Trenuno imam peguota 206 16v bencinarja letnik 2003 145 000km. Zaradi nove službe relacijska voznja do ljubljane v obe smeri znaša 98km. Vožnja načeloma med 80-100km na uro NI avtoceste. Po mesecu vožnje mi je poraba padla iz 6,4l/100km na 6,2/l/100km. RELACIJA RIbnica-Ljubljana tako da načeloma dinamična vožnja.
Letno bi delal okoli 25 000 km max. Na avtu sem trenutno naredil glavni veliki servis, zamenjal menjalnik in kuplengo zavorne diske in pa zadnjo premo, tudi akumulator in alarmno sondo za izpušne delce.lonec in avspuh v glavnem dal na njega še 1000 eur.pač v roku 2 let so stvari odpovedovale na 4-5mesecev. Zaenkrat avto dela brez problemov.
Sedaj zbiram informacije kako pa kaj naprej. Povprašal sem znance, prebral forume, vsak seveda po svoje svetuje tko da se tezko odločim kako pa kaj, zato sem se tudi registriral na tem forumu, da še od vas pridobim vaše izkušnje/predloge, za kar se že vnaprej zahvaljujem!
Torej 1 opcija. Ostanem na tem avtu in ga pač vozim dokler se bo dalo, glede na to da sem dal že toliko na njega in da so razen motorja bile zamenjane praktično vse stvari.
2.opcija Avto prodam in si kupim kakega dizla?
Kako se mi kaj splača nabava dizla če za primerjavo vzamemo clio dCi 75 ki je trenutno 14700eur.. glede na akcijsko ceno bencinarja 9300 eur , ki je v spodnjem linku??.. tudi če bi dal kakšen euro več za bencin glede na tako razliko v ceni 5000eur+ kot pravijo da je z dizli malce vec stroskov kar se tiče pumpe turbine in šob..?? Naj poudarim da je avto samo za 1-2osebi relacija dom-služba brez avtoceste
3.opcija Avto prodam in si kupim kakega bencinarja??
Glede na mojo trenutno porabu in glede na to da bo avto samo za delo-dom relacijo brez avtocest razmisljam tudi o tele akciji pri Renaultu glede cliota http://posebnaponudba.renault.si/osebna-vozila/clio
sama cena vozila se mi zdi zelo sprejemljiva predvidevam da tudi glede na to relacijo z 80-100km na uro da kot bencinar tudi mogel imeti porabo tam 6l/100 km ali se motim?
Vsak komentar jemljem konstruktivno tako da povejte svoja mnenja tako pristaši bencinarjev kot dizlov..osebne izkušnje..
zaenrkat sem vozil samo bencinarje tako da dobrodošel kakšen komentar več s strani uporabnikov dizla. Se pravi iščem manjši avto brez namena divjanja po avtocesti samo za dom-sluzba relacijo...se pravi po domače kakšenga sparovčka tako z strani vzdrževanja/popravil in bencina..vseskupaj povzeto.
Tema se načeloma navezuje na znamko renaulta clio,, vendarle če ima kdo od vas kakšen drugačen predlog znamke in modela oziroma izkušnje z njim , da je nizka armotizacija in stroški pa kar napište da se kaj druzga pogledam