Sem že brskala malo po forumih, in zdaj tudi jaz pristavljam svoj 'lonček' vprašanj.

Konec leta 2018 nameravam kupiti avto (ja, vem da je še daleč

Najprej podatki:

- budget do 3000 € (gotovina), realno mogoče 2000€ ker ne vem, koliko me bo stalo ostalo (prepis, zavarovanje...)

- predvideni letni rang voženj okoli 10k, poraba za službo in mogoče še kakšen skok v mesto/deželo
- zanesljiv in za vzdrževanje nezahteven, naj bi vzdržal vsaj 5-7 let (zelo optimistično 10,)
- obvezna klima (pobožni želji sta ogret volan in nastavljiv - v višino - sedež), odpiranje na daljavo
- rabim nekaj majhnega in okretnega, gledala Getz in Citroen C2, Opel Corsa, mogoče kakšen Clio, novejša izvedba. Glede znamke nisem izbirčna
- bencinar, ali pa - z veliko sreče - hibrid.
- če poznate kak dober avtomatik, super. Mogoče tudi polavtomatik, čeprav ne vem, kako bi se obnesla, in bi mi vaše izkušnje glede teh veliko pomagale. (Morebitna delitev avta z mamo - ker težko vozi 'navadnega' se oziram po avtomatikih.)
Stroškovno želim priti skozi A-OK, tako da razne 'navite' mrcine brez tehtnega razloga odpadejo. Po poskočnosti sta se mi najbolj dopadla Golf in Getz, trenutno imamo doma Opel Astro, ki pa ne 'potegne' najbolje, in Renault Laguna mi preprosto ni ležala. Vozilo se bo podeželje-mesto z nekaj klanci vmes, mogoče še na Črno na Koroškem, bi bilo dobro, če je avto na ostrejših klancih soliden.
Tako, upam da sem vam dala dovolj podatkov, da skupaj pridemo do dobre rešitve.

Vnaprej hvala za vaš čas in lepe pozdrave vsem,
sundancer7