Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Re: nakup avta do ~ 2500€

Napisal/-a D12J12 Pe avg 04, 2017 12:53 pm

chad je napisal/-a:Se vidi slovensko razmišljanje, samo da je najceneje pa merna bosna. Mislim kaj ti pomaga ležaj za 13 eur, a ga boš vsako leto menjal? no ga tudi boš očitno, jaz ga v mojem lastništvu sploh nisem rabil menjat. Če se nek avto ne kvari, je vseeno če je takrat rezervni del dražji 20%, ker pri drugem avtu boš hitro s količino stroškovno že višje. Plus, vožnja avta k mehaniku, bit brez avta, čakat koliko bo, kdaj bo itd...ne odtehta najcenejših delov. Naj si raje kupi takšno corollo, vozil se bo boljše in avto bo delal, brez čunga lunga menjav ležajev in drugih neumnosti.

Forumaša je zanimalo s katerim vozilom bi prišel najceneje čez, zato clio. In pri tistih 900kilah bo vsak ležaj zdržal.
Sem Slovenec in ne razmišljam tako, kot si opisal. Vozim znamko za katero je pri nas zelo težko dobiti dele, rešuje me pa to, da so deli isti pri Volvotu in Fordu. In vedno, ko iščem kateri del, zahtevam pri forumašu na tem forumu le najboljše. In kako upaš trditi, da bo avto delal če bo Toyota? Sam sem imel okvaro dela, ki se sploh ne pokvari in ni bilo zaloge v evropi, smo del čakali iz Japonske. Potrkaj po lesi, si imel srečo.

Uporabniški avatar
D12J12
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a D12J12 Pe avg 04, 2017 12:56 pm

cashy je napisal/-a:
D12J12 je napisal/-a:Vidim, da ste takoj zašli iz teme.... Uporabniku je najbolj važno, da bo šparal in zato je clio idealen. Pisanje v smislu, ja meni je delal itd, tukaj ne pomeni nič. Sam se zaveda, da kupuje mačka v žaklu in da so okvare neizbežne. Cliota popraviš za male pare, kar pa za hondo in toyoto ne morem trditi.

Clio je pri nas doma že dobrih 7 let, od takrat smo naredili veliki servis, menjali vse zavore, amortizerje in blažilnike, hladilnik popravili z jajcem, prednje luči, menjali tesnilo na glavi, komplet sklopko in vsi stroški skupaj niso presegli 800€.

Glede na količino servisov, ki ste jih opravili, ste z 800 evri res prišli poceni skozi. Je pa tudi količina lahko problem.
ker lahko primerjam le s svojo izkušnjo, ko sem lastnik honde 7 let, so mene vsi servisi skupaj stali manj kot 500€ (menjalnik, izpušni sistem in akumulator). Povsem možno, da imam res ogromno srečo z avtom (potrkam na les).

Vse je bil potrošni material razen tesnila glave, katerega sem pa z svojim načinom vožnje uničil, no pa luči, ker je plastika porumenela. Kaj pa je bilo z menjalnikom? Spustil olje ali ležaj?

cashy
Novinec

Napisal/-a cashy Pe avg 04, 2017 1:17 pm

Ležaj
ne praš me nič, ker nič ne vem

zan9697
Nov uporabnik

Napisal/-a zan9697 Pe avg 04, 2017 4:03 pm

ojnica je napisal/-a:Majhna poraba bo težka, ker vsi bencinarji žrejo nekje 6-7l/100km, tist z dobrimi 5 litri se doseže izven mesta na regionalni pri 70km/h.
Poglejte za avte na plin 1.4-1.6 motorje. Poraba skoraj ista kot pri bencinarju s tem, da je plin po 60 centov.
Dizl HVALA ne, kot sem že omenil je brat lani kupil od sorodnika golfa 1.9 TDI za 2500 evrov, letos je menjal sklopko, cilinder in obnovil turbino in zato je dal vrtoglavih 1500 evrov, mehanik ima 15 evrov/uro. Še enmu bratu pa je seat 1.9 delal brez večjega problema 100.000km, pri prodaji je imel že 280.000km....sam počas bi blo treba kr nekaj vložit...škoda da se danes isti avto prodaja z 180.000km.
Govoril sem še z enim ko se je pohvalil s porabo dobre 4l na dizlu istočasno pa pove, da je dal za šobo 300 evrov. :lol:
In iz mojih izkušenj splača se vzet 1.4 motor pa d aima vsaj 90KM, sem imel polota 1.4 60km poraba skoz 7l, imel 1.4 100KM poraba dobre 6l.
Vsekakor pa se ej treba pred nakupom avto dobro pogledat, obvezno ga naj pregleda mehanik v delavnici....al pa a brezplačni tehnični pa bodo fantje tam 3x več vidli. srečno

Okej mogoče se nisem čisto opredelil... Če je poraba 6L, je to za naju že zadovoljiva (relativno nizka). Pod 6L vem da ne bom prišel z bencinarjem. Plin je vsekakor dobra zadeva, je pa nujno da je dobra plinska naprava... če ne lahko imaš več škode kot koristi od nje (izkušnje mojega sestriča so slabe z malo cenejšo varjanto predelave na plin).
Dizl tudi midva rajši ne bi... razen če bi kupovala od koga, ki ga dobro poznama...
1.4 so, vsaj kolikor jaz vem, splošno znani kot kar požrešni motorji... sem pa vsekakor veliko premleval med 1.4 in 1.2 in še sedaj nisem povsem prepričan..ampak z 1.4 pride malo dražja registracija, zavarovanje... verjetno tudi servisiranje
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na koncu denarja mi ostane cel mesec :D

zan9697
Nov uporabnik

Napisal/-a zan9697 Pe avg 04, 2017 4:12 pm

chad je napisal/-a:Ne razumem zakaj cliota. To je pa res mini duhamoren avto. To je za stare mame, da se peljejo v trgovino pa za mlade voznice 160cm visoke, ker jim je potem to velik avto. Res je toliko izbire za tak denar bencinarjov, ki so čisto solidno ohranjeni in poceni za vzdrževat. Če se boš na cliota omejil ti bo hitro žal. Daj budget nastavi na 2000 - 3000 eur pa boš marsikaj bolj zanimivega srečal. Pa 1.2 je tako...če hočeš po ac kam priti s tem, ga tiščiš v poden in z gasom v podnu poraba ne more biti 6 litrov.

Jaz sem imel vrsto let podobno corollo, sicer dizla..samo redno vzdrževanje, avto vedno brez težav. Ti bo takle avto naredil manj skrbi kot clio, da počutja v avtu ne omenjam.
http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... -i%20Terra

Vem da je avto majhen in vse prej kot nek luksuz..ampak kaj več pa rabiš kot študent. Sicer konec koncev je meni vseeno kateri avto le da je poceni za imeti in da mi je vsaj malo všeč... Do 3000€ bi lahko dal zgornjo omejitev, ampak stroške vzdrževanja ne sme imeti veliko višje kot clio... ker moj dohodek je poletno delo 2 meseca in štipendija (ki se večinoma vedno sproti zapravi za bivanje v LJ) ...tako da je zadnja stvar, ki jo hočem, da bi vso poletno plačo dal v vzdrževanja avta. Vsekakor še gledam ostale avte in še nisem 100% odločen za cliota. Velik ljudi mi predlaga hondo ali toyoto...in vsak reče, da če bom dobrga kupu ne bom nč šraufu... (če pa slabga, me bo pa drag koštau) :D Drugače je tale corolla zelo solidn avto za solidno ceno...bom pa še moral vsekakor mal forume prebrat kako dragi so kaj deli ipd.
Zadnjič spremenil zan9697, dne Pe avg 04, 2017 4:21 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

zan9697
Nov uporabnik

Napisal/-a zan9697 Pe avg 04, 2017 4:16 pm

D12J12 je napisal/-a:Vidim, da ste takoj zašli iz teme.... Uporabniku je najbolj važno, da bo šparal in zato je clio idealen. Pisanje v smislu, ja meni je delal itd, tukaj ne pomeni nič. Sam se zaveda, da kupuje mačka v žaklu in da so okvare neizbežne. Cliota popraviš za male pare, kar pa za hondo in toyoto ne morem trditi.

Clio je pri nas doma že dobrih 7 let, od takrat smo naredili veliki servis, menjali vse zavore, amortizerje in blažilnike, hladilnik popravili z jajcem, prednje luči, menjali tesnilo na glavi, komplet sklopko in vsi stroški skupaj niso presegli 800€.

Točno tako! :) Večji luksuz si bom prvošu ko bom zaposlen...dokler pa sem še študent pa nisem povsem prepričan če si lahko kaj boljšega kot clio sploh prvošim

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell So avg 05, 2017 5:19 pm

cliotov je za ta budžet toliko, da se boš samo zmedel :)

zan9697
Nov uporabnik

Napisal/-a zan9697 So avg 05, 2017 7:11 pm

edit mod
Predhodnega posta se NE citira

Haha to pa vem ja... čakam na dobro ponudbo :D

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Ne avg 06, 2017 3:17 pm

Tista tojora korola z oglasa velja za hudo pokvarljivo blago.
1.4 bencinski motor ima konstrukcijsko napako, tuji forumi (nemški in angleški) pa so polni horor zgodb o zaribanih motorjih.
Dokaz je tukaj:
http://avtonasveti.com/toyota-corolla-2 ... ra-tezava/
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/t ... olla-2002/

Tudi Japonci znajo hudo grešiti, le da v primerih tovarniških napak potihem vse zamenjajo, tudi cel motor, če je treba.

zan9697
Nov uporabnik

Napisal/-a zan9697 Ne avg 06, 2017 7:11 pm

Uf, hvala za informacijo..pol očitno ta model toyote odpade! Ziher je ziher :)

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Po avg 28, 2017 9:14 pm

Ker že par tednov ni novih odgovorov, predvidevam, da si že kupil in si bom drznil izposoditi temo. Namreč žena je po parih letih (končno!) dobila službo in moram bolj ali manj na hitro kupiti drugi avto, buđet je tam 2-2,5k€, vožen bo predvsem na kratke relacije (ca. 25km/dan) pretežno po ravnini, AC odpade, prehitevanja toliko kot nič, skratka iščem kolikor tolikor zanesljivo vozilo, da me s čim nižjimi stroški pripelje iz točke A v B in nazaj. Trenutno gledam Cliote, C2, C3, Twingo letnike tam 2005-2007 s prevoženimi od 100k pa do 200kkm. Kaj mi lahko najbolj priporočate za takšen buđet in način vožnje? Kateri motorjev pri posameznih modelih se je vredno izogibati? Hvala!

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics To avg 29, 2017 6:56 pm

Ker imam dobre izkušnje z Renault Clio 1.4 16V, letnik 2004, priporočam slednjega. Tudi 1.2 16V bo čisto dovolj za po mestu. Karkoli je potrebno menjati, je poceni.

http://www.avto.net/Ads/results.asp?zna ... PSORT=DESC

Uporabniški avatar
format
Novinec

Uporabniški avatar
bishop
Novinec

Kraj: Vodice

Napisal/-a bishop Sr avg 30, 2017 11:16 pm

Kaj pa kak punto? Mi smo sinu kupli punta 2002 letnik od prve lastnice. Sin se vozi vsak dan v Celje na faks(cca 75km v eno smer), pa avto dela k šus. S polnim tankom(cca 50€) naredi 700km.Do sedaj ni imel popolnoma nobenega problema. Ko pa bo, bo pa popravilo še cenejše kot clio. Vožnja s puntom je 100xboljša kot s cliotom(ga vozim v službi vsak dan).
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED ME!

salko
Nov uporabnik

Napisal/-a salko Pe sep 01, 2017 6:26 am

Ta teden sem si ogledal sigurno čez 15 avtov na celjskem, ljubljanskem, gorenjskem dolenjskem, na koncu se odločil za Hyundai Getz-a 1.1, l. 2008, slo poreklo, 1. lastnik, samo 80kkm prevoženih, za ceno malo manj od omenjenega buđeta, upam da mi dobro služi ...

pavel
Novinec

Napisal/-a pavel Pe sep 01, 2017 10:20 am

Mislim, da si dobro izbral. :)

zan9697
Nov uporabnik

Napisal/-a zan9697 Pe sep 01, 2017 5:10 pm

salko je napisal/-a:Ta teden sem si ogledal sigurno čez 15 avtov na celjskem, ljubljanskem, gorenjskem dolenjskem, na koncu se odločil za Hyundai Getz-a 1.1, l. 2008, slo poreklo, 1. lastnik, samo 80kkm prevoženih, za ceno malo manj od omenjenega buđeta, upam da mi dobro služi ...

Dober nakup. In kot si sklepal že sam, sem jaz res že kupil avto... in sicer čisto po nekem srečnem naključju sem od znanca kupil chevrolet aveo l.2008 1.4, zelo dobro ohranjen.

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Pe sep 01, 2017 5:17 pm

salko je napisal/-a:Ta teden sem si ogledal sigurno čez 15 avtov na celjskem, ljubljanskem, gorenjskem dolenjskem, na koncu se odločil za Hyundai Getz-a 1.1, l. 2008, slo poreklo, 1. lastnik, samo 80kkm prevoženih, za ceno malo manj od omenjenega buđeta, upam da mi dobro služi ...

Dobra izbira, avto praktično nima hib.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe sep 01, 2017 6:05 pm

Getz ima izključno in samo eno prednost - zanesljivost. Ima pa, če ga primerjamo s takratnimi konkurenti (ali novimi ali večjimi rabljenimi po podobni ceni), precej hib, od porabe in udobja dalje. Meni se zdi nonsense plačat za 10 let starega Getza več kot 1000-1800 €, odvisno od ohranjenosti (BTW - 80000 km po mestu je slabše kot 200 000 relacijskih km) in izvedbe. Enostavno ni vreden več, pa če se še tako trudijo ga prodat po višji ceni. Morda jih je zato toliko na A.netu, ker je cena pretirana in se ne prodajo? Je tu kdo sledil tej ponudbi in ve, kako hitro gredo s tako ceno?
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov