Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

bluesman
Novinec

avtomatik do 4500 eur

Napisal/-a bluesman Sr jun 07, 2017 8:30 pm

Pozdravljeni,

kupujem avto za ženo.

Osnovne zahteve: avtomatski menjalnik, bencinar, park senzorji vsaj vzadaj in klimatska naprava.

Gledal sem tole:

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... %20Emotion

Budget je okoli 4000 eur.

Letnik ni pomemben, more pa biti koliko toliko ok za vozit vsaj dve leti brez nekih posegov.

Za alternativne predloge se priporočam.

LP

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: avtomatik do 4500 eur

Napisal/-a mrtwelvetrees Sr jun 07, 2017 10:04 pm

Koliko je pa stara, če ni skrivnost, če je starejša, ji boš hvaležen če ji boš zrihtal nekaj kjer se višje sedi.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: avtomatik do 4500 eur

Napisal/-a sonic Sr jun 14, 2017 1:35 pm

Tale avto iz linka (Fiat Bravo) mislim da nima pravega avtomatskega menjalnika, temveč Dualogic, robotiziran ročni menjalnik. No saj za voznika je načeloma isto, ni ti treba kvačkat šalthebla pa se ukvarjat s sklopko. Ampak vseeno meni tole ne deluje enako zaupanja vredno kot klasičen avtomatik s pretvornikom navora, in kar sem prebral o tem avtomatiku na linku spodaj, sklepam da je totalen šit.

Išči raje avto, ki ima klasičen avtomatski mejalnik ali pa DSG, drugega jaz ne bi jemal. (še DSG je lahko problematičen, vsaj na nevzdrževanem starem avtu; nikakor pa ne bi zaupal Fordovemu Powershift menjalniku, v Avstraliji mu rečejo PowerSHIT).

OK avtomatike znajo delat Američani, Japonci pa morda še Švabi, ostalega bi se jaz izognil v širokem loku.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov