Napisal/-a kalbo Pe okt 12, 2012 9:22 am
Ja, enoprostorca mam, natančneje Citroen C8. Pri izvajalcu je že od 3. septembra.
Problem je, ker so fantje iz zavarovalnice malo neizkušeni v situacijah, ko gre kaj narobe. Problem je, ker so stroški zamenjave motorja kar veliki (glavobol za dobavitelja) Ta hip so mi sfrčkali 14 dni, pa že tako je kar nekaj časa trajalo, da so dobavili in zamenjali prvi motor, ampak do tu je vse štimalo no približno, izvajalec je pošten in korekten, samo so vseeno sfrčkali eni en teden, drugi pa drugi teden. Ampak OK, to razumem, saj je bla moja situacija res čudna, tko da so moral prit iz Italije pogledat avto, pri izvajalcu so mel pa skor po dva avta na dvigalih.
Fantje iz zavarovalnice se bodo morali tud navadit direktnosti oziroma popolne iskrenosti s stranko, neglede na morebitno jezo in slabo voljo, ker potem je jeza in posledično nezaupanje še večje. No na dan, ko bi moral prevzet avto, to je blo 16 dni nazaj so ugotovil, da ima en bat kovinski zvok. Naslednji dan so poizkusili zamenjat šobo, kar ni pomagalo. Edina druga možna diagnoza je bila, da je motor od udarca fasal poškodbo (motor je bil od razbitega avta). No od tu se začne pa zanimivo in poučno upam, da za obe strani. Najprej so študiral, kaj bi naredil, tko zavarovalnica, kot dobavitelj motorja, pol so se po skoraj tednu dni spomnil, da bi odprli motor, bil torek prejšnji teden, kar smo s skupnimi močmi zavrnili, kot brezvezno in obljubili so mi, da gredo na lov za novim motorjem. V petek mi je blo obljubljeno, da bo motor ta teden dostavljen, nakar se v torek peljem mimo izvajalca....mojega avta tam ni....WTF, men je obrnilo film.
Izvedel sem, da je moj avto brez moje vednosti na prikolici odpeljal dobavitelj rabljenega motorja v Celje k svojemu mehaniku na pregled in popravilo. Ko dobim na telefon gospoda iz zavarovalnice mi je rekel, da so morali dat dobavitelju še eno možnost...ja seveda, sam 14 dni nazaj, ne pa danes (torek), ko bi moral bit tu že drug motor plus vsega bi mi lahko pa to omenil po telefonu, ne da se je men moralo strgat, ko avta ni blo na parkplacu. Ko sem klical dobavitelja in znorel v telefon, mi je rekel, da so ugotovil isto, kar je sta ugotovila že izvajalec in moj serviser pred njim...bat je fasal od udarca, da bo potreben drug motor. No avto je bil popoldne nazaj v Grosuplju. V ponedeljek naj bi dobavili drug motor...bomo bili videli, je pa res, da je moje potrpljenje čisto na robu. V vsem tem času bi že priplaval iz Anglije z drugim motorjem na gumici in ga prinesel peške v Grosuplje.
Smola pač, tko zame, kot za fante iz zavarovalnice, kot za unga, ki je dobavil motor, sam to ni moja stvar in če bi se fantje obrnili v tem zapletu drugače bi zdajle avto že imel in vseeno pel hvalo zavarovalnici. Tko da tole jim ni v ponos, ni pa tole zavarovanje nateg, ampak resna stvar, sam obrnit se bodo moral v bodoče mal hitreje. Niso vsi tko potrpežljivi, kot sem jaz.