Napisal/-a Komisar Korozije Pe maj 16, 2025 6:10 pm
Update: Leon je kupljen in sem z njim naredil cca 1300 km. Hotel sem naložiti par slik, saj je res lep na pogled, vendar je baje vsaka datoteka prevelika. Očitno je možno, saj vidim, da je uporabniku Falco_ v temi: 2020 F87 M2 Competition (kategorija galerija) uspelo, če kdo zna na dan z besedo.
Kaj mi je pri avtu všeč:
- tih motor in dolgo prestavno razmerje za AC hitrosti, 2000 obratov pri 111km/h, kar je točno 500 manj, kot pri moji prejšnji astri 1.7 CDTI
- izredno hitro prestavljanje in zvok/občutek pri bolj dinamičnem pospeševanju, avto je čipiran na 140 konjev in mi nariše nasmešek na obraz pri polnem pospeševanju, čeprav sem navajen precej hitreših pospeškov motorjev
- za karavan izredno športen občutek v hitreje prevoženih ovinkih, minimalno nagibanje karoserije in dobra povratna informacija o cestišču
- ne opažam neuglajenosti menjalnika pri nizkih hitrostih ali parkiranju, kot so pogosto poročali drugi uporabniki DSGjev
- izgled: iz določenih kotov avto izgleda prav strupeno, posebej so mi je všeč dizajn felten, metalik barva in bočna linija. Edino zadek nima agresivnih linij, ki so prisotne drugje na avtu
- po par letih shitboxanja je pravi luksuz imeti avto z delujočo klimo
- nima nobene (meni osebo) butaste tehnologije kot lane assist ali prepoznavanje znakov, ima edino start-stop, ki se ga da izklopiti z gumbom oz je na mojem trajno izklopljen preko OBD. Če bi se lahko zmišljeval bi si želel še ogravene sedeže in volan ter android auto za navigacijo, ostale potrebe bluetooth povezljivost pokrije
Kaj mi ni všeč:
- vrata: vstop in izstop je včasih otežen, saj imajo samo 2 točki, kjer se "fiksirajo" oz stojijo pri miru. 1 točka je pri na stežaj odprtih vratih, za kar pogosto ni prostora. Druga je pri minimalno odprtih vratih, kjer je prostora res malo. Poleg tega so vrata od znotraj precej obložena oz je plastika debelejša kot pri večini avtomobilov, ker ti še dodatno pobere prostor za vstop. Meni to ne predstavlja velikega minusa, saj sem mlad in precej suh, bi pa imel kdo starejši ali s kakšno kilo več težave pri vstopu v avto na številnih parkiriščih.
- za dvig ali spuščanje oken je treba držati tipko cel čas, tudi iz enega v drug končni položaj
- menjalnik za moj okus prehitro prestavi v višjo prestavo v D načinu, predvsem pri umirjeni vožnji. Z zelo lahko nogo že pri 32 km/h prestavi v 4., kjer so obrati prenizki, vibracije se povečajo in ni slišati, da bi bilo to motorju najbolj všeč. Sport način je za umirjeno vožnjo preveč športen in je pogosto v dveh prestavah nižje, kot D.
- nakladalna odprtina je občutno manjša kot pri Astri. To najbolj opažam, ker pogosto v avto nalagam kolo in moram biti zelo previden, da ne naredim kakšne praske. Poleg tega je cel odbijač barvan (ni letvice za nalaganje, kot sem jo imel v Astri), zaradi česar moram biti še bolj previden.
- zvočniki bi lahko bili boljši. Predvsem bas se ne more primerjati z osnovnim ozvočenjem 2005 Astre.
- tipka za ugašanje tempomata je na čudnem mestu, dokler se nisem navadil sem nekajrat zraven vklopil žmigavec
- rev-matchanje je pogosto neuglajeno pri višjih obratih, v S ali ročnem načinu. Avto ne doda dovolj gasa preden prestavi v nižjo, oziroma se prestavljanje zgodi prehitro, da bi imel dovolj časa ustrezno dvigniti obrate.
- 1 čriček v armaturi
- v 1300 km je avto 3 ali 4X začel z regeneracijo DPF, vendar vsakič malo pred mojo destinacijo. Prvič sem ga pustil prižganega še dobrih 10 min v upanju, da bo regeneracijo zaključil, vendar je ni. Tako sem vsakič avto ugasnil, preden bi bila regeneracija končana. Obstaja kakšen način za ročno sprožitev regeneracije ob izpolnjenih pogojih? Verjetno tako delovanje dolgoročno ni dobro za avto.
Kaj na avtu ni v najboljšem stanju:
-notranjost: polomljena je voznikova tipka za spuščanje zadnjega levega okna, potnikova je delujoča
- sopotnikov sedež ima majhno luknjo, zgornjo plast je stopila pozabljena prižgana delovna luč
- na volanu je precej znakov uporabe. Za tako starost in prevožene km popolnoma normalno, izpostavljam le zato, ker so drugi deli notranjosti v zelo dobrem stanju.
- zunanjost: očitno je bila pogosto voznica in sopotnica ženka z zelo dolgimi in ostrimi nohti, saj je pod kljuko voznikovih in sovoznikovih vrat več prask kot na celotni zunanjosti avta. Ena feltna je bežno pozdravila robnik. Razen res malenkosti je zunanjost v top stanju. Že več ljudi je mislilo, da je avto star manj kot 5 let.
Na splošno je avto super. Če se izkaže za zanesljivega bo to zelo dobro porabljenih 5000 eur.