DePalmo je napisal/-a:206 z 1.1 motorjem se bi ognil ker je to nepremičnina z veliko porabo, ne glede na to kje in kako boš vozil, najbolj ziher je 1.4 8v ter 1.6 8v/16v, ampak je že registracija dražja. Če še nimaš popustov in ne moreš dobiti družinskega bonusa, bo zavarovanje okoli 400€, če lahko dobiš popust, prideš pod 200€. Računaj še na cestno lopovščino, ekhm, "dajatev" ter tehničnega, cca 140€.
Sta pa oba avta predraga če mene vprašaš. Jaz bi gledal za cenejšim, lahko tudi malo butnjen (pač nebo lep, bo pa delal... menda) in ga lahko dobiš že za dobrih 1000€. Deli so povečini poceni, ker pa je teh 206 kot listja in trave, jih dobiš skoraj na vsakem vogalu.
Cenejša alternativa je 306 (tvoj deda ima 207, to je novejša generacija od 206, 306 je dejansko starejši od 206 oz. tam tam). Povezav ti ne morem dat, ker ni nobenega znanega trenutno na prodaj.
AssKicker je napisal/-a:Za tak denar dobiš že lepega forda focusa. Pelje se najbolje v svojem razredu, problemov načeloma ni, razen z rjavenjem, poraba je pa tudi lahko okoli 6 litrov.
zundapp je napisal/-a:http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=10156270&show=1&avto=Ford%20Focus%201.6%20BREZ%20PIKE%20RJE
ziga133 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Tudi mene zanima kakšen avto priporočate za prvi avto? Dal bi tja do 700 - 750€, fajn pa je da ima servo in da je registriran do sredine drugega leta. Potreboval bi ga samo za prevoz do postaje in pa mogoče še kam vmes.
LP
tristan01 je napisal/-a:ziga133 je napisal/-a:Pozdravljeni!
Tudi mene zanima kakšen avto priporočate za prvi avto? Dal bi tja do 700 - 750€, fajn pa je da ima servo in da je registriran do sredine drugega leta. Potreboval bi ga samo za prevoz do postaje in pa mogoče še kam vmes.
LP
Za tako malo denarja boš težko kupil karkoli. Če že siliš v nesrečo, pa vsaj vzemi avtomobil, ki je vzdrževan in dlje časa pri enem lastniku. Zavedati se moraš, da bo samo priprava na zimo znesla približno pol nabavne vrednosti vozila - oljni servis in zimske gume. Če bi bilo eventuelno potrebno popraviti še kaj na podvozju in zavorah ali celo menjati pogonski jermen, ali bog ne daj sanirati kakšno rjo...
LP Tristan01
ziga133 je napisal/-a:tristan01 je napisal/-a:ziga133 je napisal/-a:Pozdravljeni!
LP
Za tako malo denarja boš težko kupil karkoli. Če že siliš v nesrečo, pa vsaj vzemi avtomobil, ki je vzdrževan in dlje časa pri enem lastniku. Zavedati se moraš, da bo samo priprava na zimo znesla približno pol nabavne vrednosti vozila - oljni servis in zimske gume. Če bi bilo eventuelno potrebno popraviti še kaj na podvozju in zavorah ali celo menjati pogonski jermen, ali bog ne daj sanirati kakšno rjo...
LP Tristan01
Ne gre se mi zdaj da je avto bomba. Pač iščem nekaj bolj poceni ker ga ne bom potreboval veliko, samo za prevoz do postaje in nazaj. Gre se mi samo da je registriran do drugega leta pa da so zimske gume.. in pa da nima luknje v podvozju
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov