Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun To sep 02, 2008 11:59 pm

kupi rabljenega,ki je se v garanciji.par tisoc bos prihranila ,kot ce bi novega kupila-v bistvu pa imas se vedno "nov" avtomobil. pac moje izkusnje...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr sep 03, 2008 7:30 am

Če boš kupovala novega razmisli mogoče o nakupu 207 SW.
Zadnjič spremenil ice, dne Sr sep 03, 2008 9:58 am, skupaj popravljeno 1 krat.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

tk2398
Nov uporabnik

Napisal/-a tk2398 Sr sep 03, 2008 7:36 am

Doma imamo skoraj novega p207 (zdaj je star 3 mesece). Motor ima 1.4 16V z 95 konji in je precej boljsa izbira kot enak motor z 90 konji (vozil sem testnega s tem motorjem in bil razocaran). Treba je vedeti, da ima avto 1253 kilogramov, kar je 3 vec, kot renault megan. Poraba je, ce se peljem na morje (dalo bi se peljati varcneje, torej po omejitvah :P ) nekjer 6,4-6,5 , pri mestni voznji pa poraba poskoci do 7,4-7,5. To seveda odcitano iz potovalnega racunalnika. Drugace pa je avto dobra izbira, ima pa pac tipicne peugeotove napake pri manjsih modelih (kot je nekdo ze omenil).
Nekdo je tudi omenil, da je plastika posivela, sam sem to resil, da jo ob pranju namazem z cistilom za plastiko in po tem stvar izgleda dosti bolje :D

p.s.: Pri peugeotih 206 bodi pazljiva, ker mi smo nasega menjali zaradi napake racunalnika, ki je pa dragi hec (okrog 300€).

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho Sr sep 03, 2008 1:26 pm

Uršika

Ta ki si ga prilimala, je lep. Enak letnik pa dobiš dizel. Vsekakor priporočam 5 vrat, kot omenjuješ, da je tebi bolj vredu!

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2237736#

ni ta prkrasen?

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Sr sep 03, 2008 3:12 pm

ce ze kupujes kup nov avto in nov model! cw ga misls met ne vem 5 let oz. kolkrkol.
porabo ti je pa gorej napisov in se cist strinjam men tud tuk zre, drgac pa nimam nobenih problemov.

fifi
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a fifi To dec 02, 2008 10:58 pm

Jerch_ je napisal/-a:Vsedi se v par avtov in ne poslušaj kako je nek avto soliden, ker je to relativno. Omenjali ste P207.. Čisto naključno sem vozil 1.4 motor.. Nevem ali je za sodoben avto normalno da ima menjalnik s kamionskimi hodi in ali je normalno da pri mojem 6let starem avtu prestavna ročica skoraj sama skoči v prestavo in ko je tam se ne maje, pri omenjenem avtu pa jo moraš ob hitrejšem prestavljanju dobesedno zaguzit v prestavo in še potem imaš občutek da boš tisto dolgo palco utrgal! Hod sklopke je dolg kot ponedeljek in ko prime prime v stotinki.. Toliko o mojih občutkih o res solidnem avtu.. Verjetno bi lahko še našteval 3 dni. Res pa je da noben avto ni popolen.
Lp in veliko sreče pri iskanju

No, z vsem napisanim se nikakor ne morem v celoti strinjati. Doma imamo P207 1.4 16v 89 KM in sem ga že nekajkrat peljal, sicer predvsem na kratke relacije, a vseeno dovolj, da lahko povem, da menjalnik in sklopka še zdaleč nista tako kritično slaba, kot je omenil Jerch. Sam vozim leto in pol staro Seat Ibizo 1.4 16v 86 KM in če primerjam oba avtomobila, lahko povem, da je suma sumarum P207 vseeno boljši avto. Če se obregnem najprej ob menjalnik in sklopko, ki je najbolj skritizirana, lahko povem, da ima Ibiza sicer boljši menjalnik(predvsem pri hitrejšem pretikanju ni zatikanja) kot P207, sklopka pa mi na Peugeotu bolj ustreza in lahko tudi rečem, da se mi zdi za uporabo prijetnejša kot na marsikaterem drugem avtu, ki sem ga vozil(in vozil sem jih že veliko, tudi povsem novih modelov!). Sklopka na dvestosedmici sicer res nima najkrajšega možnega hoda, je pa daleč od tega, da bi bil hod pedala ekstremno dolg, po občutku deluje krajši kot na moji Ibizi pa tudi krajši kot recimo na Golfu 4. Res pa je, da sklopka grabi čisto pri vrhu hoda pedala, vendar pa sklapljanje sploh ni preveč sunkovito in se ga da regulirati z zelo malo truda, torej je prestavljanje brez sunkov in speljevanje tudi za začetnika povsem enostavno in se ga zelo hitro navadiš. Ibiza pa ima res extremno dolg hod sklopke in grabi precej nižje kot P207, vendar pa se mi zdi, da je sklopka občutno bolj občutljiva, še posebej ob vključeni klimi in posledično terja malce več koncentracije za nesunkovito prestavljanje kot Peugeotova! Za primerjavo lahko povem, da ima povsem nova Mazda 2 pa res za moj okus pretirano občutljivo sklopko, ki vsaj meni povsem pokvari občutek med vožnjo, pri P207 nikoli nisem dobil takšnega občutka! Prav tako ime občutljivejšo sklopko izmed novejših modelov super mini avtov na primer nova Opel Corsa z 1.2 16v motorjem. Kar se tiče menjalnika na dvestosedmici: je mehak(za ženske pomembno!) in ob nesunkovitem umirjenem prestavljanju povsem lepo in brez zatikanja drsi v vse prestave in tudi v vzvratno se mi še ni zgodilo, da bi se mi zataknil, kar pa se mi velikokrat zgodi na Ibizi. Poleg tega hodi prestavne ročice sploh niso pretirano dolgi, po občutku ni zelo bistvene razlike napram Ibizi. Glede tresenja prestavne ročice med vožnjo moram reči, da nisem opazil teh težav, prav tako se ročica NE trese v prostem teku, kar pa ne velja za veliko drugih avtov, ki imajo menjalnike brez žic(cable linkages). Torej lahko tudi za menjalnik na P207 rečem, da je povsem soliden, se pa ob športno hitrem oz. divjem prestavljanju najbrž res obneše slabše kot pri umirjeni vožnji. Nasplošno lahko rečem, da menjalnik ni nič slabši od tistega v novi Corsi 1.2 16v 80 KM, ki sem jo imel nekaj dni kot nadomestno vozilo, tudi tam se pri (zelo) hitrem prestavljanju ročica včasih zatakne, a to ne moti pretirano velikega duha. :D Izmed novejših avtov je vsekakor P207 ena izmed boljših izbir, če se ne mudi, se morda splača počakati še na povsem novo Ford Fiesto, ki pride k nam v začetku naslednjega leta in je po odzivih novinarjev in strokovnjakov zares odličen avto. V prid P207 govori tudi zelo dobro uravnoteženo podvozje, ki je hkrati udobno in ponuja dobro lego na cesti. Sedeži so udobni s solidno oporo, volan pri nizkih hitrostih ustrezno zelo lahek, pri višjih hitrostih primerno otrdi zato je tudi vožnja po avtocesti udobna. Povrhu je pa avto tudi zelo solidno zvočno izoliran(predvsem podvozje in piš vetra sta napram Ibizi občutno bolje zadušena) in tudi nadpovprečno varen(pet zvedic na testiranju EURONCAP!), kvaliteta izdelave notranjosti je na visokem nivoju(večji del armature je iz "mehke plastike", armatura je popestrena tudi z aluminijastimi obrobami na števcih in okoli zračnikov, stikala dajejo vtis kakovosti(niso "flimsy"), na eno leto starem avtu nisem opazil oz. zaslišal nobenih čričkov, kar pomeni, da je vse skupaj očitno tudi solidno skupaj sestavljeno, kar se vidi tudi na armaturi(nikjer nobenih nenatančnih spojev in špranj ali ostrih oz. neobdelanih robov). Avto pa povrhu še lepo izgleda in večini žensk je všeč pa še pretirano drag ni, ker Peugeot vedno ponuja akcije, v času finančne krize pa se gotovo da dobiti še kakšen extra popust. Jaz bi to vozilo vsekakor priporočal tudi za voznico začetnico zaradi varnosti, prijetnosti za vožnjo in lahkotnost vožnje oz. upravljanja z vozilom.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 20, 2008 2:40 am

zanimiv odgovor fifi..
pogosto demantiraš samega sebe, v stilu; menjalnik je dober, toda ob športnejši vožnji se pač zatakne.. in, da se ne maje.. seveda se menjalnik sam od sebe ne trese in maje, to bi bila katastrofa. Omenil sem, da se maje ko je v prestavi in se ga dotikaš, sicer to sploh nima veze, ampak sem želel povdariti, da je na meni pustilo občutek, da bo vse skupaj ...xx.. rajše ne bom rekel kaj.
če že primerjaš avte ne primerjaj le enega iz razreda (ibize) in za po vrhu še avta, ki ima tehniko verjetno še iz prejšnjega tisočletja, saj je bil šele nedavno konkretno prenovljen..
In to, da si vozil veliko avtov je zanemarljiv podatek. Poskušaj enkrat sesti za volan enega avta, potem takoj drugega in čimprej še tretjega, po možnosti istega razreda..
Kritiziral sem določene elemente P207 le zato, ker to ni subjektivno mnenje in ker me je motilo, da se na forumu govori kot v gostilni, pogosto po pripadnosti ali čustveni navezanosti. Manjkajo pa konkretne nepristranske izkušnje uporabnikov!

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 So dec 20, 2008 4:01 am

Normalno, ti si pa strokovnjak in si ugotovi (ok si imel občutek, vsak si ustvari svoj vtis)l, da bo menjalnik šel kmalu v xxx. Drugač mam pa tud jaz 6 let starega audia a3, pa menjalnik tud ni biser med avti. Če Ima menjalnik dolg hod še ne pomeni da je slab. Pač ima ročica dolg hod, ker je tud precej nižje postavljena, kot pr kakšni a4. Roko na srce, pa to ni dirkalni avto, pri katerem bi moral s centimeterskim sunkom prestaviti v naslednjo prestavo.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So dec 20, 2008 4:16 am

ni bilo govora o kakšnem dirkalnem prestavljanju. športnejša oziroma zate Gepl dinamična vožnja.
mimogrede tako kot se v evoluciji v avtih veča obseg in presek gum, se smatram, da tudi krajšajo hodi ter prestavne ročice. ali je drugačna moda? In ne avto ni slab ima pa nekatere očitne pomankljivosti, tako kot ima vsak avto svojo in ni potrebno biti strokovnjak, da jih opaziš! Ni pa lepo, da se govori, da je baba rekla baba čula da je dober in najboljši samo zato ker je to moj/njen/sosedov P...

hitrigregy
Nov uporabnik

Napisal/-a hitrigregy So dec 20, 2008 10:29 am

newm ce ze more bit glih peugeot jaz niti slucajno nebi vzel p207 ker se slisi kt bi macka nategvou!verjem cist antipaticen zvok ima pa tudi ce bos "butnila"sprednji odbijac bos mogla zamenat pou sprednga dela auta d bo auto tak kt je biu!pa da ti glede prostora na govorim...za manjse je cist ok sam ce se pa kaksen 190cm vanjga sprau bos mela p pol cabrio!!jaz osebno sem privrzenec peugout-u in mislim da je najboljsa izbira 308 ali pa 407.posteni in privlacni avti.p207 mi zgleda kot avto k so ga spredi p zadi mal potoukl d so ga lazi parkeral..

ivano
Nov uporabnik

Re: začetnica, peugeot 207

Napisal/-a ivano Po avg 22, 2016 9:49 pm

Sem v nakupu Peugeota 207 in me malo presenečajo visoke cene za tako star avto in da se novega 208 odpelje za okroglih 10k. Kakšna je fer cena za tegale npr.? Trenutna se mi zdi precej prenapihnjena?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11237009

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po avg 22, 2016 10:42 pm

Fer cena je tržna cena, po kateri se bo prodal - za tega brez opreme s tem motorjem največ 4-4,5 k €.

Ne vidim pa, da bi bile cene nasploh prenapihnjene. Imaš cel kup boljše ponudbe - npr to.
Naj sprašujemo vsakega, zakaj ima tako ceno? ;)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To avg 23, 2016 1:47 pm

ivano je napisal/-a:Sem v nakupu Peugeota 207 in me malo presenečajo visoke cene za tako star avto in da se novega 208 odpelje za okroglih 10k. Kakšna je fer cena za tegale npr.? Trenutna se mi zdi precej prenapihnjena?

http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11237009

Prvo 1.4 je mrtev motor in žejen drugo ČRNA ni BARVA! Se pregreva notranjost in klima ne dohaja hladiti!!! Torej 1.6 in srebrna ali bela barva !!!
PS 1.4 ima tudi probleme z hlajenem motorja nekam voda zginja! Po popravilu je lepše vozil in bil bolj odziven.
Torej 207 Da a NE črn in NE 1.4!

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax To avg 23, 2016 2:00 pm

To si pa čisto preveč na splošno povedal zdaj. 1.4 motor ne. pa veš,da so 3 izpeljanke 1.4 motorja? najšibkejša kot je v zgornjem srebrnem,je 75 konjev. Druga je 90 konjska in tretja je 95 konjska(VTi),to pa je že 20 konjev več od najšibkejšega 1.4 in se zagotovo pozna.

ivano
Nov uporabnik

Napisal/-a ivano To avg 23, 2016 2:26 pm

Za mestno vožnjo bo tudi 75KM dovolj.. Pomoje me prodajalec nekam pošlje, če ponudim 4500€.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo To avg 23, 2016 5:33 pm

207 nisem imel, sem pa 206 in 1.4 / 75km motor je čisto dovolj za normalno in tudi bolj živahno vožnjo, poraba je pa med 6.5 in 8, odvisno od teže desne noge.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 To avg 23, 2016 6:24 pm

Pač sem napisal kar vem o tem vozilu Črne barve in 1.4 75KM letnik 2009 v 3 letih kar je bil uporabljan za dostavo ali nabavo. :D

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To avg 23, 2016 8:13 pm

6.5l je pesek v oči. Za normalno tekočo, mešano vožnjo lahko prišteješ še 1l.

1.4 16v z 95hp ima nižjo porabo kot 75hp, če ju pa še malo naložiš bo pa še večja razlika. O živahnosti pa ne rabim razglabljat med njima
Lp

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To avg 23, 2016 8:32 pm

Lahko kdaj vsaj malo preveriš take trditve? :twisted: :evil:
Po spritmonitorju ima povprečno manj kot 7 in to tudi po nemških AC.

Močnejši ima pa 2 dl većjo porabo in ne manjšo. Sicer je to odvisno bolj od drugačnega načina vožnje (drugačne zahteve kupcev) in ne toliko od samega motorja.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 10 gostov