Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Peugeot 307 16 16v

Napisal/-a michelin Ne okt 28, 2007 11:00 am

Zanimam se za nakup peugeot 307 16 16v poraba goriva ,vzdržljivost motorja ter njihove hibe in okvare in na kaj je treba biti pozoren pri tem avtu.Glede na to ,da je na tržišču novi 308 bo 307 izgubil nekaj na ceni v prihodnih mesecih.Na a.netu so eno in isti oglasi ,ali to pomeni da so ti avti neprodajni (se jih ljudje izogibajo) kaj je na tem.Prosim za pohvale in komentarje tudi tistih ,ki ne vozite Peugeotov.
nekaj podobnega kot ta

še en http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1677922
Slika
Slika
Slika

Scorp84
Stalni uporabnik

Napisal/-a Scorp84 Ne okt 28, 2007 11:34 am

Jz mam tega in do zdej se mi ni nič pokvarilo. Na splošno sem zelo zadovoljen, čeprov naj bi francozi bili manj uzdržljivi ampak pri 307 nč ne slišim da bi se kej kvarili ali kakšne pripombe. Edino kar ima in naj bi bilo pri 1.6 16v motorjih da imajo nosilec za auspuh eno hibo da se sčasoma sliši tak piskajoč zvok ko se premakne. Drgač to se v avtu ne sliši. Glede porabe, v mestu je težko da voziš pod 10. Če voziš po kaki magistrali zna tudi biti 7l porabe. Spet na avtocesti pri 130 naraste tudi do 9l poraba.
Vse kar me moti pr tem avtu je poraba v mestu in avtocesti sem imel tudi druge 1.6 mašine pa so imeli boljšo porabo. Mogoče pri temu igra teža avta.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 28, 2007 11:45 am

Sicer nimam peugeota, imajo ga pa pri bivsi doma in naceloma je OK avto, poraba je zelo zmerna, je pa cel kup malenkosti, ki ti bodo zrle zivce in praznile denarnico, kot npr izpusni kolektor, problemi s klimo, zavorami, poznam pa še hujše primere, tako, da bi ti jaz avto odstevtoval..raje poglej za kako xsaro, naj bi bile boljše, imajo pa isti motor
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
fcoupe
Nov uporabnik

Re: Peugeot 307 16 16v

Napisal/-a fcoupe Ne okt 28, 2007 6:05 pm

michelin je napisal/-a:Zanimam se za nakup peugeot 307 16 16v poraba goriva ,vzdržljivost motorja ter njihove hibe in okvare in na kaj je treba biti pozoren pri tem avtu.Glede na to ,da je na tržišču novi 308 bo 307 izgubil nekaj na ceni v prihodnih mesecih.Na a.netu so eno in isti oglasi ,ali to pomeni da so ti avti neprodajni (se jih ljudje izogibajo) kaj je na tem.Prosim za pohvale in komentarje tudi tistih ,ki ne vozite Peugeotov.
nekaj podobnega kot ta

še en http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1677922

Kako se nekateri sprenevedajo :bonk :bonk očitno veš za enega pa si ga ne upaš kupiti sedaj pa nas sprašuješ če je je avto prodajen model , da ti bo kakšen euro padel. Lahko pričakujemo Peugeot 307 več na trgu ponudbe rabljenih vozil z zavrtenimi kilometri :?:

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... sc&start=0

Lp

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin Ne okt 28, 2007 7:38 pm

FCOUPE to je namenjeno samo tebi in še enkrat TEBI OSEBNO !!! Kaj si tak siromaček ,da imaš dostop do interneta samo v petkih in nedeljah.Od nevoščljivosti te RAZGANJA ,da se ne boš strgal ,jaz pa noro uživam.Vse kaže ,da nimaš drugega dela ,kot spremljati mene sem pa izredno zanimiv.Star pregovor se glasi :««Za dobrim konjem se vedno dviguje prah«« Ne govori v množini ( SEDAJ PA NAS SPRAŠUJEŠ ) ,ker ti nisi nikomur v pomoč !!! Peugeota 307 je že v garaži tako,da ne skrbi glede mojega denarja,kam z njim. Naslednjič,ko te srečam, bom dal tudi tebi kakšen ouro ,da boš tudi ti lahko kaj kupil vrednega.Na netu je prav veliko zanimivih oglasov-išči,išči pa boš našel. Moji kilometri se ne vrtijo,a vse kaže,da jih bi bilo potrebno prevrteti v tvojih možganih.
Glede nategatorja si pa ravno TI na prvem mestu ,saj se poznava ,ali te »«Življenje ne tepe že dovolj««

L.P. Michelin
Slika
Slika
Slika

marjan novak
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a marjan novak Ne okt 28, 2007 7:49 pm

Začetni letniki 307 so imeli ogromno težav z elektroniko in mehaniko (menjalniki, motor). Glede zanesljivosti je v raziskavi "top gear" na samem dnu. Škoda, ker je avto zelo všečen, udoben in prostoren, položaj za volanom pa po mojem mnenju med najboljšimi v razredu.
LP

burek66
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a burek66 Po okt 29, 2007 8:41 am

Mi imamo takega doma- žena ga vozi, letnik 2002, avto je udoben in prostoren,
povprečna poraba je pod 8l, žena na AC ne vozi nad 130km.
Napake:
- spustil je hladilnik motorja, razpoka na plastiki (niso hoteli priznati kulance),
- zamenjana obvolanska ročica, kazal napako na airbagu,
- konus pri izpuhu,
- pa na vsake 6 mesecev crkne leva H7 žarnica :)

Avto generalno ni slab, ne bo pa zdržal 200k km.
lp
V

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Napisal/-a michelin To okt 30, 2007 5:13 pm

no glede zunanjosti in udobja je pohvaljen , na vzdržljivost pa večinoma graje ,sedaj me pa zanima ali so te napake odpravili po letniku 2002 ,ali se bodo prenesle na novega 308 :?:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To okt 30, 2007 6:26 pm

ne bodo mnda prenašali enakih napak (saj pa ja imajo kaj inženirjev...)

meganboj
Nov uporabnik

Napisal/-a meganboj So feb 27, 2016 9:14 am

Imam omenjen avto 1.4 16v in mam problem z žarnicami malo prepogoswto jih moram menjavati skoraj vsak mesec eno ali pozicijsko ali na tablicah ali sprednjo (malo prepogosto se mi zdi )bi lahko blo kaj narobe z elektriko in kako to ugotoviti
lp

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 So feb 27, 2016 9:28 am

Navadi se, to je Peugeot :D Vsi malo starejši letniki Peugeotov so imeli s tem probleme, lahko pa probaš s kakšnimi kvalitetnejšimi žarnicami z daljšo življensko dobo (longlife), če bo kakšna razlika... Jaz rečem, dokler bodo samo žarnice crkovale bom potrpel, čeprav je bedasto... oops
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov