Nasveti in triki - kako kupiti dober avto, napišite pohvale in kritike prodajalcev

Ban56346
Nov uporabnik

Re: Kateri novi avto?

Napisal/-a Ban56346 So avg 23, 2025 1:30 pm

Lep pozdrav!
Sem v procesu nakupa novega družinskega avta. Trenutno sva s partnerjem zagledana v Citroen Berilnga, še bolj pa v Opel Comba. Ostali omenjeni v tej (forum) temi naju manj navdušujejo, čeprav so si med sabo zelo podobni ...

Zelo podobna sta si pa tudi novi Berlingo in Combo. Armaturka je praktično ista, prostornost in funkcionalnosti tudi, pri obeh je na voljo dizel 1.5, 96kw, 131KM. V čem je pravzaprav razlika? Sta to sploh še dve različni tehnologiji?

Sicer pa oba voziva opla. Bolj zanesljivega avta še nisem imela, pa sem kupila nekaj let starega, rabljenega, in ga vozim že osem let.
Lahko to pričakujem tudi od novega Combota, ali je vseeno če prestopimo k Citroenu :?

In pa še to. Kakšna so vaša mnenja glede testnih vozil? Kar nekaj na to temo sem že prebrala. Pa bi to veljalo tudi za take družinske avte, se navira tako na polno tudi te?

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So avg 23, 2025 1:56 pm

Koliko je razlike v ceni med novim in testnim? Ker nekoč je bilo lahko 20+ % razlike v ceni in se je splačalo testnega
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So avg 23, 2025 2:33 pm

V čem je pravzaprav razlika? Sta to sploh še dve različni tehnologiji?

Ni razlike, ker gre za enotno platformo in mehaniko znotraj koncerna Stellantis. Opel ni več Opel in C itroen ni več Citroen.

Bolj zanesljivega avta še nisem imela,

Imela si srečo, ker je Opel sinonim za pokvarjljivost in nezanesljivost.

Lahko to pričakujem tudi od novega Combota, ali je vseeno če prestopimo k Citroenu :?

NE. Vseeno je, ker gre za enak avto z različno notranjostjo. Pomenbno je , da dobiš dober primerek znotraj dnevne serije, v nasprotnem dobiš limono. Časi zanesljivih avtov so minili.

Kakšna so vaša mnenja glede testnih vozil? Kar nekaj na to temo sem že prebrala.

Načeloma ne bi smelo biti težav. Vozijo jih prodajalci in zaposleni v privat namene, izposojajo se potencialnim kupcem za testne vožnje (večinoma s prisotnostjo prodajalca), uporabljajo se kot nadomenstna servisna vozila za VIP stranke...avto gre skozi veliko rok.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 23, 2025 4:35 pm

"Kakšna so vaša mnenja glede testnih vozil? Kar nekaj na to temo sem že prebrala."
Hja v TPV smo dobili službene Megane 1.9 DCi od 1500 km do 2600 km na števcu, potem pa sem jaz vozil v nemčijo v 48 urah prevozili 1990 km in je takoj zjutraj peljalo isto vozilo še na Poljsko ... Za te naše Megane garant niso bili zaspani motorji :DDD

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 23, 2025 4:41 pm

Trenutno sva s partnerjem zagledana v Citroen Berilnga, še bolj pa v Opel Comba. Ostali omenjeni v tej (forum) temi naju manj navdušujejo, čeprav so si med sabo zelo podobni ...

Toyota morda ???
Toyota Proace City Verso 1.5 D-4D S S Family 96kW AT8 Automatik!
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... ty%20Verso
Slika

Nissan Townstar Tekna 1.3 DIG-T 130 HP
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 20Townstar

Testno
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id ... 20Townstar
Ima drsna stranska vrata !
Slika
Vrni se na Kupovanje avtomobilov

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov