :idea:
:roll:

Asskicker - Pežojeva poprodajna služba je v Z Eu naredila v primerjavi z ostalimi daleč največji napredek (zadnjih par let). Ni vrag, da se ne bo tudi pri nas kmalu kaj spremenilo.

svetilnik
Uporabnik

Napisal/-a svetilnik Pe okt 16, 2015 4:49 am

phoebus je napisal/-a:evo fantje, odločitev je padla, avto je zaaran :)
prej sem vozil safrana... in zdaj ko sem vozil oba, lahko rečem da je bilo vprašanje (za tistega ki ju je vozil) smešno... iz safrana sem šel itak na peugeota :$

najprej na "trde fakte", 1.0 se sploh ne more primerjati s THP, ki res lepo (glede na velikost) vleče in malo pije (sicer ima opazen turbo lag). na istem krogu (mesto, avtocesta, v hrib) sem imel s podobno vožnjo na peugeotu ob nasmesku na obrazu 7.5, na fordu na, reci piši prek 9 litrov porabe (ob prosjacenju "dej dej dej"). po mestu je bil ford super, z manj laga in lepo poskočen, drugje pa ga je bilo treba kar vrteti da je dal kaj od sebe.
druga varianta bi bila močnejša, 1.5 masina (kar bi dvignilo ceno za ca 2500- razlika po ceniku 2000, iz zaloge (imajo samo 1L) pa še 500 popusta.

dal bi tudi to, če bi mi ustrezalo ostalo, bolj subjektivno. ford mi je bil preveč trd, preveč direkten. pa v praksi je bila armatura ki mi je bila prej bolj všeč... saj vem, zelo subjektivno, tako da brez krega :p... hektična. miljon enih gumbov, ki so na sliki in osvetljeni na mestu delovali super, v praksi pa mi je bolj pasal pezojev minimalizem in dodelanost detajlov (prtljaznik, občutek plastike,...). vem, subjektivno.

na koncu je res najbolj pretehtal občutek na cesti...

manjka pa pezoju še kak predal spredaj, pa lahko bi imel boljšo plastiko na spodnjem delu armature, pa.... vem, C segment...

thunderbolt: 7 let na motor in menjalnik je neka "Vis zlata garancija". ime avtohise je v imenu produkta :)

S tem si sedaj vse povedal... ti pa želim srečno in varno vožnjo :D

Torej sva ta teden oba kupila nov avto :pivo ;) :-D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov