Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

pissdrunx
Nov uporabnik

avto za jurja :)

Napisal/-a pissdrunx Po okt 10, 2016 12:53 pm

mislim, da je naslov dovolj zgovoren...rabim nekaj za od A do B, večinoma krajše relacije.
V mislih sem imel ford focus 1.6, 16v, mazda 332, nissan almera, clio...kaj bi priporočali? Kot cena avta bi rad, da so tudi stroški vzdrževanja nizki.
lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: avto za jurja :)

Napisal/-a lancia hf Po okt 10, 2016 1:07 pm

iz lastnih izkušenj ti lahko povem da za tako ceno ne smeš gledat karoserije ampak vse ostalo.
Saj za take € ne boš dobil lep avtomobil in da bo povrhu še brezhiben.
Glej da je samo karoserisko malo opraskan ali butnjen in da je motor menjalnik in podvozje ok.
Tako jaz gledam in nisem imel še nikoli nobenih večjih problemov z takimi avtomobili od 800 pa do 1500€, ker več pa ne dam za avto za vsakodnevno uporabo
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
ojnica
aka Sonček

Kraj: daleč še iz Vrhnike

Napisal/-a ojnica Po okt 10, 2016 7:01 pm

Vzameš tistega, ki je najbolj ohranjen, dobil boš 16let+ str avto, ampak če boš nekoliko dlje časa iskal se da dobit tud kot nov rabljen avto.

Focusa sem 1 teden nazaj gledal za 500 evrov, sam pleh je bil vredu, mehansko tud,...

pissdrunx
Nov uporabnik

Napisal/-a pissdrunx Po okt 10, 2016 7:32 pm

focusi bi naj bli pocinkani, tak da če ni karamboliran načeloma nebi smel rjavet, ali pač?

Uporabniški avatar
whitee
Uporabnik

Kraj: Kozje

Napisal/-a whitee Po okt 10, 2016 9:46 pm

Rjavijo pragi, vrata, obrobe... Tako da ne vem koliko je ta avto pocinkan haha. Je pa kolega pol leta nazaj rihtal vse to.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To okt 11, 2016 7:21 am

pissdrunx je napisal/-a:focusi bi naj bli pocinkani, tak da če ni karamboliran načeloma nebi smel rjavet, ali pač?

Poznam tri fokuse prve generacije v moji bližnji soseščini (2 soseda v isti ulici + 1 sodelavec), pa prav vsi imajo pregnite spodnje robove vrat, eden pa tudi prag in zadnje obrobe. Tko da prav veliko cinka niso videli....
Ma pa en kolega Volvota letnik 83, ta je pa res pocinkan. Ko ja razdiral, skoraj ni bil rje, pa je avto stal zunaj tako dolgo, da je imel mah po šipah :lol:

pissdrunx
Nov uporabnik

Napisal/-a pissdrunx To okt 11, 2016 9:37 am

se mi je zdel čudno, da bi bli...nekje sem prebral zgleda. Ene 10 let nazaj je foter nabavu novega mondeota, pa je po enem letu mel rjava vrata, pa je bil garažiran. So takrat menjali pod garancijo sicer... kakorkoli, torej pri focusu pazim na rjo,kot na vseh ostalih :) hvala.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder To okt 11, 2016 7:15 pm

Lahko tudi razred nizje, ford fiesta namesto focus. V teoriji bi morala bit malo cenejsa za vzdrzevat (jasno pa, toliko slabsi avto).
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas To okt 11, 2016 8:04 pm

Pocinkana so vsa francoska in italijanska vozila - v celoti.
Če se motim, me popravite.

M
Stalni uporabnik

Napisal/-a M So okt 29, 2016 7:24 am

Jaz imam naprodaj TOLE, avto je več kot korekten. Tudi pri ceni je še prostor...
Never argue with an id*ot. He would just drag you down to his level and beat you with experience.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov