Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Re: Nov avto

Napisal/-a xxl Sr jul 23, 2025 10:15 pm

Po moje, dobro razmišljaš.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Če jul 24, 2025 10:55 am

McLaren je napisal/-a:Ampak kolikor vem je jermen vodne pumpe se skos v olju in tud ni baje optimalno. Jst mam Ecoboost motor z mokrim jermenom, 150000 prevozenih in nebi vec. Kolk sm to enega kesa za servise zmetal, redne in izredne, pa mi se skos lucka za motor sveti - katalizator... Zarad teh j**c naslednjo leto kupim novo Mazdo CX30 z 2.5l masino in me boli kur-ac ce porabi 1 - 2l več. Za te 3cy pa nocem niti vec slisat, pa je lahk TCE, TSI, TCE whatever.

Tako da ce hoces kupit dober avto danes sta realno bolj al manj 2 moznosti. Mazda al pa Toyota, nove honde so cool, ampak wtf kere majo to cene, in Suzukiji, ampak so bolj "ta poceni" varjanta, drugace pa zelo solidni.

Vse ostalo ..al so motorji za en kur-ac, je software problematicen, al elektronika j**e, neki vedno je. Ne pravim da so Mazda in Toyota nepokvarljivi, ampak moznosti da naletis na limono so precej manjse

Dokler ne crkne kaj izrednega. Pol gre pa plača mimgrede :)

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če jul 24, 2025 12:30 pm

Kot bi drugje bili kaj drugače. No, vsaj pri Toyoti si 10 let ali 200 000 km miren. ;)

tilzator
Nov uporabnik

Napisal/-a tilzator Če jul 24, 2025 2:52 pm

No, tudi pri Toyoti nisi ravno 10 let miren. Njihovo Toyota Relax jamstvo ima toliko izključitev in omejitev, da če želijo, ti lahko zavrnejo popravilo že zato ker ni notri Toyotina tekočina za stekla.

Že ta kopiran odstavek iz splošnih pogojev je dovolj jasno zapisan, da vem da to ni nekaj na kar bi se zanašal.

Jamstvo Toyota Relax ne krije stroškov popravil v naslednjih primerih:
Okvara je posledica obrabe, prevelike zračnosti, hrupa oziroma vibracij. Napake, kot so ohlapnost, neporavnanost in mehanske spremembe, ki ne povzročijo ovare delov ali komponent, kritih v sklopu jamstva Toyota Relax in so posledica starosti in uporabe vozila, ter ovare delov in/ali delov, ki so sicer kriti v jamstvu Toyota Relax, okvara pa je posedica okvare ali obrabe delov, ki v sklopu omenjenega jamstva niso pokriti.

Okvara je posledica korozije ali postopnega slabljenja učinkovitosti vozila, sorazmerno z njegovo starostjo in prevoženimi kilometri, vključno z:
• postopno izgubo kompresije motorja,
• postopno povečanje porabe motornega olja med delovanjem vozila

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Če jul 24, 2025 9:01 pm

+ tega so se toyotini servisi občutno podražili.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Pe jul 25, 2025 7:08 am

Najdražji servis je na 90 000 km, ko se menjujejo še svečke, cca 500€, ostali so med 250-350. Koliko pride veliki servis pri tastovemu Polotu? Cca 1200€.
Ja, potem nič, kupite kaj drugega, pod boljšimi pogoji. Simple. ;) 8)

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe jul 25, 2025 12:10 pm

Pri Toyoti se ne rabiš ukvarjati z jamstvi in garancijami ter pooblaščenimi servisi v primeru da si lastiš karkoli od VVTi/Valvematic.
Problematični so BMW-jevi dizli 1.6 in 2.0, ostalo je zelo zanesljivo in poceni za vzdrževanje.

Pišem iz lastnih izkušenj, ker imamo v širem družinskem krogu več generacij Toyot.

Pri 20-let stari Corolli je bila prva "okvara" sesutje satovja v zarjavelem auspuhu in neenakomerno delovanje ročne zavore. Aja, pa dve leti nazaj smo zamenjali hladilnik, ker je začel puščat.
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov