Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

djdani
Nov uporabnik

Nakup vozila v Nemciji

Napisal/-a djdani To sep 22, 2015 2:25 pm

Pozdravljeni!

Kopujem vozilo v nemciji zasledil sem dober oglas pri katerem imam nekaj dileme in sicer:

Prodajalec naj bi bil Turk ima prodajo vozil v nemciji in sicer na mobil.de je reg. 3leta
Je to varen nakup?
Poslal mi je VIN stevilko preveril in vse ok..

Vozilo bi placal v naprej nato pa bi mi kolega pripeljal vozilo dol na avtovleki..

Se vam zdi to varen nakup?

Hvala

Influenz
Novinec

Re: Nakup vozila v Nemciji

Napisal/-a Influenz To okt 20, 2015 6:03 pm

Ne pravijo zastonj, da se vnaprej samo kurbe plačuje :lol:

David92
Nov uporabnik

Napisal/-a David92 To okt 20, 2015 6:15 pm

Nimam izkušenj, ampak ali ti ni malo čudno, zakaj bi moral vnaprej plačat vozilo ?
Enostavno greš s kolegom gor (ali pa pač če zaupaš kolegi denar da on plača namesto tebe) in takrat kupiš avto, še prej pa ga seveda preveris, se vsedeš vsaj vanj in zapelješ kak kilometer, dva... če nič drugo.

Me malce preseneča, kak nekatere nas skrbi ze ko kupujemo rabljeno na našem tržišču, kjer si avto lahko ogledaš - pa še vedno nisi prepričan če je 100% brezhiben, medtem ko nekateri si upajo kupovat avte iz tujine, brez da jih vidijo z vnaprejšnjim plačilom. :D Nič slabega mišljeno za te djdani, ampak samo primerjam mojo situacijo s tvojo :D

LP,
David

bastard
Nov uporabnik

Kraj: Murski Črnci

Napisal/-a bastard Ne okt 25, 2015 7:24 pm

Nimaš zgrešit, nakaži poročaj pa slikaj Turka

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Po okt 26, 2015 9:27 am

Tudi v Nemčiji je število prevar dokaj visoko. Poznavalci nakupov rabljenega pleha pravijo, da je pri Turkih največ nepravilnosti.
Če ti je avto všeč, si ga prej oglej v živo.
Sam sem pred leti naletel na turškega dilerja. Po nekajminutnem pogovoru sem idejo o nakupu opustil.

JG2
Novinec

Napisal/-a JG2 Po okt 26, 2015 2:21 pm

Nemčija je država, kjer se kilometre vrti največ (ne velja zgolj za Turke), zato pazi kaj kupuješ. Jaz osebno bi zaupal, zgolj pooblaščenemu prodajalcu/serviserju, ki ti lahko zagotovi vpogled v celotno zgodovino, ostalo obvoz.
Je bilo na temo kako vrtijo "pošteni" nemci že kar nekaj objavljeno (recimo primer, ostalo si poišči sam):
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=12295

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po okt 26, 2015 10:10 pm

Napiši mu da bi rad od dekre potrdilo kakšen je avto, ta pregled obsega vse možno....kot pregled na amzsju(pri nas pol q ni vreden), sicer stane okoli 200€, no vsaj toliko so plačali za moj avto dobro leto nazaj. Če bo tu avto ok, nimaš kaj skrbet in kot so ti že napisali nekateri drugi, osebno avto pogledat, ker turkom res ni za zaupat...drugače pa, glede vrtenja je na št avtomobilov veliko manj tega kot pri nas, vsaj pri resnih firmah. Ko je pa avto enkrat v sloveniji pa itak vsi...km dol....dober avto, z dobro opremo v Nemčiji ne bo cenejši kot tu.
In USA you drive car.
In Soviet Russia car drives you.
In Japan car BREAKS you.

genus
Nov uporabnik

Napisal/-a genus Po okt 26, 2015 10:30 pm

Influenz je napisal/-a:Ne pravijo zastonj, da se vnaprej samo kurbe plačuje :lol:

js ji pa vedn na konc plačam. (hec)

bastard je napisal/-a:Nimaš zgrešit, nakaži poročaj pa slikaj Turka

vem da se hecaš tko kot js, ampak koristen je podatek da 1/5 vseh prevar v Nemčiji storijo ravno Turki in ostali kameradi iz bližnjega vzhoda...

Nisem še vidu takega norca da bi kupu neko stvar brez da jo vidi in po možnosti ostane brez vsega, brez avta in denarja. Js sm enkrat na oglasu vidu en avto in je izgledu kot iz škatlce(bleščal se je, namazane gume, lepa notranjost...). Ko sem šel pa na ogled in malo počepnil pod avto, poslušal motor...ga pa ne bi vzel če bi mi 50% spustil ceno pa sem laik...ko sem na koncu ugotovil da je švercer mi je blo pa vse jasn. Vzam ga na blef če si pripravljen 1 let hodit zastonj na šiht.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po okt 26, 2015 11:10 pm

Djdani (avtor teme) se je izkazal za nekoga, ki točno ve, kaj hoče (Cordoba, P207 ali Sharan), ki mu je vse jasno (npr ve, da je olje in da mora takoj ustavit, zato raje ustavi prepozno), ki (bodoči) nakup natančno pregleda (VIN ustreza!) kot tudi prodajalca Turka (tako, da nas sprašuje, če je nakup varen), s katerim je očitno zadovoljen, zato razmišlja o plačilu vnaprej ter pod nujno išče denar.
Seveda zato za one, ki mu hočejo pomagat, zmanjka časa in volje.

Ste res prepričani, da taki zaslužijo pomoč?

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver To okt 27, 2015 8:42 am

Moje mnenje: Sploh taki rabijo pomoč, samo forum so zgrešili..avtomobilizem jim ne more pomagati tam, kjer dejansko potrebujejo pomočl
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To okt 27, 2015 9:03 am

Nočem nikogar šinfat direktno, tako da je moj odziv splošen. Taki ljudje ne rabijo pomoči, niti da bi bili nategnjeni vsak teden jim ne nuca. Imajo svojo sliko v glavi in temu slepo sledijo. Le redki se zavedajo kdo jim dejansko nudi pomoč in jo tudi sprejmejo.

No, upam da če bom kdaj kupoval avto zase iz tujine, da mi nebo kdo zgornjega ponovil :D
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov