Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

hippo
Poznavalec foruma

Re: Audi 1.8T motor - kvaliteta?

Napisal/-a hippo Sr avg 06, 2014 6:11 am

Demichelis je napisal/-a:Pozdravljeni,

pozna kdo ta avtomobil?

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=872 ... %201.8%20T

Rad bi čimveč informacij, če je to le možno, sam nimam nikakršnih izkušenj z motorjem 1.8t

Večina teh avtov je s tipom motorja AEB, ki so se vgrajevali tamo do leta 99-00. Motorji so sicer ok, ampak malce leni v nižjih obratih (govorimo do 3.000 rpm).
Mnogo bolje se obnesejo AWT motorji, ki so bolj prožni, pa še e-gas so, tako da se da ceneje vgraditi tempomat (v kolikor ga nima).
Pa sploh so faceliftani A6 (modelno leto 2002 naprej) bolj kvalitetni (roke, zatesnitev kabine).
Na splošno so pa A6 super avtomobili.

Demichelis
Nov uporabnik

Napisal/-a Demichelis Pe avg 08, 2014 2:18 pm

Hvala za info! Kakšne so pa kaj porabe the motorjev? Ne glede na "manjši" 1.8 motor, verjetno precejšnjo vlogo igra teža avtomobila...predvidevam, da so kar požrešni?

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Pe avg 08, 2014 2:41 pm

Demichelis je napisal/-a:Hvala za info! Kakšne so pa kaj porabe the motorjev? Ne glede na "manjši" 1.8 motor, verjetno precejšnjo vlogo igra teža avtomobila...predvidevam, da so kar požrešni?

Tam od 9 do 10l ;)

jordan
Novinec

Napisal/-a jordan Pe avg 08, 2014 4:06 pm

Poraba 1.8t z 180ps pri meni je 8,5 l po prevozenih 30.000km, ima pa avto le slabih 1200kg. Vozim pa hitro po mestu in AC recimo do 150km/h. Veliko, a na koncu je dejanska poraba zelo podobna modernim TSI motorjem, če upostevam, da imajo slednji dosti manj konjev.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Pe avg 08, 2014 4:42 pm

A6 avant 1.8T 150 KM - poraba cca 9l, večinoma primestna vožnja, malček relacije. Ko je bil čipan je imel porabo 8,5 l. Avto ima 1550 kg.

Demichelis
Nov uporabnik

Napisal/-a Demichelis Če avg 28, 2014 9:45 am

Hvala vsem, na koncu sem se odločil za bmw e39 525d...bo treba še malo našparati, ker bi še najraje imel A6 karavana po možnosti kakšna S line od letnika 2005 in naprej.

ekofon
Nov uporabnik

Napisal/-a ekofon Ne nov 06, 2016 9:55 am

sašo5 je napisal/-a:
silencer_ je napisal/-a: odlocil, da popvprasam za mnenja vse tiste, ki imate tak avto (zanima me od letnika 2001 naprej, se pravi B6) oz ste imeli izkusnje z njim, da vidim koliko je resnice v teh izjavah. :?:

....najkvalitetnejše in najbolješe kar se je zadnjih 15/16 let pojavilo na tržišču in je dostopno tudi navadnim smrtnikom: imel sem tri, v A4 (1995, 1998, 2001) z vsemi tremi sem naredil preko 400.000 km nikoli, ampak res nikoli niti najmanjšega problema, kar se tiče motorja(prva dva čipana od začetka) - ostalo ne komentiram; je pa res, da sem bil vedno prvi lastnik omenjenih vozil. Tazadnji B6 je šel lani pri novem kastniku v totalko, prvi 1995 B5 ne vem kje je, srednji B5 1998 čipan in z močnejšo turbino, kompletnim ABT-om (izpuh) (215 konjčkov) se še danes vozi nekje v Novem mestu ima preko 300.000 km (videl sem ga lani v termah Čatež) temno rdeča barva biserna- zgleda tudi nvzven še kar spodobno, glede na 10 let matranja).....................zdej, in od koga boš pa ti kupil, pa vedi da je loterija in ko začne to in ono zaj....... vsi išejo krivca v avtomobilu, noben pa ne v lastniku- in ta avto oz.motor mora vozit nekdo, ki dejansko ve kaj vozi in kaj mora nuditi avtu, da mu bo le ta to vračal......zadovoljstvo je nepopisno....

P.S vsekakor poznavalca s sabo oz. nekoga ki dela na servisu in se srečuje s takimi motorji, sam ga slišim na 200 metrov in vidim oz. čujem kaj je narobe, kaj šele če bi ga vozil na probo - pa vedi še to: dobrih je malo, pazljivost ni odveč, raje malo počakaj in se ne zaletavaj: ker poklopit se morajo tri stvari, pa še pol nisi zihr; da je od prvega lasnika(ker drugi je vedno "drugi" čeprav je še šesti), da ni bil zbit in da je okol stroja vse tako kot sem napisal zgoraj(ima adekvatno olje menjano vsaj na 15.000, če bi pa še konstantno lastniki 98/100 bencin tankali, potem še s katalizatorjem te razno zamazanijo ni dodatnih težav....)

Če kaj najdeš, pripoaj slike da vidimo še ostali - če je pa v širšem območju mojega konca, pa rade volje tudi sam pogledam....

???
http://www.avto.net/Ads/details.asp?ID=11462102

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 06, 2016 10:12 am

citiral si 8 let staro temo, pa ajd:
lej, to je 800€ :arrow: greš, kupiš, se odpelješ, voziš mesec/dva, vidiš kaj se pojavlja, kako se zadeva obnaša, si zadovljen, daš kak € da popidenaš malenkosti, če slučajno uvidiš, da bi ti znal "voz" mesečno 1/2 plače spipat, isti moment znjim na net in zopet se bo nekdo našel ti odkartat tisti drobiž, ki si ga ti odšel.....tako jaz gledam na to_neke velike drame delat okol takih avtov je brez veze, škoda tako časa, kot denarja - uvidiš namereč takoj "je ali ni"...

kseb
Novinec

Napisal/-a kseb Ne nov 06, 2016 1:18 pm

Še moje razmišljanje: ko nekdo napiše kaj vse je zamenjal na starem avtomobilu poleg rednega vzdrževanja in našteje popravila za par sto EUR potem je jasno, da je avto poiskušal popraviti, vendar je vmes ugotovil, da je na avtu še veliko napak in so potrebna popravila, ki presegajo vrednost avtomobila, zato se odloči, da ga bo prodal.

Nihče pri zdravi pameti ne bo popravil avta v nulo in dal za popravila kup denarja, zato, da bo brezhiben avto prodal npr. 100 EUR dražje.

Pa dober nakup

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Ne nov 06, 2016 1:50 pm

Imel AWC motor 1.8T letnik 2001.Motor je delal bp še olja ni pil okol njega je pa vse crkval EGR počen kolektor, počeno ohišje turbine... MAF se da očistit z alkoholom. Motor je odličen in močan okolica pa crkuje. Zanimivo je, nisem menjal pogonskega jermena :huh: ker ni bilo potrebe :mrgreen:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 7 gostov