BroKeR90 je napisal/-a:tristan01:
Najlepša hvala! Zelo lep, objektiven in konstruktiven odgovor. Nimam nobenega podvprašanja, edino upam da se še najde kdo, ki bi kaj dodal v tvojem stilu![]()
pavlovich:
Avto seveda ni nujno rabljen, ampak po moji logiki in koliko sem prečekiral market, težko najdeš kaj boljšega novega kot pa nekaj let rabljenega za nekje ta budget. Vem, da bom nekoč vozil 500KM+ močen stroj, ampak se tudi zavedam, da človek mora tak avto dorasti, zato ravno iščem nekaj krepko nad 200KM, vendar še vedno kolikor toliko v mejah mojih dirkalnih sposobnosti. Kot neke vrste odskočna deska za nekaj hujšega, če veš kaj mislim.
BRZ-ja in GT86-ko bom gotovo šel potestirat, ker me zanima kaj zadeve zmorejo dati od sebe, vendar bo pri tem tudi verjetno ostalo.
Kar se Mustanga tiče sem prebral nešteto člankov, kjer so ga testirali številni PRO dirkači, ki so ga označili za bolj ali manj nevozen avto. Delno uporaben naj bi bil zgolj v rokah izjemno izkušenega voznika, kar sam gotovo nisem.
Caymana sem imel vseskozi v ozkem izboru (lahko je navaden in ne S), vendar ko človek malo povpraša lastnike Porschejev koliko je vzdrževanje takšnega avta te enostavno zadane kap. To stane BMW M3 krat 2 minimalno pa že BMW ni ravno poceni napram Nissanu 370Z, ki je od omenjenih za vzdrževanje najcenejši.
Torej mamo ožji izbor:
- Nissan 370Z
- BMW M3 E46
Nihče ni ničesar govoril o Camaru in Mustangu (seveda klasične verzije z manj konji). Ima morda kdo kakšne izkušnje?
Ameriški muscle carji in njihove moderne reinkarnacije z vidika voznosti ne dosegajo EU in azijskih konkurentov, vseeno pa niso povem nevozni. Če boš avtomobil vozil umirjeno ne bo prezahteven. Če je v igri le piljenje piste in driftanje potem znajo bit velik zalogaj.
Če iščeš avtomobil zgolj za izživljanje na pisti, bosta BMW in Porsche prava smer. Cayman in Boxter znata biti cenovno dokaj ugodna za nakup in ponujata vozniku veliko, čeprav ne dosegata legendarnega 911.
Glede stroškov vzdrževanja. S Porscheji (Cayman in Boxter), BMW M3, morda še kakšnim MB C AMG-jem vstopaš med dražja vozila in lahko računaš da te avtomobil stane okrog 1.000 EUR mesečno brez izrednih okvar in večjih popravil, večji bratje še precej več.
Glede na to, da sanjaš o 500+KM pa si malce preberi temo na spodnji povezavi. Avtor teme je eden redkih, ki napiše kaj konkretnega o vsakodnevni uporabi in zglednem vzudrževanju avtomobila takega ranga.
http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=117282
LP Tristan01