Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Re: Rabljen RWD avto do 25k

Napisal/-a tristan01 Po nov 16, 2015 8:43 am

BroKeR90 je napisal/-a:tristan01:
Najlepša hvala! Zelo lep, objektiven in konstruktiven odgovor. Nimam nobenega podvprašanja, edino upam da se še najde kdo, ki bi kaj dodal v tvojem stilu ;)

pavlovich:
Avto seveda ni nujno rabljen, ampak po moji logiki in koliko sem prečekiral market, težko najdeš kaj boljšega novega kot pa nekaj let rabljenega za nekje ta budget. Vem, da bom nekoč vozil 500KM+ močen stroj, ampak se tudi zavedam, da človek mora tak avto dorasti, zato ravno iščem nekaj krepko nad 200KM, vendar še vedno kolikor toliko v mejah mojih dirkalnih sposobnosti. Kot neke vrste odskočna deska za nekaj hujšega, če veš kaj mislim.
BRZ-ja in GT86-ko bom gotovo šel potestirat, ker me zanima kaj zadeve zmorejo dati od sebe, vendar bo pri tem tudi verjetno ostalo.
Kar se Mustanga tiče sem prebral nešteto člankov, kjer so ga testirali številni PRO dirkači, ki so ga označili za bolj ali manj nevozen avto. Delno uporaben naj bi bil zgolj v rokah izjemno izkušenega voznika, kar sam gotovo nisem.
Caymana sem imel vseskozi v ozkem izboru (lahko je navaden in ne S), vendar ko človek malo povpraša lastnike Porschejev koliko je vzdrževanje takšnega avta te enostavno zadane kap. To stane BMW M3 krat 2 minimalno pa že BMW ni ravno poceni napram Nissanu 370Z, ki je od omenjenih za vzdrževanje najcenejši.

Torej mamo ožji izbor:
- Nissan 370Z
- BMW M3 E46

Nihče ni ničesar govoril o Camaru in Mustangu (seveda klasične verzije z manj konji). Ima morda kdo kakšne izkušnje?

Ameriški muscle carji in njihove moderne reinkarnacije z vidika voznosti ne dosegajo EU in azijskih konkurentov, vseeno pa niso povem nevozni. Če boš avtomobil vozil umirjeno ne bo prezahteven. Če je v igri le piljenje piste in driftanje potem znajo bit velik zalogaj.

Če iščeš avtomobil zgolj za izživljanje na pisti, bosta BMW in Porsche prava smer. Cayman in Boxter znata biti cenovno dokaj ugodna za nakup in ponujata vozniku veliko, čeprav ne dosegata legendarnega 911.

Glede stroškov vzdrževanja. S Porscheji (Cayman in Boxter), BMW M3, morda še kakšnim MB C AMG-jem vstopaš med dražja vozila in lahko računaš da te avtomobil stane okrog 1.000 EUR mesečno brez izrednih okvar in večjih popravil, večji bratje še precej več.

Glede na to, da sanjaš o 500+KM pa si malce preberi temo na spodnji povezavi. Avtor teme je eden redkih, ki napiše kaj konkretnega o vsakodnevni uporabi in zglednem vzudrževanju avtomobila takega ranga.

http://forum.bmwslo.com/showthread.php?t=117282

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

BroKeR90
Nov uporabnik

Napisal/-a BroKeR90 Po nov 16, 2015 4:52 pm

tristan01:
Prelistal sem prvil 200 strani tiste forum tematike in z izjemo nekaj prvih postov nisem našel nobenih konkretnih postov od avtorja bmw 1234. A je spremenil vzdevek?

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Po nov 16, 2015 4:54 pm

leonT je to kar iščeš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 5:20 pm

evilfury je napisal/-a:leonT je to kar iščeš.

Od kdaj je pa leon RWD avto?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
DX5050
Novinec

Napisal/-a DX5050 Po nov 16, 2015 6:57 pm

LeonT je vzdevek na bmw forumu. :D Ni mišljeno na seat leona.
Suzuki Swift Sport 1.4 Boosterjet 2022

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Po nov 16, 2015 7:35 pm

In mimogrede še tole: Ko se LeonT pogovarja o cenah vedno omenja vijolice, v mislih pa ima 500 EUR bankovce. Da si bodo naključni bralci znali preračunati stroške vzdrževanja 500+ KM vozila.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 9:47 pm

DX5050 je napisal/-a:LeonT je vzdevek na bmw forumu. :D Ni mišljeno na seat leona.

Potem bi moral pa tako povedat, jaz sem te razumel da je rešitev seal leon cupra.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 16, 2015 9:48 pm

robertos_664 je napisal/-a:to pa gasa :D

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... %20BOSE-...

Mogoče pa tole http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0PO%20NAROČILU

Pa vklopljen samo zadnji pogon. :twisted: (mal šale mora bit, čeprav 341 konjev ni kar za odmet)

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Po nov 16, 2015 11:15 pm

Moje mnenje, k sm bil v podobni dilemi. Al neki starega par let al neki bolj novega, da ne boli tolk denarnca pri vzdrzevanju.

Hothatch z 285 ps pr bajt, sam to ni to in je padla GTjka. In itak ko je bila prva prava prilika, da se avto konretno na pisti pocez vrze je sele ratal problem. Tazga avta je hitr skoda, zato sm se eno 86ko prvleku, AE, da jo pocasi postimam za drift. :lol:

Razmisli o tem, podobn avto ala Z, M3 za vsak dan, za na nase ceste, ne bos izkoristu. Neki za vsak dan pa en hobi avto sestavt. Za 10k mas konkretn avto, kaka S14 itd, za na pisto in tist je cist drug svet.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov