Napisal/-a Jitter\'s So jan 02, 2016 6:56 pm
Pozdravljeni! Na vas se obračam za kakršen koli nasvet pri nakupu novega avtomobila. Trenutno vozim Peugeot Partner letnik 2006, ki je sicer čisto spodoben avto, prav tako sem zadovoljen s porabo in ne tako visokimi stroški vzdrževanja. Letno naredim približno 50.000 km, vendar po slabih, vijugastih cestah. Na avtocesti sem relativno malo. Iščem prostoren avto (obsežen prtljažnik, brez nepotrebnih krivin), notranja oprema ni tako pomembna, saj je notranjost avta prehitro umazana. Dejavnik, ki je ključnega pomena pri izbiri, je robustnost vozila, saj imam na obstoječem vozilu že nekaj težav s podvozjem in amortizerji. Prav tako si želim majhne porabe goriva ter čim nižjih stroškov vzdrževanja (pnevmatike, rezervni deli). Ker imam namen avto kupiti v drugi polovici leta, se mi ne mudi, rad bi samo drugo mnenje. V ožji izbor sem uvrstil naslednje kandidate: Peugeot Tepee, Citroen Berlingo Multispace, VW Touran, Opel Zafira, Peugeot 5008. Kakšno je vaše mnenje glede na dejavnike izbire? Mestni terenci skorajda ne pridejo v poštev (predragi in preveč nobel za moje delo, večja poraba,...). Limit je 10.000 EUR. Hvala!