Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

celastala
Nov uporabnik

Pomoč pri nakupu avtomobila Noob

Napisal/-a celastala Sr okt 21, 2015 6:16 pm

Pozdravljeni,
Ker sem sam totalni laik pri avtomobilih bi vas prosil za pomoč pri nakupu avtomobila.
Gledal sem tega http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9974550&show=1&avto=Renault%20Megane%20Grandtour%201.5%20dCi%20Dynamiq...
Na avtu ni nobene praske in tudi od znotraj zgleda precej neobrabljen. Bral sem da so imeli renoji s temi 1.5 dci mašinami probleme z delphi pumpami, ali ima ta že siemensovo, ker prodajalec seveda ne ve...
Ima kdo mogoče kake izkušnje s tem prodajalcem (Avtomar)
Za vsako mnenje in pomoč bom zelo hvaležen
lp

Carnival
Nov uporabnik

Re: Pomoč pri nakupu avtomobila Noob

Napisal/-a Carnival Sr okt 21, 2015 8:49 pm

Meni se zdi malo premalo kilometrov. Probaj poiskati prejšnega lastnika, oz. naj ti prodajalec da njegov kontakt (če bo seveda hotel :) ) in ga povprašaj vse o avtu. Cena avta je pa enormna, za 9000€ imaš malo morje boljših vozil.

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr okt 21, 2015 9:31 pm

Vozilo je slovensko in verjetno so km realni - lahko se jih preveri na kateremkoli Renault servisu.

Sicer pa soliden avto brez večjih napak, za moje pojme predrag.

celastala
Nov uporabnik

Napisal/-a celastala Sr okt 21, 2015 10:06 pm

Ja, prodajalec mi da še 500€ gotovinskega popusta. Sem pa seveda odprt za predloge kaj bi pa vi vzeli? Za cca toliko denarja in tako porabo

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Sr okt 21, 2015 10:11 pm

hahehihoh je napisal/-a:Vozilo je slovensko in verjetno so km realni - lahko se jih preveri na kateremkoli Renault servisu.

Sicer pa soliden avto brez večjih napak, za moje pojme predrag.

Za moje pojme pa ta avto sploh ni predrag, če je res vse kar piše. Kupljen v Sloveniji, s tem tudi lažji pregled zgodovine, malo kilometrov. Servisiran na pooblaščenem serviserju. Lepo ohranjen. Pa tudi oprema ni najnižja. Boljše je dati malo več denarja, pa kupiti vredu avto.

Jaz bi v tale avto kupil, če res vse drži kar piše.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 21, 2015 10:24 pm

X2,malo denarja,malo muzike in obratno,ne vem kaj bi eni radi. 8)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

celastala
Nov uporabnik

Napisal/-a celastala Če okt 22, 2015 8:15 am

Hvala za vse odgovore, samo še nekaj bi vprašal.Kako je s temi garancijami, prodajalec pravi da mi da en mesec garancije na vse, ali to pomeni da ga lahko takoj ko ga kupim odpeljem na uradni servis (kar tudi bom) in mi potem krije če je kaj narobe, oziroma je potrebno zamenjat

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če okt 22, 2015 9:05 am

Nov renault megane stane 12000€, (3 mesece nazaj je bila taka cena, je sosed kupil) tu dobiš še 1 leto kasko in osnovno zavarovanje in 5let zastonj servisov (+5 let garancije)

Se res izplača data 3000€ manj za tega starega?

celastala
Nov uporabnik

Napisal/-a celastala Če okt 22, 2015 9:45 am

Ne vem kaj ti je rekel ta tvoj sosed, ker sem bil na malgaju in je megane s tako opremo kot sem dal v oglasu zgoraj 15.000... In ja 3000€ je ta trenutek zame precej denarja, avto pa kupujem ker sem dobil otroka in ga v svoji Ford pumi pač ne morem vozit

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če okt 22, 2015 10:39 am

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... Generation

Ja ok, motor je manjše moči in manj opreme je.. Ampak je pa avto nov, prvih pet let nimaš nobenih stroškov z avtomobilom, razen investicije.. Lahko se zmeniš da daš 10k gotovine 2.5k pa na leasing, ker brez leasinga ni ugodnosti 5let zastonj servisov in 1. leto kasko

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če okt 22, 2015 11:24 am

celastala je napisal/-a:Hvala za vse odgovore, samo še nekaj bi vprašal.Kako je s temi garancijami, prodajalec pravi da mi da en mesec garancije na vse, ali to pomeni da ga lahko takoj ko ga kupim odpeljem na uradni servis (kar tudi bom) in mi potem krije če je kaj narobe, oziroma je potrebno zamenjat

Običajno ta "garancija" ni dosti vredna, če so težave, prijaznost izpuhti, prav tako saniranje težav, kdaj pomaga obisk inšpektorja ali advokata, kdaj edino tožarjenje z vprašljivim rezultatom (in drago plačevanje advokata, strokovnega ogleda itd), to pa vemo, kako je.
Ne velja pa to za vse, tega ne poznam.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 22, 2015 11:55 am

celastala je napisal/-a:Ne vem kaj ti je rekel ta tvoj sosed, ker sem bil na malgaju in je megane s tako opremo kot sem dal v oglasu zgoraj 15.000... In ja 3000€ je ta trenutek zame precej denarja, avto pa kupujem ker sem dobil otroka in ga v svoji Ford pumi pač ne morem vozit

No,če je takšen nov 15k eura,bi po petih letih moral izgubit najmanj pol cene novega,po eurotaxu pa še več. :? Mislim,da prodajalec ima še dosti rezerve pri popustu. ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Če okt 22, 2015 5:38 pm

celastala je napisal/-a:Hvala za vse odgovore, samo še nekaj bi vprašal.Kako je s temi garancijami, prodajalec pravi da mi da en mesec garancije na vse, ali to pomeni da ga lahko takoj ko ga kupim odpeljem na uradni servis (kar tudi bom) in mi potem krije če je kaj narobe, oziroma je potrebno zamenjat

Če je resen trgovec in pri avtomobilu vse drži, raje investiraj v garancijo preko GSV ali koga pdobnega, se ti vsaj ne bo treba zafrkavat s trgovcem, ki obljublja vse potem a je tema ko gre kaj narobe.

Lp Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

bastard
Nov uporabnik

Kraj: Murski Črnci

Napisal/-a bastard Ne okt 25, 2015 7:27 pm

Izogibej se vozil pri tem prodajalcu ... :roll:

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 25, 2015 8:39 pm

avto je najbrž bil službeni = leasing v najemu ?

sicer pa, avto pelji na pooblaščeni renault servis, plačaj tisti pregled, in ti bo več jasno.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov