Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

mstipic
Nov uporabnik

Družinski voz do 10k eur (Ford Mondeo ipd)

Napisal/-a mstipic To jun 06, 2017 5:17 pm

Sodelavec išče družinski avtomobil do 10k eur in se je obrnil name za pomoč, jaz pa kaj drugega kot bavarcev in folcvagnov niti ne poznam...

Torej, trenutno vozi enoprostorca starega S-Max bencinarja, sedaj pa gleda v smeri večjih karavanov.

Njegova prva izbira Ford Mondero Karavan 
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... splay=Ford

Ve kdo kaj povedati o tem avtomobilu oz. modelu? Je kakšna boljša alternativa za ta denar?

Njegove potrebe/želje:
- obvezno karavan ali nekaj prostornega za 4 člansko družino z ogromno prtljage (med vikendi se selijo sem in tja)
- vsaj 130hp (občasno so dosti na AC)
- do 10k eur
- ročni ali pa avtomatik - če je menjalnik res dober
- diesel/bencinar ni tako pomembno, dizle je začel gledati enostavno ker ni prave ponudbe bencinskih motorjev na našem trgu
- 2010 ali novejše, alergičen je na starosta avtomobila...
- po možnosti od avtohiše, da lahko da starega v račun

titanius
Uporabnik

Re: Družinski voz do 10k eur (Ford Mondeo ipd)

Napisal/-a titanius To jun 06, 2017 10:13 pm

Citroen C5 je tud za pogledat, cenovno je v rangu Mondea. Megane je morda malo manjši kot ta dva, Passat je pa kar konkretno dražji in bi ga za ta denar težko našel mlajšega od 2011. Tudi sam sem v procesu nabave karavana in sem interesent samo za C5.

vvvvvti
Nov uporabnik

Napisal/-a vvvvvti Sr jun 07, 2017 1:36 pm

Predlagam Renault Grand Scenic. Ta avto je res prostoren. Če menja za S-maxa, mu bo večina avtov premajhnih...
Za omenjen denar se dobijo tudi letniki 2013.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jun 07, 2017 1:51 pm

Moj glas, za Renault scenika grand, od leta 2012 so vgrajevali 1.6 dci 130, zelo tih, varčen motor in ima ketno.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

yeo
Novinec

Napisal/-a yeo Sr jun 07, 2017 7:30 pm

Bom odgovoril iz lastnih izkušenj. Glede na to da ima sedaj s-maxa, mu scenic nikakor ne bo ugajal, že ko se notri usedeš je čisto drugačen občutek, pač vse bol renojevsko in jaz iz forda na renoja nikakor ne morem presest :)
Tudi sam sem imel s-maxa in si zaželel limuzine. Šel sem na test z insignijo in še par avtoov in vedno, ko sem se usedel nazaj v s-maxa sem se usedel bolj udobno v star avto kot nov ;) na koncu sem tudi sam pristal na mondeotu, ker mi noben drug ni ugajal, tako me je s-max razvadil..

Pa ni treba zdaj začet napadat pa žalit, samo svojo izkušnjo sem povedal, pa nisem ford fan..

Uporabniški avatar
avto fan1308
Stalni uporabnik

Kraj: Koper-Ljubljana

Napisal/-a avto fan1308 So jun 10, 2017 2:50 pm

Moj glas gre za C5 katerega imam tudi sam...po udobju zmaga mondea pa tudi zdajšnjega s-maxa priporočam.

lpV
Golf 7.5 R 2017 2023 ->
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov