Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

danizmax
Nov uporabnik

Nakup 5 let starega avta: Golf vs Seat Leon vs Renault Megan

Napisal/-a danizmax Ne avg 07, 2016 1:39 pm

Pozdravljeni,

v poštev pridejo vsi avto iste kategorije, 110PS in bencinar oz cena do 15.000€, vedar so ti trije avti trenutno v ožjem izboru. Torej moj namen je kupiti 5let star avto, (ker se ne vozim vsak dan in se ne splača kupiti novega) in ga imeti vsaj 5 let.

Favorit je sicer Golf, vendar glede na to da za isto ceno 5 let starega Golfa dobim že skoraj novega megana, me zanima če se res splača vzeti Golfa. Slišal sem argumenta za Golfa, da ko ga prodaš še vedno nekaj dobiš za njega in da ni tolko popravil oz. kvaliteta opreme v kabini in ostalo je boljša.

Za tiste, ki ste oz. vozite Golfa/Megana kolko je v tem resnice? Tudi predlogi za ostale alternative so dobrodošli.

LP, Daniel

blazkom
Stalni uporabnik

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: Nakup 5 let starega avta: Golf vs Seat Leon vs Renault M

Napisal/-a limas Ne avg 07, 2016 2:41 pm

Megan. Plačal boš 25% manj od golfa, pa tudi rabljenega bencinskega megana boš hitro prodal. Meganov 1.6 ima sloves odličnega in vzdržljivega motorja, glede golfovih bencinarjev imaš veliko napisanega - horor zgodbe, uporabi iskalnik.
Odločitev o izboru je presenetljivo lahka.

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne avg 07, 2016 2:58 pm

Kolegica je bila spomladi v podobni dilemi, v startu sicer budget 12t eur, nov avto ranga rapid,polo,208,fiesta ipd...

No,kmalu se je budget malo povecal , zahteve pa so bile: nov avto,nizji srednji rang,neobremenjenost z novotarijami,bencinar, ce je le mozno klasicne atmosferske zasnove in poudarek na zanesljivosti...

Koncna odlocitev je bila presenetljiva v primerjavi z zacetnimi idejami,ampak tudi sam menim da je , vsaj zame , to eden best buy-ev...

Torej, nova corolla. Motor 1,33 100km. Ni sportnik, ni pa tak lenuh kot sva pricakovala, poraba 6,2l mesane voznje.
Od pomembnejse opreme: 7 airbagov,4 el sipe,mali usnjen paket,touch screen,kamera za rikverc,tempomat,bluetooth,16col alu,kovinska barva... naneslo je 15500eur, še 500eur bi bil cenejsi z 15col jekl.feltnami in z rocno pomicnimi stekli zadaj...

Sam dejsvto da se gre za limuzinsko obliko in da je prtljaznik slabse obdelan , te ne sme zmotit. Sicer je pa auris lepsi v detajlih,precej tezji in se tudi zato odsvetuje z tem motorjem. Z 1,2 t.bencinarjem je pa ze konkretno drazji...

Garancija 5let brez omejitve km.

Jaz bi definitivno gledal v tej smeri

Lp

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne avg 07, 2016 3:08 pm

Tudi korola je dobra odločitev. Imel sem možnost enodnevne vožnje z 1.6 bencinarjem. Prijetno presenečen, posebej nad ugodno porabo, udobjem in zvočno izolacijo.
V kolikor bi moral izbirati v omenjenem C segmentu, bi tuhtal med korolo in mazdo3.
Pri meganu in golfu je treba upoštevati, da sta na vrhu seznama ukradenih vozil. Priporočljiva je garaža, vsaj v Lj.

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Ne avg 07, 2016 3:20 pm

Novi model megana. Po 5 letih bo prva lasnica, servisna in se bojo "tepli" za tak avto. Vzame osnovno opremo, katera ima skoraj "vse" in mislim da pride 13-14 jurjev pa avto bo skoz v garanciji ter vzdrževanje za 1 eur. Pa še avto je novi model ala golf... pa pride nov.posledično bo avto moderen še vsaj 5-7 let.

Raj novega Megana kot 3 leta starga Golfa-moje mišlenje.

danizmax
Nov uporabnik

Napisal/-a danizmax Ne avg 07, 2016 4:43 pm

Pozabil sem povedati, da bo avto kupljen v Avstriji ali pa v Sloveniji in uvožen v Avstrijo, ker živim v Avstriji in rabim avstrijki avto.

Ja pozabil sem na Mazdo 3, se mi tudi dopade,... bom še malo primerjal.

Kot vsi veste, osebne izkušnje so vćasih posebni primeri in pa tudi, avtrijski trg je drugi kot slovenski (kvaliteta bi naj bla druga, izvor druga država, itd). Jaz se v takih primerih dosti krat obrnem na statistiko. Če še koga zanima: ADAC Pannenstatistik 2016 - Untere Mittelklasse.

Slika

Torej zgleda da je bolje kupiti, čim novejši avto, kar pomene, da pastaja sedaj Golf predrag... Sicer pa po drugi strani... malo keri avto se pokvari v prvih 2-3 letih... za razmisliti...

bomo vidli, sporočim ko vem kaj več...

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne avg 07, 2016 7:43 pm

Jst bi odmislu rabljene primerke,torej bi golf zame izpadu iz izbire. Pa tud sicer me z nicemer ne pritegne dovolj.
Razmislu bi o astri,meganu,definitivno o focusu (kljub meni ogabni notranjosti),308ka mi je noro vsec,nevem pa kaksne so cene.
Pri i30 me odbija notranjost-še bolj kot pri focusu. Mazda3 je super,ampak vsaj zame predraga. c4 je zelo ugoden,ampak krepko postaran...

Na koncu še zmeraj navijam za corollo... pozna se da je eden redkih modelov (kolikor je meni znano),ki je na voljo z atmosferskim bencinarjem,in je zato ugoden,navkljub precej bogati opremi... plus to d so mi vsec nevpadljivi avtomobili... ne smes pa pricakovat poskocnosti....
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 10 gostov