P2008 je napisal/-a:@hippo
Pa še to, S-Max je razred Tourana in po prostoru nič ne zaostaja, kvečjemu vodi ...zgleda manjši, ker je škatlaste oblike in ni tako napihnjen kot S-Max...skratka bolj pregleden in primeren za mesto.
P2008 je napisal/-a:@ hippo
Še zmeraj trdim, da spadata v isti velikostni razred. Ne vem po katerem kriteriju nebi spadala v isti razred?
Nisem primerjal Focusa in Tourana, želel sem samo povedati, da vem kako se peljejo Fordi in VWji, saj imam oba doma...in tako ne preferiram ne ene niti druge znamke, kot nekateri tukaj.
Ja pa lahko bi še hkrati dodal, da je bil včasih VW Sharan = Ford Galaxy. Čez VW toliko pljuvaš, potem daj še čez Forda.
Sicer pa ne vem, zakaj se debatira o starih avtih. Debata, kaj in kako je bilo prej, je brezpredmetna. OP išče nov ali leto star avto in ga stari modeli prav nič ne tangirajo.
@ maniaxxx
Ne vem kje si našel mehke materiale itd. Sem v neki temi pred kratkim ravno napisal, da ima Opel Zafira Tourer neprimerno mehkejše materiale kot VW Touran.
Skratka, OP je želel pomoč glede avta do 20k eur (nov oz. do 1 leta starosti). Predlagal sem mu VW Touran 2016 za nekaj 100 eur nad 20k eur. Vi mu predlagate S-max oz. Galaxy. Žal nisem uspel najti dotičnega avta za tak denar. Razen če vzame stari model, nekaj let rabljenega, uvoženega z magičnimi kilometri.
Torej namesto, da bi OPju pomagali pri iskanju avta s konkretnimi in smiselnimi predlogi (cenovni, starostni in velikostni okvir, ki ga je OP navedel), sedaj nabijamo brez zvezen off topic.
esem je napisal/-a:To je itak že dolgo znano (da normativov nihče ne dosega), zato ne vem, kaj hočeš povedat. Je pa očitno, da noćeš povedat, da je VAG namenoma vgrajeval prevarantski software. Ni jasno, zakaj braniš VW - menda nočeš, da goljufi vladajo svetu, ali pak ja?
Za malo čez 20 k € se dobi povsem NOV C4 Grand Picasso z dizlom in ne neka stara goljufiva VAG j***a.
So pa Picassoji dolgo vrsto let sloveli kot najbolj zanesljivi enoprostorci od vseh na tržišču in gotovo C4 GP po (pravkar narejenem) faceliftu ne bo daleč.
maniaxxx je napisal/-a:Če bi ljudje ne bili takšni kot so, bi točno to iskali pri vozilih. Vozne lastnosti....tako je pa samo vazno ker ma mehkejšo plastiko pa večji ekran, seveda najvažnejša je pa značka
P2008 je napisal/-a: Niti toliko nisi, da bi preveril koliko litrov velik prtljažnik imata. Merjeno po ISO 3832 ima S-Max 700l, Touran pa 834l, merjeno do višine roloja.
DX5050 je napisal/-a:c-max=golf sportsvan
hippo je napisal/-a:Do druge vrste sta S-max in Galaxy popolnoma enaka, potem pa ima Galaxy bolj šktatlast zadek kot S-max in je v tretji vrsti malo več prostora za glave kot pri S-maxu.
DX5050 je napisal/-a:tole je kar zakompliceran ja....ampak jaz bi jih razvrstil nekako takole:
galaxy=sharan > s-max > touran > c-max=golf sportsvan > b-max
wildbliw je napisal/-a:Niti najmanj ne. C-max je utesnjen avto s sicer prostornim prtlažnikom, Golf Sportsvan je pa pravo razkošje prostora z relativno majnim prtlažnikom (še vednio nekaj litrov več od C-maxa).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov