Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Citroen C3 vs Fiat Punto vs Renault Clio...

Napisal/-a luxxx7 Sr jun 01, 2016 7:14 pm

Pozdravljeni, imam vprašanje glede teh treh modelov, ki so prišli v ožji izbor glede nabave ''novega'' rabljenega avta.
Sedaj imamo Peugeot 207 1.4 bencin in precej služi svojemu namenu, ampak je prišlo do naveličanja le tega in zato se bo ta prodal.
Na leto delamo dobrih 25.000 km za tako kilometrino bi se že splačal dizel. Ampak v izogib dražjih okvar pri dizlih se bo najbrž ostalo na bencinu.
Jaz bi najraje vzel Cliota z 1.2 tce mašino, ker Punto in C3 imata enako ali zelo podobno mašino kot imamo zdaj (1.4 54kW), ampak ženskam ni všeč Clio in sta v izboru samo še dva...
Budget imamo do 6.000 €.
Delajo se vsakodnevne relacije po AC (Sl. Konjice - Celje) in med vikendom Sl. Konjice - Velenje.
Torej mi lahko predlagate katerega od teh treh priporočate oziroma če se bolje splača vzeti diesel zaradi stroškov goriva... ?
Če veste tudi za kak podoben rang avta kar z predlogom na dan =P

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Citroen C3 vs Fiat Punto vs Renault Clio...

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jun 01, 2016 7:37 pm

Jaz bi vzel Cliota 1.5 dci, mašina preizkušena, je v večih modelih, deli niso dragi, poznana mašina, ....

če bi stisnil kaj več denarja ti tole takoj vzel: http://www.avto.net/Ads/details.asp?id=10549885

se opravičujem vem da imaš 6000 max, ampak vseeno ;)
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics Sr jun 01, 2016 7:41 pm

Ne razumem zakaj si mu predlagal Clio 3 za 10k€? Četrto verzijo (ki je veliko lepša), novejši letnik dobi za od 8k€ naprej.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jun 01, 2016 8:03 pm

Ja eni ne gledamo avto zato da je lep, ampak bolj da je uporaben, poceni vzdrževanje, in tisti avto ima malo kilometrov, ni videl snega, pa še ceno bi zbil. Pa še do velike servisa nebi imel stroškov, samo redne servise.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jun 01, 2016 8:45 pm

Precej verjetno ima clio, ki na leto dela cca 5600 km, milijon kratkih voženj, kar je za dizla gotovo nadvse blagodejno. Poleg tega je dejansko grd. Če hoče avtor prepričat boljše polovice v nakup Clia, je dizajn še kako pomemben in ta stari je glede tega enostavno polizdelek.

Avtor
Vzami raje bencinarja. Tisti liter boš dobil notri že pri nakupu oz boš dobil novejšega z več opreme.

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Sr jun 01, 2016 8:50 pm

No do 9k € ne bomo šli :D Držimo se cene do 6000€. Meni je osebno Clio zelo všečen, sploh pa turbo bencinski motor... Ampak nisem jaz financer.

wildbliw
Novinec

Napisal/-a wildbliw Sr jun 01, 2016 9:07 pm

Skoraj ni lepšega avta, kot je C3 (druga generacija s kromirano obrobo šip). Pa tudi Clio četrta generacija ne izgleda slabo. Puntota pa raje ne omenjam, ker se mi osebno zdi velika škoda vsakega centa zanj, raje bi Fičkote preveril.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Če jun 02, 2016 11:23 am

To d je c3 eden lepsih avtov je stvar okusa,meni je najbolj pozenscen v tem razredu, se bolj kot yaris in 208ka in je lih zrd tega eden redkih avtov v tem rangu ki bi avtomaticno izpadu iz izbora... ni pa slab in je ugoden...

Punto pa ni lep,je pa poceni in preverjen...

Uporabniški avatar
luxxx7
Stalni uporabnik

Napisal/-a luxxx7 Po jun 06, 2016 7:52 pm

Kakšen je kaj motor v C3 1.4 VTi (95KM)? Prebral sem, da je razvit v sodelovanju z BMW... V primerjavi s sedanjim (1.4i 75KM) bo razlika v poskočnosti ali srednja žalost? :huh:

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj To jun 07, 2016 7:09 am

Kolegica ma to masino v 208. Priporocam. Po navoru sicer ni primerljiv s turbincki ampak je fajn za vozit. Ga pa prej probej ker mamo ljudje zlo razlicna pricakovanja ponavad... :)

leon_dobnik
Novinec

Napisal/-a leon_dobnik To jun 07, 2016 9:18 am

1.4 VTI motorček s 95 KM imava z ženo v Peugeotu 208, predelan na plin, prevoženih slabih 100.000 km. Pač za velikost avtomobila kot je Citroen C3 je dovolj za nezahtevnega voznika, ki daje prednost varčnosti pred zmogljivostmi in na avtocesti ne vozi več kot 110 do 120. Pri taki umirjeni vožnji imaš porabo brez težav med 5 in 6 litri, ob nežni vožnji se poraba bol bliža 5l kot 6l (relacija, avtocesta s klimo do 110). Stroga mestna vožnja s kupom se semaforjev pa je tam med 7 in 8 litri, kolikor sem tisto parkrat gledal, ko sem se zapeljal v mesto. Zakaj pravim, da je primeren za tako vožnjo? Pri 117 km/h se motor vrti s 3500 obrati in je že dokaj glasen, pri 133 pa prek 4000 rpm. Prav tako poraba že raste pri 7 litrom ali več, pri 160 pa je že skoraj 9 do 10 litrov. V mestu ni problem sledit prometnemu toku pa na primestni vožnji tudi ne - za relativno varna prehitevanja pa zahteva malo zaleta / downshift (pač atmosferc).

Glede samega vzdrževanja je pa tako: na motorju / samem avtu je bila dosedaj ena okvara: odpovedal je senzor temparature (vpoklic za 208mice) ter akumulator včeraj, sicer pa deluje brez problemov. So pa pri razvoju tega motorja (1.4 VTI) in njegovega bratca (1.6 VTI s 120 KM) naredili neko neumnost in sploh 1.6 pijejo olje. Sam ga dolijem eno flašo na približno 10.000 km. Bolj kot motor teraš, prej dolivaš olje. To je znana težava tega motorja - tako da predvidno pri nakupu, kako je bil avto vožen. V nakupu 1.6 motorja s 120 KM ne vidim poante (če te zamika), saj je razlika v zmogljivosti minimalna, poraba je enaka, plačaš pa dražje zavarovanje. Če te še kaj zanima javi
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov