Takšne teme so najbolj nehvaležne, ker dejavnikov je mali milijon in preferenc ravno tako.
Jaz sem si lastil tako BMW kakot tudi Škodo - oboje je bilo za tisti svoj čas in namen takrat meni osebno najboljša izbira.
Zato tukaj ne bomo nikoli prišli do enotnega mnenja.
Avtorju teme priporočam naj se kot prvo zapelje z obema avtomobiloma in potem vidi kaj mu sploh paše oz kaj ceni pri enem in drugem.
Potem naj se vpraša glede lastništva avtomobila - koliko časa ga misli imeti oz koliko kilometrov bo naredil.
Potem dejstvo okoli garancije - bo želel varno zavetje uradnega servisa, ali pa bo lahko zamenjal avto za drugi v primeru da bo le-ta šel k vragu oz bodo stroški popravila visoki.
X3 stane za vzdrževanje enako kot kot je bil nov - to da je sedaj tako "poceni" ne pomeni da bodo zavorni koluti recimo tudi kaj cenejši. Potem če ima veliko kilometrov za sabo - kaj vse pride na vrsto in za kakšen denar ko je treba to vzdrževati - primer je veliki servis. Pri novem avtu dobiš tudi recimo nove gume, rabljen pa spet vprašanje kaj si našel - to dam kot primer....
Skratka drugi korak naj bo en premišljen in računsko osnovan, da ugotoviš finančno plat cele zgodbe oz lastništva enega ali drugega avtomobila.
Osebno bom tako rekel - Škoda sveda ni premium znamka, res pa je da je nekdo napisal da ima lahko avto veliko lastnosti in mogoče celo boljše kot tipičen BMW primerek. Mogoče nima takšne zvočne izolacije v notranjosti kot X3, ima pa 3 leta mlajši in modernejši infotainment lahko; povezljiv z android auto. Lahko je LED osvetlitev.... marsikaj kar je pač v času z korakom - ti je to pomembno ali ne?
Po drugi strani lahko najdeš X3 z vrhunsko opremu in finim usnjem, pa da je lepo vzdrževan, potrošen material ala zavore, gume so tudi OK in ne bodo nek takojšen strošek... Če je TOP oprema, pa temu primerno vzdrževan - zakaj pa ne? Konec koncev sem pri svoji Laguni Coupe zaradi nivoja kako je avto bil doteran in vzdrževan velikokrat dobil vprašanje če je to nek novi Renault na trgu, pa je bil avto dejanko 8 let star!

-Koliko pa stane tvoj zavarovalni paket pri enem in drugem?
Vse to so stroški o akterih je treba razmisliti.
2.0 Diesel od BMW ima svoje težave, - poglej ali je avto bil vpoklican oz,da je tista ketna ipd že bila uradno poservisirana kot je treba, da avto ne bo imel še ta visok strošek popravila. Tudi novi X3 bo spustil cene 2014 letnikom, ker je pač star model. -Boš ta avto posledično potem prodal čez par let za drobiž ali ne?
Nasprotno pri Škodi glede na "novost" se lahko pojavi marsikakšna težava, za katere še ne vemo recimo.
Pod črto je torej veliko za razmisliti in pretethati - konkretne poudbe in vozila pa ti bodo prevesila tehtnico v eno ali drugo smer.
-Osebno šele ko konkretno vidim med čem izbiram; se odločim; takole na pamet je bolj mlatenje prazne slame.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi