Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

tomazpog
Novinec

Re: Peuget 308 1.5 hdi

Napisal/-a tomazpog Če jul 17, 2025 11:22 am

no no, mislim, da se je o vsem, kar si napisal, kar obširno pisalo, pa o pokanju glav ipd tudi.. Švabi že dooooooolgo niso več pojem kvalitete, večni zagovorniki bodo pa itak tko kot konji s plašnicami na glavi, da slučajno ne bi videli česa drugega kot ozek pas naprej . Ampak take imaš pri marsikateri blagovni znamki..
Če recimo pogledam sebe, sem dosedaj imel celo življenje francoze, Renaultov celo zbirko, začel s katrco, potem r5, r19, r25 ,laguna, dva scenica, zdaj je v družini Megane160 tce - z nobenim nekih težav.. Potem vmes P208, super vozek, potem Xsara, pa c4 picasso 2.0 Hdi ( ta je bil daleč najboljši od vseh ) , na koncu pa 3008 1.2 puretech.. no, ta je pa zasral za vse nazaj - edini kupljen nov, doplačana skor vsa oprema, avto lep ko sanje, motor pa ko nočna mora..
In ker sem "sovražnik" VAG grupe in BMW ( ravno zaradi budal, ki ne vidijo dlje od pasata ali golfa in BMWjašev brez smernikov ) , sem prešaltal na dve znamki, ki jih nisem nikoli zares pomislil - range rover sport 2022 in mercedes CLA 2023..
Da vidmo , kaj bo tukaj , če bodo tako pridni, kot je bila večina francozov, bom zadovoljen :)
Toyota: not my cup of tea ..

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če jul 17, 2025 3:21 pm

Hvala vsem za odgovore.
Se še odločam, ali naj grem v nakup.
Se mi pa zdi, da se skoraj za vsako znamko najde na forumih kar nekaj napak in se je težko pravilno odločiti.

pleomax
Stalni uporabnik

Napisal/-a pleomax Če jul 17, 2025 4:20 pm

Če bereš forume postaneš lahko kar paranoičen, ker ti odpade skoraj vse. Na koncu kupi kar ti je všeč, mogoče res ne kakega 1.2 puretech z jermenom, pa še ta počasi izginja iz ponudbe. Ponekod ga je tudi z ročnim menjalnikom nadomestila verzija z verigo. Imajo pa pežoji zdaj 7 let jamstva, jaz sem ga kupil le nekaj dni preden so to dodali in imam le 5 let. Za mene dizel ni prišel v poštev, ker imam do službe le enih 17km in ta relacija je kot ulita za tega 1.2 hibrid. Zjutraj ko ni gužve, imam porabo 4-4,2. Popoldan, ko laufa klima in je bolj gužva pa je tam od 5 in gor. To je vožnja malce nad omejitvijo ampak nobeno divjanje, pač normalen tok. Avto mi je vizualno bil top, imam opremo gt in je zaenkrat vreden svojega denarja, od luči, udobja, kakovosti notranjosti in tudi slika 360 kamere je res kvalitetna. Kar bi pa lahko pogrešal, so pa 3D števci. Zanimivo, ampak neke hude dodane vrednosti pa to ne prinese. Karkoli vzameš, ti želim dober nakup.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Če jul 17, 2025 8:22 pm

Sej ma opcijo za vklop/izklop 3d števcev? Vsaj moj GT ima, proizvodnja februar 2024. Jazi mam to izklopljeno, ker me moti, mam občutek kot da sm pijan :lol:
Drgač pa ja, samo počutje v avtu, materiali, izolacija, nobenih čričkov. Avto sam po sebi je super, sploh kaj se tiče materialov in dizajna notranjosti, definitivno top v razredu. Že pošteno diši na premium. In veliko lepši interior kot zdaj te čist novi pežoji, ki so preveč vesoljski.

Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov