Pozdravljeni, gledam omenjen avtomobil, in sicer spodnjo ponudbo. https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... geot%20308 Zanimajo me predvsem izkušnje voznikov 1.5 hdi motorjev, ker sem bral, da imajo tudi nekaj težav, vendar manj kot puretech motorji. Hvala.
Moras vedit, da ti novi motorji (dizli) niso namenjeni kratkim vožnjam, ker imajo ti motorji veliko več senzorjev sploh na izpušnem sistemu, dpf, pa še sistem addblue. Če misliš delat veliko kilometrov znotraj garancije bi jaz to vzel, drugače ne.
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?
Največji problem teh motorjev je bila poddimenzionirana veriga med odmičnima gredema. Ko dodaš kombinacijo z redkimi "eko" olji in dolgimi servisnimi intervali je pač stanje še toliko slabše.. Ampak zadeva je zadnja leta odpravljena, vgrajna je močnejša, širša veriga.. Ostalo pač klasika, težka "ekologija", zaradi katere trpijo vsi novi dizli, bencinarji zaenkrat še malo manj..
Torej, da pojasnim. Imam megana dci, ki mi sicer dobro služi, vendar bo star 8 let in ima že čez 150 tkm. Gledal sem že focusa karavana 1.0 ecoboost active, vendar ni med najzanesljivejšimi. Rad bi imel dizla, saj vseeno delam letno vsaj 25 tkm. V tem tednu sem bil na peugetu, kjer so mi megana ocenili zelo dobro, prav tako so dali še 1500 e popusta na novega. Rad bi pa zanesljiv avto, da ne bi hodil nonstop po servisih. Avto vedno redno servisiram.
megana so ti dobro ocenili ker imaš verjetno notri renaultov 1.5dci motor, ki je pri 150.000 boljši in ima v sebi še 2x toliko življenja kot ga ima nov od pežoja drži se raje megana saj ni neka cvetka zanesljivosti ampak vsaj motor imaš dober