Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Kovactrader
Nov uporabnik

Re: Nakup Megane 4

Napisal/-a Kovactrader To apr 15, 2025 9:22 pm

IcEm4n je napisal/-a:Odvisno je od paketa opreme, ti pa se od države do države lahko razlikujejo.

Osnovni paketi so ponavadi imeli analogne, nekje od srednjega paketa dalje tista pol analogna pol digitalna, pri prenovljeni različici pa je bil na voljo tudi kompletno digitalni.

Hvala.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Sr apr 16, 2025 8:48 pm

Na tvojem mestu bi gledal FL model. Led luci so super, tudi infotainment je korak naprej. In splosno znano je, da so FL modeli pri renoju bolj zanesljivi.

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... t%20Megane

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... t%20Megane

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če apr 17, 2025 8:32 am

So pri FL modelu odpravili kronično težavo z dnevnimi LED lučmi, ki po določenem času začnejo svetit rumeno?
Antiznačkar po prepričanju

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Če apr 17, 2025 1:22 pm

Ja. FL je zelo ziher nakup.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če apr 17, 2025 8:43 pm

Sem že nekaj faceliftanih Meganov srečal s crknjenimi ledicami oz. so imele nižjo svetilnost. Ali so bili ti zgolj slučaj, se bo pa videlo v prihodnjih letih.
Slika

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog Pe apr 18, 2025 7:01 am

ne vem, če so v celoti odpravili - v familji je 2021 letnik Megane RS line 160 , tazadnji facelift in imam občutek, da po vogalih ledice že rahlo "rumenijo" - ni več tiste lepe snežno bele svetlobe

Kovactrader
Nov uporabnik

Napisal/-a Kovactrader Pe apr 18, 2025 2:25 pm

FL torej? Je manj napak?

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Pe apr 18, 2025 9:17 pm

Imel sem preFL, meni so delale ok, sem bil pa zelo pozoren na to pri drugih (in sem se), pa pri FL variantah nikjer nisem opazil tiste prezganosti, znacilne za preFL.

Moj je bil brez napak, so pa imeli nekateri tezave z zadnjim vzmetenjem, kar so potem tudi odpravili. Jaz bi brez dvoma gledal FL, razlike v ceni tudi ni velike.

Pa se nekaj bogokletnega: oce je imel v tistem obdobju golfa 7, ki sem ga tudi sam veckrat peljal, pa mi je bil megane boljsi avto (pa se zdalec nisem kak znackar). Predvsem v ovinkih mi je bil bolj zabaven in tisji na AC. Tudi kolega, ki je imel 2016 bmw1 in se je ves cas hecal, kaj bluzim, po tem, ko ga je sam zapodil v ovinke, precej potiho rekel, da gre v ovinek lepse kot njegov.

maticl00
Nov uporabnik

Napisal/-a maticl00 So apr 19, 2025 8:33 am

Sem veliko prevozil z BMW 1 F20 ter Megane 4 prefacelift - hatchback in karavan. Megane ima dobro smerno stabilnost v dolgih ovinkih, ko pa voziš po cesti z več zaporednimi hitrimi ali ostrimi ovinki, mu pa vzmetenje ne dopusti, da bi lega ostala nevtralna. BMW teh težav nima. Prav tako je opazna razlika na avtocesti. V Megane-u imaš hitro občutek, da avto ne drži smeri suvereno in moraš delati mikrokorekcije. BMW teh težav prav tako nima. Ampak če izvzamemo to, se strinjam, da je Megane boljši avto. Udobnejši, tišji, bolj prijeten za vsakdan.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov