Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: Nov avto

Napisal/-a tomzzi To avg 19, 2025 11:51 pm

Keč pri Sportage je, da je modelov pred facelift na zalogi zelo malo. In pa nobenih hibridov. Pa še v "oskubljeni" opremi. Sam bencin. Sem bil v NM v salonu. Zgleda so pobrali najboljše. Facelift pa je kar drag (sem dobil cenik facelifta :) ) in spet klasičen bencinar. O hibridih zaenkrat nič.
To pa je kar nekaj višja poraba.
Mogoče pa se motim glede porabe. Ne vem.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To avg 19, 2025 11:53 pm

xxl je napisal/-a:Kaškaj e-power se ne splača, preveč porabi za hibrida, slab liter manj od MHEV 158. Investicija ki se nikoli ne povrne. Stavim, da MHEV na regionalki porabi med 5-6.
Symbioz imaš zdaj z 1.8 hibridom, vprašaj katerega ti ponujajo, 1.6 ali 1.8.

Se mi je zdelo. Saj na testni (80km skupno regionalke čez Gorjance) sem spravil na 7.1. Ampak je "range" kar hitro padal. To je pa ko si navajen dizlov. :)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr avg 20, 2025 6:09 am

RUNAČ je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:...
Sam bi izbral VAG. Tudi za sebe pri naslednjem nakupu, ker imam dobro izkušnjo s svojim VW. In, iskreno, zanimiv mi je novi T-Roc. Upam samo, da bo cena ok za DSG ter Style opremo...

Tudi pri T-Rocu bo drugo leto zunaj nov model, tako da bo čisto identična situacija glede "starega modela" kot pri Tusconu.

Seveda sem imel v mislih novi model, zato sem tudi napisal novi T-Roc in napisal sem, da upam na še sprejemljive cene zanj...

V bistvu že nekaj časa vemo kako bo izgledal, če so te napovedi pravilne...
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/first-pictures-new-2025-volkswagen-t-roc-leaked

Sam bi počakal, da pride v prodajo.

RUNAČ
Novinec

Napisal/-a RUNAČ Sr avg 20, 2025 7:29 am

Lignage je napisal/-a:
RUNAČ je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:...
Sam bi izbral VAG. Tudi za sebe pri naslednjem nakupu, ker imam dobro izkušnjo s svojim VW. In, iskreno, zanimiv mi je novi T-Roc. Upam samo, da bo cena ok za DSG ter Style opremo...

Tudi pri T-Rocu bo drugo leto zunaj nov model, tako da bo čisto identična situacija glede "starega modela" kot pri Tusconu.

Seveda sem imel v mislih novi model, zato sem tudi napisal novi T-Roc in napisal sem, da upam na še sprejemljive cene zanj...

V bistvu že nekaj časa vemo kako bo izgledal, če so te napovedi pravilne...
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/first-pictures-new-2025-volkswagen-t-roc-leaked

Sam bi počakal, da pride v prodajo.

Sam sem se nekako držal nenapisanega pravila, da se počaka z nalupom novega modela kakšno leto in pol do dve po lansiranju na trg, da se odpravijo večino "začetniških napak".

Recimo prijatelj je leta kupoval nove passate in bil z njimi zelo zadovoljen. Nazadnje se je pa prvič odločil, da kupi aktualen, še dokaj frišen model. Avto ima en kup napak, ki mu jih ne znajo odpraviti, tako da resno razmišlja o prodaji dobro leto starega avta, pa je do sedaj vedno govoril, da so passati zakon. Po njegovem je storil ravno napako, da je prehitro kupil nov model.

Ima pa pač vsak svojo filozofijo glede tega kdaj kupi nov model. Ljudje smo si različni glede tega.
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr avg 20, 2025 7:40 am

tomzzi je napisal/-a:Keč pri Sportage je, da je modelov pred facelift na zalogi zelo malo. In pa nobenih hibridov. Pa še v "oskubljeni" opremi. Sam bencin. Sem bil v NM v salonu. Zgleda so pobrali najboljše. Facelift pa je kar drag (sem dobil cenik facelifta :) ) in spet klasičen bencinar. O hibridih zaenkrat nič.
To pa je kar nekaj višja poraba.
Mogoče pa se motim glede porabe. Ne vem.

Če gledamo primerljivo je razlika bencin vs hibrid cca 1,5-2 litra, vsaj pri Toyoti vs ostali.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr avg 20, 2025 8:03 am

Zato pa jaz niti ne bi čakal na naslednike modelov oziroma čisto frišne avtomobile saj mi ni, da bi pol letal non-stop po servisih zato, da odpravijo pomanjkljivosti.
Mi je dokaj jasno, da firme prvo leto ali dve zbirajo informacije iz servisov za pogoste napake. Oziroma vidijo po garancijskih popravilih. Zato pa so pol facelifti.

Vem, da se izogibate Stellantisu ampak naj bi bil izboljšan motor...
Še ena možnost, ker vidim da je cenovno tam tam je 3008.
Ampak z mhev 145 skupne moči. Priključni hibrid mi ne pride v poštev saj kot pravim nimam možnosti polnjenja doma. Pa dejansko predragi so in imaš dva stroška (polnjenje, tankanje).
Me pa skrbi poraba. Mogoče previsoka? Vem, da je avto težak in da ga poganja pač 3cyl/136km motor.
Kakšno porabo lahko pričakujem od 3008 z 1.2, 145 mhev?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr avg 20, 2025 8:19 am

Če bi jaz na vsak način želel hibrida (HEV), bi gledal izključno Toyoto. Na dolgi rok zagotovo najmanj problematična zadeva, vendarle imajo 30+ let izkušenj in to se mora nekje poznati. Kako je zdaj s Corollo Cross sicer ne vem ampak, ko sem si jo sam ogledoval kaki 2 leti nazaj, bi se zagotovo odločil za 'Style' opremo, ki ima praktično vse kar se dejansko tudi potrebuje. Višja stopnja 'Executive' kolikor vem ima poleg samo še usnje (tudi meni ni všeč), panoramsko streho (ki je itak neuporabna, ker se ne odpira tako kot npr. pri VAG koncernu) in pa el. vrata prtljažnika, ki niso tako zelo nepogrešljiva.. In pa mogoče še kaka nepomembna malenkost, ki se jo sedajle ne spomnim.

Vse ostalo kar se tiče hibridov kar kliče po problemih, kakor tudi "slavni" 1.2 puretech, ki je predvidevam tudi v P408.. Nonstop toliko govora o tem pa folk še kar razmišlja da bi ali pa dejansko kupuje ta j**ca, veriga gor ali dol. Na tem mestu se strinjam z @Lignage, vseeno pa bi bil previden tudi pri VW, pri novih modelih je menda spet padla kvaliteta. Poznam nekoga, ki ima nov model Tiguana in je kar razočaran.. Jaz sem 2 leti nazaj še "ujel" preverjen prejšnji model (z njim tudi konkretno nižjo ceno) in zaenkrat je vse BP (trkam po lesu). Mogoče v tej luči kak razmislek o zaenkrat še aktualnem faceliftanem T-Rocu? Res pa je, da ni hibrida..
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov