Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

cvetlica
Nov uporabnik

nakup tiguana

Napisal/-a cvetlica So jun 03, 2017 9:36 pm

Kupujem avto, star cca 3 leta, pa me zanima vase mnenje glede spodnjega linka.
Kolebam med RAV4, TIGUANOM IN Q3.
q3 mi je sicer malo drag. Kaj mislite glede Tiguana? Hmmm novi mi je zelo vseč, stari malo manj.
Bi mi pripel kdo link, kjer bi preverila, kaksne so porabe goriva dolocenih avtov?
Če na oglasu piše Unfallfrei ali to pomeni, da ni bil poskodovan? Ali je na starni MOBILE.DE zapisano, če je bil avto zaleten? A je to tako kot pri nas?
In koliko bi prisel moj avto s spleta v SLO, ce mi ga pripelje uvoznik in koliko, ce ga grem sama iskat?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... &scopeId=C

Hvala vnaprej.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Re: nakup tiguana

Napisal/-a limas Ne jun 04, 2017 8:27 am

Posrednik bi ti vzel od 1000 ojrov navzgor. Raje pojdi sam.
Unfallfrei pomeni, da pri popravilu niso bili zamenjani deli (npr blatnik, odbijač...). Vrednost popravil pa ne sme preseči določene vsote, če se ne motim 800 e. Torej je tudi Unfallfrei avto lahko lakiran, zato zastavi prodajalcu nekaj dodatnih vprašanj: npr. kje je bil lakiran (Lackschaden...)? Če je bil bolj konkretno zaleten je to Unfallwagen. Ponavadi napišejo tudi kateri deli so bili poškodovani in zamenjani, ni pa nujno.

Ne zanašaj se na vse kar je napisano v oglasu in si avto dobro oglej. Tudi v Nemčiji se na veliko muti, res, da veliko manj kot pri nas.
100% se lahko zanašaš le na Dekra certifikat, ki ga uporabljajo nekateri najuglednejši dilerji.

Priporočam, da greš sam po avto. V pomoč ti bo tale blog:
http://borut.net/uvoz-avtomobila-iz-nem ... eu-drugic/

Dr.M3
Uporabnik

Re: nakup tiguana

Napisal/-a Dr.M3 So jun 10, 2017 10:38 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira!

Ma ja no. Tip nima pojma kako vse skup poteka. In ti bi ga kar gor poslal. Raje dam dilerju tisočaka in mi uvozi avto, brez da sam po Nemčiji skačem. :lol:
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov