Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

avion
Novinec

Citroen C Elysee ali Peugeot 301

Napisal/-a avion Ne nov 08, 2015 9:23 am

Zdravo,
Zena se ogreva za rabljenega Citroena C4 o letnika 2011 naprej, vendar ji je financno se nekoliko oddaljen. Vceraj pa na parkiriscu od spredaj vidi C Elysee, mislec da je to C4 in pravi da je lep. Potem ga le se pogledava tudi od zadaj, pa pravi, da je sprejemljiv. Ko sva potem gledala cene, sva videla, da je financno veliko bolj dosegljiv.
Potem sem se malo bral in videl, da so ti avti delani predvsem za vzhodni trg, da so manj opremljeni, narejeni da so bolj vzdrzljivi. Potem sem razmisljal, da
e bi vzela enega polno opremljenega, bo bolj opremljen kot osnovno opremljen C4, ce pa je vzdrljiv pa se toliko bolje.
Kaksno je vase mnenje, predvsem tistih, ki ste imeli ze prakticne izkusnje s katerim od teh dveh avtov (Peugeot 301 je prakticno isti avto).
lp

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Re: Citroen C Elysee ali Peugeot 301

Napisal/-a Blinder Ne nov 08, 2015 10:53 am

Hja z vso opremo bo se vedno slabsi avto kot C4.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Citroen C Elysee ali Peugeot 301

Napisal/-a Firediver Ne nov 08, 2015 11:37 am

Imam C4 in sem vozil tudi testnega C-Elysee-ja.

Nasproti C4 se pozna, da je C-Elysee ožji, armaturka oblikovno izvira iz C3, ni pa težek avto tako, da šibkejša motorizacija (1.2, 1.6 VTi, 1.6Hdi 90KM 5 prestav) popolnoma zadostuje. V paketu Exclusive imaš max opremo, za doplačilo je še nekaj bombončkov. Občutek pri vožnji je dober, komande so bolj ali manj enake, je pa res, da v Elysee-ju niso tako oblikovno dodelane. Tudi določeni detajli so manj kakovostno izdelani (glede na C4), ampak za normalnega voznika in za ta cenovni rang popolnoma zadostuje.

Glede oblike pa se mi zdi C-Elysee zelo dobro oblikovana mala limuzina in za ta denar (12-14.000€) dobiš pri njem največ. Pri C4 je za tako ceno osnovna oprema res bohpomaj in se nek dober občutek začne šele okoli 20.000€, je pa res, da npr. C-Elysee nima na voljo 6-stopenjskega menjalnika.
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov