Načeloma malo pretiravate okoli 1.5 hdi, ker pač se vam zdi da je treba.
Realno ima samo dva znana problema, en je recimo da odpravljen, drugi ostaja. Se pravi, problem ketne, če kupiš nov avto je načeloma odpravljen. Ni nobenih znakov, da se bo problem pojavil, ker je bil redizajniran cel sklop.
Drugi problem je notorično slabi tanki adbluea, ki niso poceni, tu je blo en kup tudi modifikacij, ali je problem odpravljen ne vem.
Ampak iz prakse vem, da imajo vsi dizli probleme z SCRjem. Še posebej s tankih, ker to ni samo tank, ampak je grelec, pumpa in vezje - računalnik.
Če izhajamo iz tega, je to čist soliden motor, ker za notorično kao "zanesljivi" 2.0 TDI lahko naštejem 5 problemov ki se redno pojavljajo do 200k, tudi po mnogih iteracij tega istega motorja. In noben od teh ni poceni.
Sam imam 1.5 hdi in mi je ok, poraba nikakva, poškočen bi pa lahko bil malo bolj no. OK je, to je to. Konec koncev je osnova tega motorja še zmeraj 1.6 HDI, tako da motor ne more bit slab v osnovi. Periferija pa glej, vemo kako komplicirani so sklopi dan danes zaradi ekologije.
Drgač pa kaj se tiče cene 308ke iz linka zgoraj... se mi zdi kr visoka, ne vem kakšne so zdaj cene, ampak jaz sem leto in pol nazaj dal natanko 30k za GT 1.5 HDI karavana. Tale oskubljeni 308 se mi zdi kr drag glede na ponujeno.
edit: jaz bi se stegnil teh 3k do GTja, ker je avto potem čist nekj drugega
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... geot%20308