Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

5cenic
Novinec

Kupovanje novega Scenica

Napisal/-a 5cenic So apr 09, 2016 10:12 pm

Z ženo sva najprej gledala za 2. avto, enega majhnega šparavčka novega vendar sem ugotovil, da nov Scenic niti ni toliko dražji od novega Clia zato sva se odločila da najinega v roku pol leta prodava in kupiva novega dizla saj delava veliko več km kot sva predvidevala ob nakupu trenutnega avtomobila.

Gledava Scenica 1.5 dci 110km, sedaj pa imam mnogo vprašanj.
Ali počakati še pol leta da pride nov model? Lahko pričakujem še dodatna znižanja cen? Na avto netu so željeni avti z Limited Edition opremo že od 17k € trenutno kar se mi zdi že zelo nizko sploh če ti dajo še kej dodatnega popusta. Ali bodo tudi dodatni popusti glede na to da bo konec leta? Registracijo imava do konca oktobra tak da bi do takrat enkrat lahko počakala.
Koliko popusta se še da dodatno zboriti na cene, ki so postavljene na avtonetu?
Kako je z tem financiranjem? Realno bi lahko plačala cel avto v gotovini vendar 5 let ali 100k km garancije+vzdrževanje+ kasko za eno leto je mikavno in raje imam denar v žepu in odplačujem po obrokih kot da v enem plačam vse. Ti dajo več popustov na gotovino ali ob financiranju? Kakšne s politike ob financiranju, lahko odplačaš recimo 2/3 in 1/3 na financiranje ali so omejitve da moreš recimo vsaj pol vzeti na financiranje da plačaš dovolj obresti?
Mogoče kakšni nasveti pri kateri avtohiši so najbolj "radodarni"?

Sicer še razmišljava ali grand Scenica ali navadnega kot ga imava vendar ok to se že bova odločila, bolj me zanimajo kakšni nasveti o nakupovanju novega avta itd. ker do sedaj novega še nisem kupoval in hočem iti pripravljen v avtohišo.

Prosim res nasvete od ljudi, ki so kupovali nov avto in so to proceduro že vso dali skozi. Prav tako me ne zanimajo predlogi za nakup drugega avta kot Scenic saj mi je avto izredno všeč (ga tudi trenutno imam) in tudi ne zanimajo me druge motorne izvedbe kot 1.5 dci.

Hvala za vsak nasvet in pomoč.

edit: edina druga opcija je samo namesto Limited Edition opreme Xmod expression oprema.

nejc1986
Novinec

Re: Kupovanje novega Scenica

Napisal/-a nejc1986 Ne apr 10, 2016 6:53 am

Sam osebno bi vzel trenutni model... vprasanje kolk jih bo ostal na zalogi,ko se bo novi model zacel uradno prodajati, sigurno bo izbira manjsa,ce sploh bo,sploh k omenjas da bi pocakal se pol leta do oktobra,dvomim d bos takrt lhk kupu kej druzga k nov model...

Glede nakupa oz.financiranja ti bodo edino tocno povedal v avtohisah. Men osebno so razna "akcijska" financiranja precej antipaticna in,ce se ima denar nasparan,sem bolj za gotovino,ampak zacuda,kukr sm gledu zadnje mesce ko se je pri hisi kuplo 1 nov avto,drugi je pa v zadnji fazi nakupa,nakup z gotovino se zdalec ni tok ugoden kot bi si misnli... na peugeotovi ah kjer sem se zanimal za nakup,so mi naracunali da je ceneje z njihovim financiranjem,in ko se iztece,mislimda 2letni avans,po katerem se lahko odplaca preostali del,se pac prinese kes in predcasno zakljuci obrocno odplacevanje... pri rabljenih oz.testnih avtih je pa ta doba po kateri se lhk prekine obr.odpalcevanje bistveno nizja,mislimda 1mesec. Vsaj tle je blo tko... so mi zlo lepo pojasnli,tud men kot totalnemu laiku kar se tega tice,tk d lepo vprasat v ah,pa bos vidu...

Sicer pa med samimi ah je kr razlika kar se tice cen,npr.corolla ki se je kupla je bla v btcju za skor jurja drazja kot na stajerskem... s5,ni druge kot it tja,pokazat da si resen kupec,mal "zatezit" in ko se ne bo dal spustit cene,vprasi za razne bone za servis,vinjeto,popust na gume ipd... sploh ce se ma namen dat kaki rabljen avto v ceno,so ze tle ogromne razlike kk ti ga bodo ocenli...

Sicer pa,top izbira za avto,ugoden,preizkusen in vsaj meni poleg tega da je uporaben,tudi eden bolj simpaticnih renaultov,la jih sicer na maram prevec,tk da dober nakup zelim☺

thundercat
Nov uporabnik

Napisal/-a thundercat Po maj 09, 2016 1:57 pm

Tudi jaz se odločam za Scenica. Trenutno imajo kar ok pogoje in po mojem mnenju najugodnejše financiranje. Torej pri nakupu na njihovo financiranje dobiš:

PAKET 2016
-BREZPLAČNO obvezno in kasko ZAVAROVANJE za dobo prvega leta
-BREZPLAČNO PODALJŠANO JAMSTVO na dobo 5 let/100.000 km
-BREZPLAČNO 5 LETNO VZDRŽEVANJE po navodilih proizvajalca oz. 100.000 km
-BREZPLAČNE ZIMSKE PNEVMATIKE

ali

Financiranje z 0% obrestno mero
+ BREZPLAČNO PODALJŠANO JAMSTVO na dobo 5 let/100.000 km
+ BREZPLAČNE ZIMSKE PNEVMATIKE

Nov Scenic 95 Konjski pride okoli 15.000 EUR, s financiranjem te košta 17.000 EUR v 5 letih, za moje pojme kar ugodna rešitev.

Edino med motorji se ne morem odločit, ali bencinarja 1.2 TCe 115 ali dCi 95. Cena je tam tam, kakih 900 EUR je draži le dCi 110.
Thundercat

Uporabniški avatar
sova501
Novinec

Napisal/-a sova501 Po maj 09, 2016 2:59 pm

Če se ne mudi počakaj na jesen ko pride novi ven.
1. ker cene trenutnega modela ne bodo šle gor, kvečemu še dol
2. zelo verjetno ko bo prišel nov model ven, se bodo starega modela prodajalci skušali znebit iz zaloge->> kar pomeni dodaten popust
3. ko bo prišel nov model ven boš lahko točno cenovno primerjal med obema koliko je razlike v ceni med starim in novim modelom,
prav tako pa boš v živo lahko videl kako izgleda vizuelno(+kvaliteta) in se lažje odločil če je bolje vzeti cenejši avto(star model) ali je vredno doplačati XY evrov za nov model.
4. z ekonomskega vidika, če gledaš striktno 1.5 dci, bo verjetno najbolje počakat da pride nov model ven in vzet starega iz zaloge z še dodatnim popustom(čiščenje zalog). Predvidevam pa da bo razlika v ceni med obema precejšnja, če ne bo vzameš pač nov model.

off: Prijatelj tudi kupuje nov avto in sem se zadnjič z njim peljal na testni vožnji in sem bil pozitivno presenečen nad novim 1.6dci, ki bo poleg 1.5dci tudi v novem sceniku. 1.6dci je zelo tih in precej prožen motor.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po maj 09, 2016 5:21 pm

PAKET 2016
-BREZPLAČNO obvezno in kasko ZAVAROVANJE za dobo prvega leta - PAZI ! to ni polni kasko, samo osnovni !
-BREZPLAČNO PODALJŠANO JAMSTVO na dobo 5 let/100.000 km
-BREZPLAČNO 5 LETNO VZDRŽEVANJE po navodilih proizvajalca oz. 100.000 km - PAZI! olje ne menjajo na 15.000, ampak na drugem ser. na 30k
-BREZPLAČNE ZIMSKE PNEVMATIKE - brez platišč, kateri model ?

to je treba vse dobro preveriti, jaz sem raje vzel drugo opcijo .
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Po maj 09, 2016 10:23 pm

Kupi tega in vozi 2 leti in ga prodaj po 2 letih za tanovga, vmes prihrani par jurjev za novga :?: :idea: :roll: čist simpl je to :lol: A je kje omejeno imeti dva vozila na oboke ??? Torej 1 je že dve leti odplačan menjam za novega v račun dam starega, ki pa še ni odplačan recimo še ene 12 obrokov ???
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov