Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

David34
Nov uporabnik

Citroen C4 Grand picasso

Napisal/-a David34 To nov 17, 2015 1:13 am

Pozdravljeni!

Že 6 let sem predvsem kot osebni/družinski avto vozil Opel Vivaro Tour, 2.0 CDTI. Zadnje čase pa se je izkazalo, da mi prostornost tega kombija ni več tako pomembna, kot mi je bila prej, ko smo z družino še veliko potovali. Torej, bi zamenjal za nekaj bolj srednje velikosti. Najbolj všeč glede na velikost, opremljenost ter seveda cenovno dostopnost mi je všeč Citroen C4 grand picasso. Za vrednost mojega kombija (10.000€) dobim lepo opremljenega, nekje med 70.000 ter 100.000 prevoženimi KM. Zelo vesel bi bil kakega mnenja/izkušenj in sicer:

* Diesel ali bencinar?
* Je kaj narobe, če je uvožen, z garancijo na 1.lastnik ter realne kilometre
* Se moram braniti avtomatika?
* Še kakršnokoli drugo mnenje...

Hvala vsakemu posebej za odgovor.

Lp, David

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Re: Citroen C4 Grand picasso

Napisal/-a nebivedu To nov 17, 2015 1:23 am

Sodelavec je imel dizla, vsak dan vožnja iz domžal do lj in nazaj po stari cesti. Poraba okoli 7 do 7.5 litra, potem so se začele neke težave s turbino in se ni hotel ukvarjat z avtom pa ga je prodal in vzel bencinarja. Pa je veliko bolj zadovoljen. Poraba je na tej relaciji enaka kot pri dizlu, pozimi se hitreje ogreje avto in veliko manj stroškov s servisi. To so njegove ugotovitve, ne moje.
Old subarus never die, they just get faster!

David34
Nov uporabnik

Re: Citroen C4 Grand picasso

Napisal/-a David34 Sr nov 18, 2015 12:39 am

Hvala!

Se mi je kar zdelo, zato se tudi sam nagibam k bencincu.. V bistvu že imam enega nagledanega.

Hvala še enkrat.

Pa še kako drugo mnenje dobrodošlo!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov