Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Re: Škoda Kodiaq DSG 4x4 2017 ali BMW X3 X-Drive 2014

Napisal/-a robertos_664 So avg 26, 2017 6:40 pm

pskoda je napisal/-a:Človek božji ti nimaš pojma kaj vse ponuja bmw. Ima motorje, podvozja, eksotiko, prestiž,..., ki mu Mazda tudi do gležna ne doseže.
Ta dva primerjat med sabo je brezveze

če iščeš avto za določeno vsoto, recimo 40k€ je po moje boljša izbira mazda, ker v mazdi dobiš v tem rangu boljše materiale in več opreme. Če kupuješ bmw pa moraš malo bolj globoko v žep pogledat, ker drugače imaš od zgoraj naštetega samo prestiž, ki si ga lahko vtakneš veš kam.. oni bmw x3 za 40.000 je pa res ful eksotičen ja :) pa mislim da mazda dela bolj zanesljive dizle od bmwjevega 2.0 za katerega se ne širijo ravno dobre govorice..

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt So avg 26, 2017 7:40 pm

Ker sem ze ravno jaz privlekel ven vec kot ocitno avtorju nezanimivo mazdo cx5. Bmw 5 (prejsnja generacija) se je skozi ovinke sicer vozila super (pa se tudi cenejsi avtomobili vozijo lahko podobno), v notranjosti so bili sami mehki materiali, po udobju in tihosti pa ji je bil zelo blizu bistveno cenejsi avto (namerno ne bom omenjal kateri). Kar mazda kaze z zadnjimi avtomobili je nedvomno korak proti premium klasi, sploh je to ocitno pri cx5.

Ker pa je za avtorja teme nerelevantna, pa je skoda, da se jo sploh omenja tule.

Safirius
Nov uporabnik

Napisal/-a Safirius So avg 26, 2017 8:09 pm

D12J12 je napisal/-a:Očitno gledam drugače in ne vidim tega kot vi, pri bosanskem motornem vozilu :D. Vsakdo kdaj premišljuje, kaj bi kupil, če bi imel denar in niti enkrat nisem pomislil na bmwja, če že v tem rangu, takoj lexusa. Bmw je navaden voz, ki ima spredaj propeler, ne parira na nobenem področju, ker vedno se najde nekdo, ki ima neko stvar še boljšo. Premium znamke so tiste, katere mi gledamo samo na slikah, ker so samo za določeno peščico ljudi :D .

Lexus je pošast od avtomobila, ter je definitivno višjega razreda, prijatelj je testno dobil za poskusit hybrida in je rekel, da je to notri po kvaliteti limuzina, in se še Audi lahko skrije, BMW pa niti do kolen ne pride.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So avg 26, 2017 10:36 pm

Pa ima ta tvoj prijatelj dovolj kompetenc, da tako sodi o razlikah med naštetimi avti?
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne avg 27, 2017 6:21 am

Kaj to če kupim premium znamko, ali zame še veljajo cestno prometna pravila? Ali lahko vlečemo vzporednice s premium znamko Spar in Bmw? A sem potem kaj več, ko si lastim te premium znamke?

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne avg 27, 2017 7:45 am

Safirius je napisal/-a:
D12J12 je napisal/-a:Očitno gledam drugače in ne vidim tega kot vi, pri bosanskem motornem vozilu :D. Vsakdo kdaj premišljuje, kaj bi kupil, če bi imel denar in niti enkrat nisem pomislil na bmwja, če že v tem rangu, takoj lexusa. Bmw je navaden voz, ki ima spredaj propeler, ne parira na nobenem področju, ker vedno se najde nekdo, ki ima neko stvar še boljšo. Premium znamke so tiste, katere mi gledamo samo na slikah, ker so samo za določeno peščico ljudi :D .

Lexus je pošast od avtomobila, ter je definitivno višjega razreda, prijatelj je testno dobil za poskusit hybrida in je rekel, da je to notri po kvaliteti limuzina, in se še Audi lahko skrije, BMW pa niti do kolen ne pride.

Jaz sem pa vozil BMW 330e in Lexusa IS 300h, materiali v BMW so boljši, kdo ima potem prav?

P2008
Novinec

Napisal/-a P2008 Ne avg 27, 2017 7:58 am

Noben..."najboljši" so v Mazdi 5, vsaj po zgoraj prebranih postih, hehehehe! :mrgreen:

On-topic:
moj glas gre tudi Škodi Kodiaq...mislim, da trenutno dobiš pri njej največ za ta denar.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne avg 27, 2017 9:15 am

BMW ali AUDI so neprimerljivi z Lexusom ali bog ne daj z Mazdo....(v Mazdi pa materijali :roll: pa ja da ne..... :lol: )

v tem primeru (kar sprašuje autor) bi se definitvno odločil za Kodiaqa, osebno če bi pa kupoval tak auto, pa novega Tiguana (mogoče S. Ateco)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne avg 27, 2017 9:20 am

:D
V Bmwju in Audiju je to premium žlahtna plastika, medtem ko je v Mazdi in Lexsusu le plastika. To je zelo pomembno v življenju, da človek loči zrno od zrna.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Ne avg 27, 2017 10:09 am

Torej, če zaključimo in povzamemo je najbolj pomembna plastika in izgled notranjosti :D . Zanesljivost nas ne zanima, ker je lepše biti naslonjen na mehki plastiki kot pa na trdi, ko čakaš vlečno :lol: .

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne avg 27, 2017 10:28 am

Eni pišete, da kao mazda je najbolj zanesljiva in se ne more nič pokvariti vse drugo pa crkuje kot po tekočem traku.

Imel sem že veliko novih avtomobilov različnih znamk z turbinam in tudi brez (čeprav nikoli več ne kupim brez turba) in me še NOBEN ni pustil na cesti tudi nobene turbine nisem menjal
Lp

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Ne avg 27, 2017 11:42 am

Vsak avto se je in se bo pokvaril, to je dejstvo. Nobena znamka ni boljša od druge, je pa razlika pri lastnikih, kako skrbijo za svoje vozilo. Tako da, prerekanje kaj je bolje ni primerno, bolj bi bilo smiselno, kdo bolje skrbi za svoj voz. Tebi se ni pokvarilo nobeno vozilo, torej je razlog v tebi ne v motorju, ker si primerno uporabljal in skrbel za vozilo. Vsak lahko v enem dnevu uniči motor, ni nobena znanost, redkost je pa vozilo ohranjati v ideali. Nepokvarljivosti ne pripisovati vozilu, ampak svoji sposobnosti in znanju.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po avg 28, 2017 10:54 am

Takšne teme so najbolj nehvaležne, ker dejavnikov je mali milijon in preferenc ravno tako.

Jaz sem si lastil tako BMW kakot tudi Škodo - oboje je bilo za tisti svoj čas in namen takrat meni osebno najboljša izbira.
Zato tukaj ne bomo nikoli prišli do enotnega mnenja.

Avtorju teme priporočam naj se kot prvo zapelje z obema avtomobiloma in potem vidi kaj mu sploh paše oz kaj ceni pri enem in drugem.
Potem naj se vpraša glede lastništva avtomobila - koliko časa ga misli imeti oz koliko kilometrov bo naredil.
Potem dejstvo okoli garancije - bo želel varno zavetje uradnega servisa, ali pa bo lahko zamenjal avto za drugi v primeru da bo le-ta šel k vragu oz bodo stroški popravila visoki.

X3 stane za vzdrževanje enako kot kot je bil nov - to da je sedaj tako "poceni" ne pomeni da bodo zavorni koluti recimo tudi kaj cenejši. Potem če ima veliko kilometrov za sabo - kaj vse pride na vrsto in za kakšen denar ko je treba to vzdrževati - primer je veliki servis. Pri novem avtu dobiš tudi recimo nove gume, rabljen pa spet vprašanje kaj si našel - to dam kot primer....

Skratka drugi korak naj bo en premišljen in računsko osnovan, da ugotoviš finančno plat cele zgodbe oz lastništva enega ali drugega avtomobila.

Osebno bom tako rekel - Škoda sveda ni premium znamka, res pa je da je nekdo napisal da ima lahko avto veliko lastnosti in mogoče celo boljše kot tipičen BMW primerek. Mogoče nima takšne zvočne izolacije v notranjosti kot X3, ima pa 3 leta mlajši in modernejši infotainment lahko; povezljiv z android auto. Lahko je LED osvetlitev.... marsikaj kar je pač v času z korakom - ti je to pomembno ali ne?

Po drugi strani lahko najdeš X3 z vrhunsko opremu in finim usnjem, pa da je lepo vzdrževan, potrošen material ala zavore, gume so tudi OK in ne bodo nek takojšen strošek... Če je TOP oprema, pa temu primerno vzdrževan - zakaj pa ne? Konec koncev sem pri svoji Laguni Coupe zaradi nivoja kako je avto bil doteran in vzdrževan velikokrat dobil vprašanje če je to nek novi Renault na trgu, pa je bil avto dejanko 8 let star! :)

-Koliko pa stane tvoj zavarovalni paket pri enem in drugem?
Vse to so stroški o akterih je treba razmisliti.

2.0 Diesel od BMW ima svoje težave, - poglej ali je avto bil vpoklican oz,da je tista ketna ipd že bila uradno poservisirana kot je treba, da avto ne bo imel še ta visok strošek popravila. Tudi novi X3 bo spustil cene 2014 letnikom, ker je pač star model. -Boš ta avto posledično potem prodal čez par let za drobiž ali ne?

Nasprotno pri Škodi glede na "novost" se lahko pojavi marsikakšna težava, za katere še ne vemo recimo.

Pod črto je torej veliko za razmisliti in pretethati - konkretne poudbe in vozila pa ti bodo prevesila tehtnico v eno ali drugo smer.
-Osebno šele ko konkretno vidim med čem izbiram; se odločim; takole na pamet je bolj mlatenje prazne slame.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

blaze11
Novinec

Napisal/-a blaze11 Po avg 28, 2017 11:46 am

Zapelji se z obema z željeno opremo in kupi tistega pri katerem ti zaigra srce. Stroški vzdrževanja, novih gum tudi niso tako visoki. Sicer pa ne daješ zadnje eure ta avto. Kupi tistega v katetem se bolje počutiš!
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov