Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

falkor
Nov uporabnik

nakup

Napisal/-a falkor Pe jan 01, 2016 6:45 pm

Zivijo,

Pomoč pri nakupu novega/starega avtomobila:

Kupujem nov avto (diesel, avtomatik, cca 35000 km/leto) in sicer se odločamo

- rabljen bmw 5 karavan 2013 naprej do max 80kkm
- volvo v70 2013 naprej do max 80kkm
- skoraj nov pa passat 2015 DSG cca 25kkm

Po eni strani je passat nov model in se v garanciji...po drugi pa cisto drugi razred kvalitete...
avto bi imel vsaj naslednjih 5-7 let....

kaj predlagate...naceloma mi VW ne disijo, no razen novega passata, ki je na zunaj res OK...ostalo tko tko

kaj predlagate glede kvalitete, vzdrzljivosti itd...odprt tudi za druge predloge...cena do cca 28k eur

hvala

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Re: nakup

Napisal/-a DePalmo Pe jan 01, 2016 7:27 pm

Osebno bi se med temi odločil za Volvota, ampak imajo baje kar drage dele in vzdrževanje ni najcenejše. Če bi se že odločal za nakup, bi se o tem še prepričal če to drži. VW odpade ker tista garancija je samo na papirju (preberi forum koliko imajo ljudje težave z uveljavljanjem), BMW pa tudi ker ga ponavadi vozijo egoistični kreteni.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe jan 01, 2016 7:41 pm

zakaj ne greš na testne vožnje in kupiš tisto kar ti je všeč ? vsaj tako bi se jaz odločil, ne glede kaj drugi pravijo.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Pe jan 01, 2016 8:33 pm

Kaj pa kaka Avensis po FL je prov lepa pa nevpadljiva al pa tanov Subaru bencin k ima "baje" zelo majhno porabo pa 4x4.

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 So jan 02, 2016 8:56 am

falkor je napisal/-a:Zivijo,

Pomoč pri nakupu novega/starega avtomobila:

Kupujem nov avto (diesel, avtomatik, cca 35000 km/leto) in sicer se odločamo

- rabljen bmw 5 karavan 2013 naprej do max 80kkm
- volvo v70 2013 naprej do max 80kkm
- skoraj nov pa passat 2015 DSG cca 25kkm

Po eni strani je passat nov model in se v garanciji...po drugi pa cisto drugi razred kvalitete...
avto bi imel vsaj naslednjih 5-7 let....

kaj predlagate...naceloma mi VW ne disijo, no razen novega passata, ki je na zunaj res OK...ostalo tko tko

kaj predlagate glede kvalitete, vzdrzljivosti itd...odprt tudi za druge predloge...cena do cca 28k eur

hvala

Sicer nisi navedel kakšen proračun imaš rezerviran za tale nakup, bi pa vseeno na kratko pokomentiral tvoje predloge.

- 2 do 3 leta star avtomobil premium razreda z nabavno ceno med 50 in 100 tisočaki boš težko našel s samo 80.000 prevoženimi. Prvi lastnik kupi tak avtomobil ker ga potrebuje. Največkrat so zato to vozila,ki so namenjena raznim direktorjem ki letno z lahkoto prevozijo med 50 in 100.000km.

Izmed naštetih vozil se zdi novi pasat najbolj varna odločitev, saj govorimo o novem vozilu ali vozilu z garancijo. Res noi tako tako "ugleden" kot Volvo in BMW, se pa zato izogneš tveganjem ki jih prinaša nakup rabljenega stroja. Konec koncev pa je tudi novi Passat precej konkreten avtomobil.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Pinarelo
Nov uporabnik

Napisal/-a Pinarelo Po jan 04, 2016 5:09 pm

Toyota Avensis 2.0 karavan-nov,všečen avto. Dobiš največ za najmanj denarja. 5 LET garancije.
Samo všeč ti mora bit,pa še na testno vožnjo pojdi.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po jan 04, 2016 5:24 pm

falkor
Nov uporabnik

Napisal/-a falkor Sr jan 06, 2016 4:53 pm

evo se najde vse kar hoces....tu sem glih v precepu...passat bi bil nov oz skoraj nov z garancijo....kako je z DSG ji ....so imeli res neku hude probleme...danes sem slucajno zasledil eno temo....

volvota imam sedaj...je super...kar se servisa tice pa ni drag....zato je volvo tudi moj favorit, po drugi strani bi pa rad sprobal se kaj drugega...audi A6 mi je predolg(cez 4,90m), A4 premajhen (druzina)...mercedes E pa je se opcija...karavani

avensisa bom sel pogledat, samo mi ne potegne tale japonski design...sploh notranjost je bljak...

rabim pa diesel-a, ker kot sem omenil 30-40 kkm letno...90% avtocesta..

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov