Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Kako preveriti KM pri nakupu rabljenega avtomobila

Napisal/-a .com Po avg 11, 2014 1:36 pm

tako, kot si mtl opisal... :D to je ''pravno formalno'' v redu, v bistvu pa je števec bil ''prevrten'' nazaj... ane? -samo to sem želel povedati...

ni čudno, da tega ne vedo, pač ne želijo tega govoriti na okoli... in saj imajo prav... vendar naj me taki pustijo ''pri miru'' in se ne zapletajo z menoj, ker poznam zadeve :lol: ;)

mislim, da smo avtorju preveč zapletli zadevo ;)
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

mpritr1
Nov uporabnik

Napisal/-a mpritr1 Sr jul 06, 2016 8:45 pm

Zagotovo sicer nobena metoda (baje da) ne drži. Sem pa bolj siguren, če preverijo strokovnjaki. Jaz sem rabljen avtomobil pred nakupom preveril preko xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx in mi res ni žal...

---------------------------------------

edit mod
Dva posta in dve reklami sta usmerili avtorja v Banovce

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr jul 06, 2016 9:23 pm

Km so ta manjši problem in kriterij, na katerega se zanašajo samo noobi. Bistveno je, da vse dela, kar pomeni, da je avto vzdrževan. Zgolj zaradi km ne bo vse krepalo, oceniš lahko zgolj, kaj od potrošnega materiala bo šlo. Jebeš km, če je avto gonil v pm, menjal olje preko servisnih intervalov, ima pa jih preverjenih 30 kkm.

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG Pe jul 08, 2016 10:50 am

mikecmie je napisal/-a:upujem rabljen avto, Ford S-MAX. Kakšne so opcije, da se preveri realnost prevoženih km za določen (uvožen) avto? Servisi, AMZS....?
Katere znamke so bolj zaneslive, da pri uvozu naši mojstri težje zmanjšajo kilometražo oz. se lažje/bolje preveri realno stanje?

Ravno pred kratkim sem pogledal enak avto, ki ga kupil znanec. Star 4 leta, okoli 120.000km (na števcu :D ). Še preden sem se usedel notri sem z roko nežno potegnil čez sprednji del haube - 0 pikic, gladko kot solza. Če mene vprašaš je ziher štrihan... sam sem kupil novega pred 2.5 leti in ima 40.000km in ziher ene 5-10 pik.

Torej bodi pozoren na običajno obrabo, če tega ni je sumljivo in bejž stran. In še nasvet, kupi avto od fizične osebe...
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

nered
Novinec

Napisal/-a nered Pe jul 08, 2016 5:39 pm

Citroen, Peugeot - zapisuje kilometrino se na kljuc, RD4 enoto in pa planet enoto.
Opel - za da preverit po ABS din v ECU

Za ostale ne vem VW skupina naj bi tudi hranila podatek na kljucih.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe jul 08, 2016 6:15 pm

Kilometri na ključu ne pomenijo nič, saj mislim da se ne beleži datum na ključu kdaj se kilolometri osvežijo na njem. Kaj če menjaš rezervni ključ pa maš na njem drugo kilometrino,... ok neki podatek je, sam ni trdni dokaz.

Bmw menda zapisuje kilometre ns vsaj 4 mestih v avtu ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

nered
Novinec

Napisal/-a nered Pe jul 08, 2016 6:57 pm

Ne razmem zakaj ti nebi nic pomenilo 0.o pri Citroen/Peugeot mas headerje pa vsak header je ustvarjen ko se ECU avtenticira preko kljuca se pravi samo pri posegu v avto. Pa mas pol 0000+BANK1+BANK2+COMP+O2+DD... stanje odometra pa utimestamp pa na koncu se tisti hash za spremembe . Razen ce ga poreze ven, da lahk novga doda sam to se itak takoj opazi.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Ne jul 10, 2016 7:00 am

Še na eno nevarnost bom opozoril v primeru prevrtenih kilometrov..namreč, prevrtavanje delajo na različne načine in najslabši (tudi vedno pogostejši) je, da sproti uničijo še kaj drugega tako, da v primeru problemov z računalnikom vozila niti največji strokovnjaki z original diagnostično opremo ne pridejo gor, tebi pa ostane draga "totalka".
In tako je vedno večja verjetnost, da boš po taki izkušnji nabavil čisto nov avto. Lahko pa ga že sedaj in prišparaš denar za zgoraj opisano "totalko".
Človek brez problema, to strašna je stvar!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov