Jaz osebno ti predlagam Berlingota ali Scenica ju imamo doma že 20 let in smo več kot zadovoljni. Med drugim tudi Meriva in Dacia z LPG-jem ni slaba izbira, ker se da s plinom kar dosti prihraniti.
Ne vem zakaj ljudje ŠE KAR naprej posiljujete nakupovalce avtomobilov z dizli. Dizel je drek in gre iz prodaje po letu 2025, veliko uspeha takrat ob prodaji teh vaših smrdljivcev zasmrdenih. Haha

Upam tudi, da na AMZS uvedejo dejanske meritve izpusta trdih delcev in da se dizle dodatno obdavči +500%.
Da se vrnem na temo

. Poskusi tudi variante avtomobilov s 5 prestavami in 6, če so seveda na voljo. Močno ti predlagam 6 prestav tudi, če se voziš samo po regionalkah pride prav in se prihrani nekaj goriva.
Meni osebno je v avtu najbolj pomembna pozicija za volanom in varnost. Na karavane sem alergičen, ker so po večini nizki avti stisnjeni v armaturko samo zaradi velikega prtljažnika in sedenje ravno ni podobno sedenju ampak napol ležanju. Govorim zase ker sem visok 200cm in po takem trpinčenju v avtu kaj hitro doletim hekšus.
Po drugi strani, če nimaš namena imet otrok še nekaj časa, se mi zdi nakup takšnega avta ne smiseln samo zaradi tiste pasje škatle. Jaz bi ti po domače rekel, najdi manjšo škatlo za psa ali pa psa zamenjaj za manjšega

haha.
Definitivno pa pot pod noge v avtohiše in pregledat vse kar si naštela. Nihče v avtohiši te nebo gledal jezno in te nagnal, zato so tam, da vsaj nekaj delajo.
Lp