Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

MarFel
Nov uporabnik

Rabljen enoprostorec do 6000€

Napisal/-a MarFel Pe jun 17, 2016 8:52 am

Pozdravljeni,

o avtomobilih ne vem veliko, saj mi predstavlja samo prevozno sredstvo. Odločil sem se za enoprostorca, zaradi večje družine, saj je moja mazda 323f postala premajhna. Drugače pa super avto z poceni vzdrževanjem, problem je edino rja. Gledam za enoprostorci, letno naredimo nekje 12.000km, čez teden samo po mestu, saj smo iz Ljubljane, čez vikend pa na malo daljše relacije kot so Štajerska in obala. Predvidevam, da naj gledam za bencinarji. Prav tako je pomembno, da je vzdrževanja avtomobila poceni, torej samo redni servisi, nizka poraba, poceni gume (nisem mahnjen na lite feltne ipd.). Avto naj ne bo starejši kot 10 let, ker so vizualno grdi, prav tako pa je zgornja meja 6000€. Kaj mi predlagate? Gledam Citroene C4 Grand picasso, Opel zafire (čeprav je škatlast), Ford S max pa so že malo dražji. Torej avtomobile te velikosti. Mogoče bi prišel v poštev tudi kakšen prostoren karavan.

MarFel
Nov uporabnik

Re: Rabljen enoprostorec do 6000€

Napisal/-a MarFel Pe jun 17, 2016 8:53 am

Imel bi mogoče tudi nov avtomobil, ampak ne vem koliko se mizplača, glede na to da delamo malo kilometrov.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jun 17, 2016 9:27 am

Koliko se splača nov avto ?!? Hja, v osnovi je avto strošek, pri novem plačaš več ampak imaš NOV avto, z garancijo X let, kar pomeni, da ni dodatnih stroškov, ker morebitne okvare krije garancija. Po drugi strani pa je dražje zavarovanje in servisi, ker boš (verjetno) nov avto zavaroval kasko in proti kraji..., ter ga servisiral na pooblaščenem servisu (garancija)...

V primeru, da namreavaš imeti avto 10 let ali več, je nakup novega avta čisto smotrna odločitev...
Po drugi strani, pa glede na letno kilometrino (12 kkm) tudi pri rabljenem morebitna višja kilometrina ni tak problem...

Kolikšen pa je proračun v primeru nakupa novega?

Mogoče bi pa izbral neko vmesno pot, vzameš 3-4 leta starega, za nekje 10 - 15 jurjev. Avto je še vedno skoraj nov, cena je pa skoraj pol nižja od nabavne cene novega... Še vedno pa imaš kakšno leto tovarniške garancije... in ga lahko voizš še 8 -10 let...

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe jun 17, 2016 12:03 pm

Za 6k eur dobiš lahko že lepega S-maxa, seveda bencinarja 2.0.
Kar se mene tiče najboljši med enoprostorci.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe jun 17, 2016 6:26 pm

Renault Scenic 1.6 16V, benz, in če boš delal več kilometrov ga predelaš na plin.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 12 gostov